Inalta Curte: 8 aprilie - ultimul termen in dosarul 'Referendumul'.

31 Martie 2016, 18:09 | 3341 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru 8 aprilie ultimul termen de judecata in dosarul 'Referendumul', in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la un an inchisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

La termenul de joi al procesului, completul de judecata condus de Livia Stanciu a audiat ultimii martori si inculpati din acest dosar, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc dezbaterile finale.

Astfel, unul dintre inculpati, George Balanescu, fost membru intr-o sectie de votare din Alexandria ca reprezentant al USL, a relatat ca s-a deplasat cu urna mobila la un spital, insotit de doi politisti si un reporter de la o televiziune. In legatura cu neregulile constate de procurori, el a declarat ca au existat semnaturi ale unor bolnavi care nu erau in dreptul numelor lor, insa nu a fost vorba de semnaturi contrafacute. De asemenea, el a spus ca a mers si a doua oara in spital cu urna mobila, deoarece erau cativa bolnavi care 'voiau din suflet' sa voteze.

A mai fost audiat in calitate de martor primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin. El a spus ca, in ziua votului, a fost sunat pe un telefon ce apartinea unui prieten de catre deputatul Valentin Boboc, care era la acea vreme administratorul public al municipiului Alexandria.

'Prietenul mi l-a dat la telefon pe Boboc, care mi-a cerut sa ne mobilizam pentru o prezenta mai buna la vot. Boboc mi-a zis ca am fost sunat de Liviu Dragnea, dar ca eu nu am raspuns. Nu stiu de ce nu am sesizat apelul. Voia sa ne mobilizam pentru o prezenta mai buna la vot', a spus Victor Dragusin. El a adaugat ca nu i s-a cerut sa faca ceva anume, dar ca oricum nu se putea realiza o mobilizare mai mare a electoratului.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la ICCJ in dosarul 'Referendumul' la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Alti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia a fost atacata cu apel.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

'Ca un prim pas, Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al partidului pe care il reprezenta, dar si de coordonator al campaniei electorale, a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012, destinate organizatiilor judetene de partid, respectiv presedintilor si directorilor de campanie, dar si primarilor din tara ai acelui partid, adrese prin care, pentru obtinerea participarii la vot a alegatorilor, in proportie de 60%, li se solicita sa ia masuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (in fapt, promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze) si, de asemenea, sa propuna prefectilor infiintarea de sectii de votare in statiunile turistice, care nu sunt ele insele unitati administrativ-teritoriale', arata DNA.

In paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege catre coordonatorii judeteni de campanie/primarii/activistii de partid, mai preciza DNA.

sursa: hotnews.ro

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
gogu fericitu pe 07 Aprilie 2016, 13:22
#10
scarbe
as dori s acomentez si eu ceva...dar cum cei care si-au facut site-ul asta de rahat sunt niste scarbe ...ma abtin de la comentat ..

UNUL pe 03 Aprilie 2016, 16:05
#9
LUI GHITA PRISTANDA
BAI GHITA ! TU ESTI CÂRTIŢA PSD-ISTĂ PLĂTITĂ SĂ CREEZE IMPRESIA CĂ DRAGNEA NU A AVUT NICIO VINA LA REFERENDUM ? CINE A TERMINAT MĂI ORAŞUL NOSTRU ŞI JUDEŢUL TELEORMAN ? CINE MINŢEA CĂ VA CREA L O C U R I DE MUNCĂ ? CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT DACĂ LA REFERENDUM ÎI IEŞEA JOCUL LUI DRAGNEA ? NEMERNICUL AR FI AVUT DE PARTEA LUI ŞI PREŞEDINTELE,ADICĂ,TOATĂ PUTEREA,AŞA CUM ŞI-AR FI DORIT. CRED CĂ ASTA ŢI-AR FI PLĂCUT ŞI ŢIE,GHIŢĂ,CĂ PREA O TOT ŢII CU CE SPUNEA SORIN DUMA. PĂREREA MEA ESTE CĂ TURNENII CU MINTE,AU VOTAT DUPĂ CUM LE-A DICTAT CONŞTIINŢA,NU DUPĂ CUM AR FI VRUT PROŞTII DE TEAPA TA. ŞI BINE AU PROCEDAT,PENTRU CĂ,ALTFEL,ASTĂZI MINCINOSUL NUMĂRUL 1 AL ŢĂRII,DRAGNEA,AR FI FOST DE NEOPRIT. IAR ŢIE, GHIŢĂ,ÎŢI UREZ DRUM BUN, SPRE SORIN DUMA !
valush pe 03 Aprilie 2016, 11:20
#8
Ultimul termen?
A cata oara este ultimul termen? Mai tineti minte?
turnean pe 02 Aprilie 2016, 20:49
#7
pentru Ghita Pristanda
Si nu avea dreptate Sorin Duma ? Votul DA, nu insemna raul,adica sporirea puterii lui Dragnea ? Pentru Teleorman,Dragnea nu inseamna Dracul ? Nu este el cel care mintea ca va crea l o c u r i de munca? Nu spunea Dragnea ca merge la Buc*resti,ca sa ajute Teleormanul ? Cum l-a ajutat? Marind numarul somerilor ? Nu cumva si tu, Pristanda,faci parte din gasca de hoti si mincinosi a lui Dragnea ?
franchestain pe 02 Aprilie 2016, 20:06
#6
pai frate pristanda
parca era la chefu la fiecare votu si daca nu vrea sa voteze nu se ridica de la tuica niciunu si daca careva vrea sa voteze se duce singur cu tuican tro mîna pe jos nu cu autobusele pline de sefi linbisti de la PENALI SOCIALI DEMONOCRATI cacus explicami duneata frate daca votezi la tinen sat cîti km crezi cas pîn la cabina de vot ca sa fie nevoe de autobuse si culmea toate de la PENALI SOCIALI DEMOOCRATI care mai cara si urne cu ei ca sa voteze cica bonlavi si morti vii si betivani la cîrciumi de cîte 2-3 ori? Capisi bro acus ca cu toate masinile asteai cara pe tarani rosi si toti activisti rosi lolo de la PENALI SOCIALI DEMONOCRATI pîn toate satele si comunele si orasele din judet? Capisi bro acus ca fratele Catavencu nu poa sa demostreze ca fu frauda de 50% la fel cum nici duneata nu poti sa demostrezi ca nu fu otie de 50% da are fata de furaciune mult mai mare ca aia deau declarato jmekeri de la putere?Numi vine sa cred cît de mic esti copilas,ai dute sa faci nani.Pa.Amin!
cetateanul turmentat pe 01 Aprilie 2016, 20:21
#5
???
eu cu cine votez???
Ghita Pristanda. pe 01 Aprilie 2016, 17:39
#4
Dragule si iubitule don' Catavencu Nae
Matale esti prost de dai in gropile Teldrum!. Boulica, a-i indemna pe alegatori sa iasa la vot CHIAR SI-N ZIUA ALEGERILOR NU ESTE FRAUDA!. Frauda ar fi fost daca LI SE SPUNEA, SAU II OBLIGA CUM SA VOTEZE! Pai raposatul Sorin Duma care statea in fata liceului Sfantul Haralambie si-i INDEMNA pe cetateni sa NU SE PREZINTE LA VOT, IAR PE UNII CUNOSCUTI II AMENINTA CA DACA VOTEAZA // DA// VOR DA DE DRACUL, FACEA CEVA LEGAL?? DAR SONDAJELE FACUTE INAINTE DE REFERENDUM, TOT FRAUDATE ERAU.Si-acum sa va spun la toti convingerea mea: NU VOM AVEA NOI NOROCUL SA SCAPAM DE DRAGNEA!!!( Iar cu 50% m-ai facut praf! 50% DIN CE? DIN CREIERASUL TAU PUTIN?)
strul pe 01 Aprilie 2016, 00:49
#3
sper ca e clar tuturor
Dacă e vreunul care nu știe că la referendum a fost fraudă masivă, tare prost trebuie să fie.
franchestain pe 31 Martie 2016, 22:41
#2
daca cumva lachita îi clar cai omu rusilor frate
ca de mînia DNA na scapat nici grei greilor din SRi si scapa gigodia asta anal fabeta? Or vrea careva sa ma convinga cai itelectual comunistu asta cu diplome de la facultatile lui din Telerman?? Sa numi ziceti frate care si doctoratu luat? Cine i la dat frate tot pretenu Oprea cumva? Vai mama noastra de fraeri cocliti ce suntem frate,prosti la blana nu asa.Amin!
Nae Cațavencu pe 31 Martie 2016, 20:37
#1
Referendumul a fost fraudat în proporție de peste 50%
Dragnea și Drăgulin ori sunt proști ori ne cred pe toți niște imbecili.Păi cum ”să mobilizezi”cetățenii cu drept de vot în ziua alegerilor???Adică slugile PSD să-i care cu mașinile la vot,să-i ia în brațe sau să-i facă să voteze de mai multe ori???Campania electorală s-a terminat în ziua de vineri la ora 24,punct!În ziua alegerilor,duminica,NU SE MAI FACE NICIUN FEL DE CAMPANIE,cu atat mai mult MOBILIZARE.Dar,se pare că în Teleorman și alte cateva județe,lafel de bogate și cu oameni inteligenți,se poate orice.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.