Daniela Carmen Dan a fost denuntata la DNA. PNL Teleorman cere demiterea prefectei.

15 Martie 2016, 09:28 | 5559 vizualizări | 20 comentarii
Car Universal
Daniela Carmen Dan.

Un denunț depus ieri la DNA de fosta noră a lui Virgil Măgureanu atrage numele prefectului de Teleorman, Daniela Carmen Dan într-un scandal. Prefectul de Teleorman este acuzat, în denunț, de abuz in serviciu și trafic de influenta. Coincidență sau nu, denunțul a apărut cu o zi înainte de protestul organizat de PNL prin care se cere demiterea prefectului de Teleorman.

Mai mulți oameni importanți din politică şi administraţie au fost denunţaţi luni la DNA, de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, şef SRI în perioada 1990-1997. Alina Măgureanu s-a prezentat la DNA însoţită de avocat şi a declarat că se simte obligată să-i denunţe pe Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Andrei Chiliman, Virgil Măgureanu, Alina Vălean, Sorin Oprescu, Elan Schwartzenberg, afaceristul Dragoș Dobrescu, prim-procurorul Mihai Gheorghe, prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan. Prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan șeful serviciului juridic din Prefectură Iancu Gigi și secretarii comunelor Olteni și Nenciulești sunt acuzați de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu și trafic de influenta.

Acuzațiile din denunț

”Prin prezentul denunt dorim sa va aducem la cunostinta faptele descrise mai jos, comise de urmatorii:

1. Dan Carmen Daniela, prefect al Judetului Teleorman;

2. Iancu Gigi Dorinel, sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul

Teleorman;

3. Chelu Andreea, secretar al comunei Nenciulesti, judetul Teleorman;

4. Georgescu Ion, secretar al comunei Olteni.

fapte ce constituie, in opinia noastra, infractiuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale, periclitand grav ordinea sociala si functionarea credibila si predictibila a institutiilor fundamentale ale statului.

În fapt, în cursul anului 2015, numitul Vilcu Sandu, primarul comunei Nenciulesti, judetul Teleorman, a fost declarat incompatibil in urma deciziei ICCJ nr. 3192/16.10.2015, fapt ce a fost comunicat Institutiei Prefectului Judetului Teleorman de catre Agentia Nationala de Integritate in data de 23.10.2015 . Conform obligatiilor prevazute in Legea 176/2010, prefectul judetului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia sa dispuna emiterea ordinului privind incetarea mandatului de primar pentru numitul Vilcu Sandu, lucru care nu s-a intamplat pana acum.

De asemenea, in cursul anului 2013, numitul Marcusanu Emil, primarul comunei Olteni, judetul Teleorman, a fost condamnat definitiv prin hotararea nr. 1751/26.09.2013 a Curtii de Apel Bucuresti la pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare. In conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul alesilor ali, prefectul judetului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia sa dispuna emiterea ordinului privind incetarea mandatului de primar pentru numitul Marcusanu Emil, lucru care nu s-a intamplat pana acum.

Conform procedurilor administrative, reclamatul Iancu Gigi Dorinel, in calitatea lui de sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Teleorman, avea obligatia intocmirii si inaintarii catre Prefect a documentatiei referitoare la emiterea celor doua ordine privind incetarea mandatelor de primar ale celor nominalizati mai sus.

In urma informatiilor primite de la colaboratorii Fundatiei EurHONEST, a rezultat de asemenea ca reclamatul Iancu Gigi Dorinel, in calitatea lui de sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Teleorman, a intocmit mai multe adrese catre secretarii celor doua comune din Judetul Teleorman, reclamatii Chelu Andreea si Georgescu Ion, solicitandu-le sa intocmeasca referatele obligatorii in vederea definitivarii de catre Institutia Prefectului Judetului Teleorman a documentatiei referitoare la emiterea celor doua ordine privind incetarea mandatelor de primar ale celor nominalizati mai sus. Reclamatii Chelu Andreea si Georgescu Ion au declarat angajatilor celor doua primarii unde isi desfasoara activitatea ca au fost contactati de catre reclamatul Iancu Gigi Dorinel si de catre Dan Carmen Daniela, prefect al Judetului Teleorman, si li s-a solicitat sa nu intocmeasca respectivele referate, fiind asigurati ca nu vor pati nimic, mai ales prin prisma protectiei promise de catre Dragnea Liviu, fost Presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, fost vice-prim-ministru si actual Presedinte al PSD. Mentionam de asemenea ca in ultimele 2 luni reclamatii Iancu Gigi Dorinel si Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primariilor de comuna faptul ca exista o intelegere intre Dragnea Liviu si Dancu Vasile, vice-prim ministru in Gvenul Romaniei in sensul protejarii celor 4 reclamati, astfel incat, prin influenta exercitata, sa fie favorizat in alegerile locale PSD-ul si, mai ales, sa fie evitatedemiterea si tragerea la raspunderea penala a celor 4 reclamati Aceste alegatii ale reclamatilor Iancu Gigi Dorinel si Dan Carmen Daniela au fost intarite de deciziile opace prin care, de la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice, prin semnatura vice-prim-ministrului Dincu Vasile, au fost alocate catre primariile din Judetul Teleorman sume mult mai mari decat se pot justifica prin decizii de buna guvernare, de exemplu alocarea sumei de 24,6 milioane RON catre comuna Tiganesti, judetul Teleorman, pentru modernizarea drumurilor de interes local, o comuna care nu dispune de canalizare si care va trebui, ulterior executiei drumurilor, sa le distruga pentru a executa si restul retelelor edilitare.

Avem suspiciuni rezonabile ca Dan Carmen Daniela, Iancu Gigi Dorinel, Chelu Andreea si Georgescu Ion se fac vinovati de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si trafic de influenta”

PNL cere demiterea prefectului

PNL Teleorman organizează, astăzi, la Alexandria un protest care vizează demiterea prefectului de Teleorman. ”Partidul Național Liberal-Teleorman îi solicită premierului Dacian Cioloș demiterea imediată a prefectului de Teleorman, doamna Carmen Daniela DAN. Doamna prefect și-a încălcat în mod repetat obligațiile de serviciu susținând și acționând în favoarea unui partid politic, mai precis PSD Teleorman, grup infracțional organizat condus de condamnatul penal Liviu Nicolae Dragnea”, au anunțat liberalii. Protestul organizat la Alexandria de liberali vine în contextul în care Guvernul Cioloș a schimbat prefecții în mai multe județe din țară, iar opozanții actualei administrații din Teleorman au așteptat ca numele Danielei Carmen Dan să apară pe lista celor demiși.

” O manevră politică mizerabilă”

”Niște mizerii. Eu știu că în orice acțiune a mea ca prefect nu am făcut altceva decât să respect legea. În zilele următoare voi veni cu documente pentru a demonstra că atât în cazul de la Olteni, cât și în cel al primarului de la Neniciulești, s-a respectat legea”, a spus prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan, legat de denunțul la DNA.

Prefectul nu o cunoaște pe autoarea denunțului și nu crede că plângerea a apărut, întâmplător, chiar nu o zi înainte de protestul prin care PNL cere demiterea din funcție. ”O manevră politică mizerabilă. Nu mi se pare o coincidență”, a mai spus prefectul.

sursa: teleorman24.ro

Citeşte şi
Comentarii (20) Adaugă comentariu
valy pe 16 Iulie 2016, 00:15
#20
prefecta
aceasta prefecta este o amarata care face decat vceia ce i se spune nu are ea saraca capacitate de a lua vreo decizie nu a ti vazut ca nu poate nici sa vorbeasca corect. Se mai crede si mare femeie cu picioarele alea butuci cu fata zimtata o frustrata
EU pe 20 Martie 2016, 21:04
#19
O trfulita psd - ista traseista !
Omul CHEIE al lui Dragnea in TELEORMAN !
eu pe 20 Martie 2016, 10:21
#18
#alexăndreanu
Aveţi umor. Felicitări! La o astfel de abordare nu m-am gândit. Păi dacă trebuie să ne batem in astfel de doamne.....una pe zi/oraș,municipiu fără a mai include zonele rurale din judeţul nostru și vom face un "nomenclator"...... Vă salut și să auzim de bine!
alexandreanu pe 16 Martie 2016, 22:54
#17
care sunt
nu mai promovati decat c*rvele noastre de la alexandria mai bn aratati-le pe ale voastre de la turnu sau n-aveti?
pantera pe 15 Martie 2016, 22:40
#16
haos
aveti mila de primarul de la rasmiresti care e in galeata de laturi,un agarici care se va desumfla cit de c*rind,la propiu si la figurat,un traseist de 2 lei care a cistigat primaria cu falsuri ajutat de nitulescu
Mara pe 15 Martie 2016, 21:58
#15
Corupția la CJ Teleorman este cunoscută
Tot ce stă în jurul și subordinea lui Dragnea este atins rău de corupție.Nu poți obține o funcție în TR fără să execuți și să respecți ordinele lui Dragnea.Cine crede că lucrurile stau alfel e naiv,ori nu trăiește în TR.Tot ce a făcut Dragnea e clădit pe corupție și minciună.
eu pe 15 Martie 2016, 21:14
#14
Ce cale extraordinară de atac a promovat? Bănuiesc că la Curtea de Apel Buc*rești la a VIII-a. Acum na, nu am cum să contrazic câtă vreme nu știu situaţia concretă. Unele legi da, nu retroactivează,altele insă da! Legea penală are prostul obicei să se aplice. Incă odată, nu știu situaţia concretă și da, recunosc, prefecta nu pare a fi o habarnistă indiferent de cum și cu cine iși bea cafeaua. Picanteriile sunt necesare in viaţa unei femei care arată bine.
Gazaru pe 15 Martie 2016, 20:09
#13
Invatati sa aplicati legea!!!!
Legii nr. 393/2004 nu se aplica retroactiv asa ca primarul de la Olteni a scapat de destituire.

In legatura cu primarul de la Nenciulesti acesta a atacat sentinta printr-o cale de atac extraordinara cea ce face ca destituirea sa nu se poate face pana la pronumtarea hotararii .

Domnilor ziaristi va rog sa-i prezentati denuntatorului aceasta situatie iar dumneavostra tineti minte NU TOT CE ZBOARA SE MANANCA !!!!

Doamna prefect are pregatire juritica si cunoaste legea!!!
victor pe 15 Martie 2016, 19:24
#12
hopaaaaa
http://liberinteleorman.ro/practici-coreene-in-teleorman-dragnea-isi-transforma-soferii-in-oameni-de-afaceri/
eu pe 15 Martie 2016, 18:35
#11
Asta este! Jocul politic așteaptă greșeala păpușarilor pentru a schimba piesa și "recuzita".
eu pe 15 Martie 2016, 18:33
#10
Așa este, aveţi dreptate. Sunt totuși furii și frustrări care nu pot fi controlate. Nu incerc să scuz, nu am cum, constat că sărăcia și disperarea duce inevitabil la răzbunări. Poate că prefecta nu are nicio vină in situaţia creată in privinţa șomajului, omul care o asociază cu anumite "personaje" reacţionează. Grav, previzibil, de necomentat.
Tudor pe 15 Martie 2016, 17:48
#9
Nu este bine ce se petrece
Daca este adevarat ce se scrie in articol nu este deloc bine pentru Carmen Daniele Dan, Iancu Gigi si cei doi secretari ai primariilor din Olteni si Nenciulesti.

Neaplicarea unei hotarari judecatoresti ramase definitive in termen de maxim 30 de zile este fapata penala.
. pe 15 Martie 2016, 17:33
#8
.
nr.4, atentie !Tocmai ai instigat la comiterea unei fapte cu violenta si s-ar putea sa o patesti rau ! Abtine-te !
ion pe 15 Martie 2016, 15:23
#7
pentru autor si1 pina la 4
nesimtitilor!pd a condus ani de zile tara si au furat mai mult decit toti ceilalti si acum vor iar la putere sub alta sigla cum au facut mereu.decit golan mai bine comunist.jos dictatura strainasub conducerea s.u.a.,tara care impreunacu fmi au destabilizat intreaga lume.
justitiarul puta bleguta pe 15 Martie 2016, 14:31
#6
PAPUSARUL SI MARIONETA
Dupa cum stiti madama este protejata lui LIVUTA puta bleguta nu face nimic fara acesta acum este urinata pe veverita saracuta DNA ESTE PE URMELE EI SA SPERAM CA O VOR RIDICA SI VA FI DUSA LA BECIUL DOMNESC doamne ajuta pe saracii teleormaneni
Fiscuci pe 15 Martie 2016, 13:47
#5
Sa vina Zooro, linge-n-buci
Sa vina "PERFECT" Zorro, patrupedul ce linge-n-booci din Rosiori de Vede, salariatul de partid si lingau-de lingau!Imbecilul Zorro, Cozma te asteapta sa ii lingi pantofii!
ACTIONATUL pe 15 Martie 2016, 13:02
#4
DUPA FAPTA SI RASPLATA
Dumnezeu nu doarme fufa asta care a trecut prin patul lui dragnelu merita tot ce este mai rau trebuie siluita de toti somerii acestui judet sa speram ca DNA TELEORMAN sa si faca datoria ca a somat destul de frica lui DRAGNEA
xpss pe 15 Martie 2016, 13:01
#3
suflet
tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue laugh tongue wink tongue wink tongue wink tongue wink tongue wink tongue wink snake snake snake snake snake snake snake angry angry angry angry angry angry angry angry
fix in cot pe 15 Martie 2016, 13:00
#2
O MARIONETA A LUI DRAGNEA si GADEA
SA SE DUCA LA VIDELE SI SA PLANGA PE UMARUL D-nei EUROPARLAMENTARE VIORICA DANCILA.. PSD niste PENALI ORDINARI CARE AU DUS ROMANIA UNDE AU CREZUT EI CA TREBUIE SA FIE si ASTFEL EI POT SA FURE si SA FACA LEGI CARE SA II APERE si SA SE IMBOGATEASCA CUM NICI EI NU AU VISAT.. SA SE DUCA DRACULUI LA PUSCARIE CU TOTI.
xxxx pe 15 Martie 2016, 11:59
#1
Niste mizerabili!
Este vorba de marea majoritate a asa zisilor liberali teleormaneni.Lepadaturi ordinare, la fel ca falsii social-democrati!. STITI ZICALA: HOTUL STRIGA PRINDETI HOTUL!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.