ÎCCJ: 13 martori vor fi audiați cu mandat de aducere în dosarul 'Referendumul'.

07 Martie 2016, 12:05 | 4046 vizualizări | 18 comentarii
Car Universal
ICCJ.

Înalta Curte de Casație și Justiție a audiat luni opt martori în dosarul "Referendumul" și a dispus citarea cu mandat de aducere a altor 13, pentru termenul din 17 martie, deoarece la termenul de luni nu au venit la instanța supremă și nici nu au fost prezentate acte care să motiveze lipsa lor.
Judecătorii ÎCCJ au audiat la termenul de luni opt martori, membri ai Secției 1 de votare din Alexandria, și mai multe persoane care au fost regăsite pe mai liste de votare.

Doriana Cristea, Angelica Raicu, Lucreția Mihaela Apostu, Eugenia Cojoacă, membri ai Secției 1 de votare din Alexandria, și-au amintit că inculpații George Bălănescu și Ion Ionescu au plecat cu urna mobilă din secție, pentru a se deplasa la persoanele care nu pot veni să voteze, din motive medicale, însă nu au putut să precizeze când s-au întors cu aceasta sau dacă au venit cu buletine de vot necompletate.

Martorii Dănuț Bunea, Ștefan Dumitru au spus că au votat la referendumul din 2012, însă la o singură secție de votare, unde totul a decurs normal și nu își explică modul în care au ajuns date lor și pe alte liste de vot.

"La DNA mi-au pus în față o semnătură care nu era a mea. Aș vrea să știu și eu cum au ajuns datele mele de identitate pe lista respectivă", a declarat, în fața completului de 5 judecători al ÎCCJ, Ștefan Dumitru.

Martorii Iulian Liga și Marin Ionel Stoian au afirmat că nici măcar nu au votat la referendum, însă procurorii le-au arătat niște liste de vot pe care se regăsea semnătura lor, pe care însă nu au recunoscut-o.

La termenul următor au mai fost citați alți 12 martori, de la Secțiile de votare 112, 113 și 114 din Bragadiru.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni al procesului.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel. Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Citeşte şi
Comentarii (18) Adaugă comentariu
un cunoscator pe 12 Martie 2016, 12:42
#18
lui George Minculeasa
Cred ca numele tau corect,ar trebui sa fie Minciuneasa,nu Minculeasa. Referitor la cazul prezentat de tine,iar minti cu nerusinare. Nu a fost vorba niciodata de nicio reclamatie. Nu a venit niciodata politia si nu s-a intocmit niciun proces verbal. Si mai am o intrebare pentru tine : de unde stii tu ca nu avea voie Sorin Duma,sa faca parte din comisia de vot? Vezi cat esti de prost ? Oricine poate sa faca parte dintr-o astfel de comisie,in orice sectie. Daca nu stii cum sta treaba, nu te mai baga ca musca in c u r u l calului ! Dar iti fac o urare : du-te langa Sorin Duma si lamureste-te cum a stat treaba.
cititor pe 11 Martie 2016, 09:42
#17
lui George Minculeasa
Măi,Minculeasa! Îți spun eu clar că Mitroi,era în c*rtea liceului Praporgescu,îmbrăcat cu cămașă roșie,se prefăcea că are ceva probleme cu mașina. Eu stau în blocul din fața liceului și am văzut toată mișcarea.Așa că,nu mai vorbi,dacă nu știi. Într-adevăr,nu a fost în secția de vot,dar tot patrula prin c*rtea școlii,chipurile,se asigura ca director ce este,că nu se întâmplă ceva rău.Tu,Minculeasa,după exprimare,cam semeni cu martorul mincinos.Susții cam aceleași idei.
George Minculeasa. pe 11 Martie 2016, 06:45
#16
Pt. martor si comentatori.
Daca era martor mincinos dadea de dracul de mult!! Dar cei care il ataca sunt sau in necunostiinta de cauza, sau diversionisti notorii( mai degraba ambele!) Pe ce ma bazez:- Duma NU AVEA VOIE SA FIE IN COMISIA DE VOTARE!- Mitroi NU AVEA CE SA CAUTE LA LICEUL AGRICOL, EL ERA LA LICEUL LUI, -Am auzit si eu de cazul Duma-nu numai eu-a fost chemata Polita, s-a facut proces verbal care a fost inaintat la Parchet-au fost destui martori cu greutate, nu numai psd-isti. ( verificati si va veti convinge). Acum, alt subiect: CE PARERE AVETI DE O EVENTUALA ALIANTA BASESCU-DRAGNEA? CUI II TREMURA IZMENELE-N FUND? ( mie nu!).
Iulica pe 10 Martie 2016, 09:35
#15
pentru nr.13 - martor mincinos la proces
Ori ai inc*rcat personajele, ori minti cu buna stiinta. Ala mustacios care era in c*rte la LICEUL PRAPORGESCU,la referendum, era Mitroi, directorul PSD-ist al acelui liceu. El indemna oamenii sa nu voteze,pentru a nu se inregistra prezenta necesara demiterii lui Basescu. Ba chiar imbracase si o camasa rosie Mitroi, ca sa atraga atentia asupra partidului din care face parte. Sunt in asentimentul persoanei care a postat la nr. 14. Chiar cred ca esti martor mincinos
Doru pe 10 Martie 2016, 08:24
#14
pt.martor la proces
Ești un mincinos jalnic. Dacă ai dat această declarație în fața proc*rorului,a fost tot o minciună. Sorin Duma nu avea cum să fie la Liceul Sfântul Haralambie în acel moment,pentru simplul motiv că făcea parte din comisia de votare de la o altă secție de vot. Asta se poate demonstra,conform proceselor verbale de la alegeri.Dacă ții neapărat să întinezi prin minciuni memoria unei persoane trecute în lumea celor drepți,este treaba ta. Dar acolo vei ajunge și tu,pentru că, de asta nu scapă nimeni.Iar cănd ești bântuit de minciuni și păcate,e mai greu... Dragă martorule mincinos, nu se știe niciodată ce parc*rs ia viața.....
Martor la proces. pe 09 Martie 2016, 17:30
#13
Purul adevar.
Am fost INVITAT la Parchet si am fost intrebat daca semnatura pe lista de votare este a mea. Dupa cum stiti, cand semnezi nu stai intr-o pozitie comoda, ci te apleci peste masa, iar semnatura este putin diferita de cea pe care o faci stand comod pe scaun. In fata proc*rorului am dat cateva probe si, in plus, mi-am amintit de 3 vecini de pe scara cu care am mers la vot. INSA AM VRUT SA DAU O DECLARATIE CA IN FATA SECTIEI DE VOTARE DE LA LICEUL SFANTUL HARALAMBIE ERA UN INDIVID CARE II AMENINTA PE CETATENI SA NU SE PREZINTE LA VOT CACI VOR FI FILMATI SI VOR AVEA PROBLEME. NU-L CUNOSTEAM, DAR MI-A SPUS CINEVA CA ESTE SORIN DUMA. Proc*rorul mi-a spus ca nu trebuie sa dau declaratie deoarece cazul este cunoscut si ca se vor lua masuri. DUPA CUM CONSTAT, NU SE IA NICI O MASURA!.
eu pe 08 Martie 2016, 21:07
#12
Patetic, jenant, umilitor! Obsedat de idls, obsedat de "eu". Omule ești pauper cu intelectul. Eu chiar nu sunt ilie, de multe ori pseudonimul ales de mine este folosit și de alţii. Așa cum am spus, este pronume personal. Cât despre aprecierile unora..,.......
cititor pe 08 Martie 2016, 18:36
#11
pentru nr. 10
Ai o obsesie cu Ilie de la scularie....Parerea mea este ca,si tu, ca si Minculeasa, sunteti genul de profitori,care au umblat numai dupa ciolan,dar nu ati apucat nici macar o aripa. Si asta,pentru ca toti si-au dat seama de caracterul vostru josnic.
Alt cititor. pe 08 Martie 2016, 17:09
#10
Cititorului #9.
Esti "eu"= "ilie de la scularie"=etc=sifilis mambo..
cititor pe 08 Martie 2016, 13:05
#9
pentru Minculeasa
Vrei sa spui ca ai participat la "masluirea" listelor ? In situatia asta,cred ca tu esti cel care ar trebui sa tremure.Tu ar trebui sa stai alaturi de Dragnea. Ca esti o j*****e,se vede din vocabularul tau,iar faptul ca ai participat la chestii cu iz penal,spune totul despre caracterul tau.
George Minculeasa. pe 08 Martie 2016, 11:50
#8
Tampitului de #1-" marele" jurist.
Pai sigur ca listele nu se fac in sectia de votare, dar in //anumite// sectii ele vin // facute intr-un anumit fel//. Din partea cui am fost in comisie?? Daca ti-as spune s-ar increti pielea pe tine. LEPADATURA ORDINARA!. Si-apoi eu m-am adresat lui Cracea, tu de ce te bagi ca musca-n c*rul calului??!! NU TE SIMTI CUMVA CU MUSCA PE CACIULA SI TI-E FRICA?? S-ar putea ca sa fii inchis in aceeasi celuala cu Dragnea si sa-i duci tucalul.
George Minculeasa. pe 08 Martie 2016, 06:15
#7
Emotii in PSD? Dar de alta natura!.
In randurile social-democratilor adevarati, EXISTA TEMEREA PE DEPLIN INTEMEIATA CA DRAGNEA VA SCAPA SI CA ISI VA DESFASURA IN CONTINUARE ACTIVITATEA DE DISTRUGERE A TARII ALATURI DE BASESCU SI IOHANNIS. ACEST PROCES ESTE O MASCARADA DE CEL MAI PROST GUST SI DE O TAMPENIE FARA DE MARGINI!. LA REFERENDUM S-A REALIZAT PREZENTA ARHISUFICIENTA PENTRU DEMITEREA LUI BASESCU, DAR S-A RAPORTAT IN MOD INTENTIONAT UN NUMAR MAI MIC DE ALEGATORI PREZENTI PENTRU CA REFERENDUMUL SA FIE INVALIDAT. EU AM FOST INTR-O COMISIE DE VOTARE SI DE COMUN ACORD CU CEILALTI MEMBRI AM RAPORTAT CU 135 MAI MULTI ALEGATORI INSCRISI IN LISTE DECAT IN REALITATE. CEA MAI BUNA METODA DE MASLUIRE SI MAI SIGURA ESTE SA TRECI IN LISTE ALEGATORI FICTIVI, DAR FARA SA FI VOTAT!!.Domnule Claudiu Cracea, juri pe cruce ca n-ai avut nici un amestec in astfel de talharii?? Sorin Duma este mort si nu mai poate depune marturie, dar dta poti.
Caracaleanu pe 07 Martie 2016, 20:54
#6
Vrem o sentință care ne va reda libertatea
Sunt convins că,odată cu pronunțarea sentinței,oricare ar fi ea,era Dragnea va lua sfarșit odată pentru totdeauna.Și odată cu Dragnea,și toate slugile lui.După cum ați văzut,pe unii îi ia Dumnezeu,iar pe alții îi va lua DNA.
eu pe 07 Martie 2016, 19:57
#5
convingere
eram frm convins ca nu o sa "redati"comentariulmeu anterior. rusine1

Cristina pe 07 Martie 2016, 19:19
#4
,,DREPTATE PINA LA CAPAT,,
Nu doresc decât să fie o judecată corecta și să plătească toți cei care au furat un drept constituțional,poate cel mai important.Și un spor de pedeapsă pentru inițiatorii și instigatorii acestei acțiuni mizerabile.
nu conteaza pe 07 Martie 2016, 18:47
#3
oare
pot sa intreb si eu, de ce articolul despre totuarul de pe strada MIHAI EMINESCU a disparut ce pe postari? cui este frica de acele persoane?cu siguranta ca in aceasta tara nu ne este frica decat de anumite persoane(dragnea,cuclea,pirvu)altfel cum sa ne postam ca niste oameni lipsiti de demnitate cand la AJOFM (SOMAJ) TURNU MAGURELE,dna AURELIA CUCLEA a luat examenul cu nota maxima (100 de puncte din 100)si va rezolva problema somajului din TURNU MAGURELE si din combinat alaturi de ilustrii(ghilimele se subinteleg)oprea ionel nelu si colegul lui de "ospatarie" fane neicut.

cand mojicul de dragnea specialistul in defaimare va fi dus acolounde-i este locul,cu siguranta ca aceste practici or sa dispara.

pana atunci...atentie la vot.....
eu pe 07 Martie 2016, 16:41
#2
nota bene!
Termene sc*rte, foarte sc*rte, semn că se apropie pronunţarea!!! Emoţii in psd??? Daaaaaaaaaaaaaa..........
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.