Victor Dragusin a ajuns personaj de proverb: Daca lumea nu-l lauda, se lauda singur. Bani aruncati pe apa raului Vedea. De ce era nevoie de o asemenea gogomanie?!

26 Februarie 2016, 09:44 | 2556 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Sondaj.

La iniţiativa primarului Victor Drăguşin, municipalitatea a comandat un studiu sociologic la Alexandria pentru a afla starea oraşului şi a cetăţenilor la finalul anului 2015 comparativ cu anul 2012, când a mai fost realizat un studiu similar. Sondajul a fost realizat în perioada 1-24 noiembrie 2015 de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, condus de sociologul alexăndrean Marius Pieleanu.

Rezultatele studiului, prezentate de primarul Victor Drăguşin în cadrul unei conferinţe de presă organizată săptămâna aceasta, arată că în comparaţie cu anul 2012, a crescut încrederea alexăndrenilor în preşedinţia României, poliţie, justiţie şi primăria municipiului, în timp ce mai puţini alexăndreni au încredere în Guvernul României şi Biserică.

La sfârşitul anului 2015, comparativ cu anul 2012, mai puţini alexăndreni consideră că Primăria, Consiliul local, Consiliul Judeţean, Prefectura, Poliţia Locală, ANAF sau sindicatele sunt corupte. Puşi să aleagă între Corupţie vs Cinste în ceea ce priveşte starea actuală a Alexandriei, 25% dintre intervievaţi au ales Corupţie, 31% – Cinste, în timp ce 44% nu au putut aprecia acest lucru. În 2012, 45% dintre subiecţi optaseră pentru Corupţie.

La întrebarea “În ultimul an, consideraţi că nivelul dumneavoastră de trai s-a îmbunătăţit, a rămas la fel sau s-a înrăutăţit?” 51% dintre alexăndrenii chestionaţi în noiembrie 2015 au răspuns “A rămas la fel”, în timp ce 24% au răspuns că nivelul de trai s-a îmbunătăţit, iar alţi 24% că s-a înrăutăţit.

48% dintre alexăndrenii chestionaţi în noiembrie 2015 consideră că, în Alexandria, de la ultimele alegeri lucrurile au rămas la fel, 37% consideră că lucrurile s-au schimbat în bine, iar 13%, că s-au schimbat în rău.

Dacă în 2012, în opinia alexăndrenilor, principalele trei probleme ale oraşului erau: lipsa locurilor de muncă (25%), câini vagabonzi (14%) şi sistemul sanitar (13%), în 2015, principalele trei probleme ale oraşului au fost considerate: lipsa locurilor de muncă (22%), sărăcia (salarii şi pensii mici, preţuri mari) (14%) şi parcurile, spaţiile verzi, locurile de joacă (4%).

La întrebarea “Curăţenie vs Mizerie – Care credeţi că este cuvântul care se potriveşte cel mai bine situaţiei actuale din municipiul Alexandria”, în 2015, 16% dintre subiecţi au răspuns Mizerie, iar 61% – Curăţenie faţă de 2012 când 36% optaseră pentru “Mizerie” şi 49% pentru “Curăţenie”.

În linii mari, la majoritatea întrebărilor din chestionar, legate de câini vagabonzi, parcări, curăţenia sau siguranţa în oraş, răspunsurile alexăndrenilor au fost aproximativ la fel, în ambele sondaje.

Mai mulţi alexăndreni, comparativ cu 2012, consideră că s-au îmbunătăţit alimentarea cu apă, canalizarea, sistemul sanitar, relaţia cu primăria, în schimb s-au arătat mai mulţi nemulţumiţi de situaţia parcărilor, sistemului educaţional, transportului public, locurilor de joacă.

Concluzia primarului Victor Drăguşin a fost “că instituţia primăriei se bucură de un grad de încredere din partea comunităţii noastre şi acesta este un lucru foarte bun. De asemenea, faptul că gradul de mulţumire privind serviciile publice a înregistrat o creştere care este mică, dar este o creştere 2012 faţă de 2015. Avem probleme mărunte în ceea ce înseamnă infracţionalitatea mică, discutăm de furturi şi maşini din gospodării, că trebuie să diversificăm locurile de joacă şi de deconectare pentru cetăţenii din Alexandria”.

Rezultatele studiului vor fi prezentate şi Consiliului local Alexandria în şedinţa ordinară care se va desfăşura joi, 25 februarie.

sursa: ziarulteleormanul.ro

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
eu pe 27 Februarie 2016, 22:09
#3
eiiiiiiii drăgușin!
Nu cred că voi putea uita că ești parte din aceia care au contribuit la faptul că am fost eliminat din serviciu pentru că aveai de susţinut pe cineva și chiar ai făcut-o javră roșie! Nu uit nici cât ai favorizat "oamenii tăi", pardon, ghioarlele tale. Mă da tu știi că ai câteva probleme interesante?!
Iulian Murgea. pe 27 Februarie 2016, 06:50
#2
Ai dreptate Costine.
Foarte multi turneni si-au gasit servicii in Alexandria dupa ce si-au pierdut posturile, nu numai de la Combinat. Stiti cati oameni fac naveta la Alexandria? Nu vreau sa spun mai multe deoarece v-ati simti lezati.
Costin Manole. pe 26 Februarie 2016, 11:45
#1
Ei si....?
Ce ne intereseaza pe noi amarastenii de turneni parerea alexandrenilor despre urbea lor? Noua ni se poate pune intrebarea daca socotim ca Alexandria este superioara comunei noastre, raspunsul ar fi DA!-DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!.Atentie, TOT ADMINISTRATIE MAJORITAR SOCIAL- DEMOCRATA ESTE!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.