Un barbat bolnav de gripa porcina a murit la Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria.

18 Februarie 2016, 19:52 | 3865 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Un barbat bolnav de gripa porcina a murit la Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria.

Un caz de gripă porcină a fost confirmat în Teleorman. Un bărbat de 59 de ani din zona Turnu Măgurele a decedat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria în data de 12 februarie.

În urma analizării probelor de laborator trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală, s-a confirmat că decesul a fost provocat de gripa porcină. După depistărea acestui caz, au fost prelevate mai multe probe de la mai multi pacienti internati la Spitalul Judetean din Alexandria, însă prezența virusului nu s-a confirmat.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, nu este vorba despre un focar de infecție. Cazul bărbatul de 59 de ani este unul izolat. Ca urmăre a depistării cazului de grupă porcină, DSP Teleorman a impus o serie de măsuri: introducerea carantinei parțiale în secția ATI și în secțiile cu risc, purtarea obligatorie a echipamentelor de protecție în spital și aprovizionarea de urgență cu medicamente antivirale și materiale de protecție individuală.

S-a luat, de asemenea, măsura ca personalului medical, nevaccinat antigripal, care a luat contact cu decedatul, să i se administreze antivirale. În spital s-a impus purtarea de măști în unitățile de primiri-urgențe. O altă măsură vizează amplasarea în unitatea spitalicească, la vedere, a recipientelor cu dezinfectant pentru mâini. Programul de vizite în spital a fost restricționat.

”Nu avem focar de infecție cu un singur deces confirmat de gripa AH1, toate aceste măsuri sunt preventive ”, se precizează în nota cu măsuri emisă de DSP către Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal Turnu Măgurele.

Potrivit specialiștilor, cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă este vaccinarea antigripală. Bărbatul mort din cauza gripei porcine nu se vaccinase la începutul sezonului rece împotriva gripei.

sursa: teleorman24.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Mimi Nina pe 19 Februarie 2016, 18:52
#4
Masurile preventive sunt eficiente
Cazul este de gripa AH1N1 (porcina) sezoniera,in général







Cazul este de gripa À H1N1 ( porcina) sezoniera. Poate fi grava,chiar mortala si evolutie este rapida.

Pacientul decedat era tarat psihic, dar destul de sanatos,nevaccinat antigripal.
Mimi Nina pe 19 Februarie 2016, 18:50
#3
Masurile preventive sunt eficiente
Cazul este de gripa AH1N1 (porcina) sezoniera,in général







Cazul este de gripa À H1N1 ( porcina) sezoniera. Poate fi grava,chiar mortala si evolutie este rapida.

Pacientul decedat era tarat psihic, dar destul de sanatos,nevaccinat antigripal.
S C P pe 19 Februarie 2016, 08:13
#2
Greșit
Sunteți informați prost, aceast caz a fost la spitalul Turnu Măgurele si a fost tremis la Buc*rești si acolo a murit si sa confirmat ca a murit de grpa Aviara nu porcina .
Gogu pe 19 Februarie 2016, 03:56
#1
I-auzi DUSKA!!!
Interesant!!!!In fruntea primariei din Rosiori de Vede, este un PORC de 200 kg!!!!Probabil de aceea duhneste non-stop a alcool, combate gripa porcina!!!Crity DUSKA se numeste, cu amanta blonda directoarea scolii de langa gara!!!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.