Imperiul InterAgro: o „caracatiţă“ cu 28 de companii, 10 în insolvenţă.

11 Februarie 2016, 09:07 | 5868 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Imperiul InterAgro: o „caracatiţă“ cu 28 de companii, 10 în insolvenţă.

Grupul InterAgro, unul dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale româneşti, este format dintr-un total de 28 de companii, dintre care zece în insolvenţă şi mai multe la un pas de procedura de reorganizare, arată o analiză a ZF.

Recent, InterAgro SA şi InterAgro SRL, pilonii businessului controlat de Ioan Niculae, au intrat în incapacitate de plată, însă anterior mai multe companii din cadrul grupului au intrat în insolvenţă la propria cerere sau la cererea creditorilor.

Mai mult, în prezent pe site-ul tribu­nalelor figurează şi alte businessuri din grup care îşi aşteaptă soarta după ce şi-au cerut sau le-a fost cerută insol­venţa. Grupul cu o istorie de peste două decenii pe piaţa din România şi-a consolidat businessul în jurul mai multor domenii precum agricultură, energie sau turism, industria chimică şi prelucră­toare, cel mai afectate de insolvenţe fiind cele două din urmă. Companii precum Donau Chem, Amurco (industria chimică) sau Cicalex (industria prelucrătoare) sunt doar câteva exemple de businesuri din cadrul grupului intrate în incapacitate de plată. Lor li s-ar mai putea adăuga şi societăţi precum Viromet sau InterAgregate, pentru care sunt deschise deja dosare de insolvenţă, dar pentru care deocamdată nu s-a aprobat intrarea în reorganizare.
InterAgro SA, cu afaceri de 1,7 miliarde de lei, şi InterAgro SRL, cu un rulaj de 1,6 miliarde de lei, sunt cele mai mari companii din grup şi coordonează operaţiunile celorlalte societăţi din holdingul controlat de Ioan Niculae.

Cele două sunt de asemenea prezente în clasamentul celor mai mari afaceri antreprenoriale româneşti, după cifra de afaceri din anul 2014. InterAgro SA şi InterAgro ocupau în 2014 locurile cinci şi şase în clasamentul celor mai mari afaceri cu acţionariat majoritar românesc, un top condus de retailerul de bricolaj Dedeman/

Ioan Niculae a pus pe picioare în anul 1994 grupul InterAgro, care a ajuns în timp unul dintre cele mai mari jucători din agricultura românească şi cel mai exportator cu ac?ionariat majoritar românesc din acest sector. Compania exploata peste 50.000 de hectare de teren arabil, conform ultimelor date. De asemenea, în ultimii ani omul de afaceri a pariat şi pe energie verde.

În 2013, Ioan Niculae era singurul român prezent în TopulForbes la miliardarilor lumii , cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, aflându-se pe locul 1.268 în lume.

Însă, în ultimii ani problemele omului de afaceri s-au adâncit, el fiind cercetar în mai multe dosare. El este condamnat în prezent la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Mită la PSD“.

sursa: zf.ro

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Nina pe 13 Februarie 2016, 22:48
#5
Pentru oameni fără bun simt
Tu care faci oamenii dobitoci nu îți e Rușine?? Cred ca da altfel nu dădeai un mesaj după anonim . Am o singura întrebare : ai muncit tu pentru a plăti o persoana chiar daca ti a făcut un serviciu . Cred ca nu ! Ar trebui sa îți fie Rușine
pruteanu pe 12 Februarie 2016, 17:07
#4
gramatica...
raspberry Bai Fane,suntem unde suntem din cauza inculturii! Ps Gramatica Fane,gramatica! Pune mana si invata corect romaneste!
Anonim pe 12 Februarie 2016, 12:42
#3
Ioan Niculae
Ai nenorocit 15.000 de oameni dobitocule, da-le banii oameniilor
ILIE DE LA SCULARIE. pe 11 Februarie 2016, 16:56
#2
Vrem date concrete din bilant.
Aceste date le dorim numai pentru DONAU CHEM. Ca sa ne putem face si noi o parere vrem sa stim situatia creantelor si a datoriilor, DETALIATE. Nu sunt economist, dar esenta o inteleg. Mai " babeste" vorbind vreu sa STIU DACA IN CONDITII DE FUNCTIONARE NORMALA, UNITATEA ESTE RENTABILA, SAU ESTE O " GAURA NEAGRA".Iar cacatul cu mita P.S.D. nu s-a mai terminat de mancat?!..
Fane pe 11 Februarie 2016, 14:50
#1
Sunt paie pe foc
Mai lasati-l in pace ca nu merita acest tratement. Este printre putini din judet care a facut productie.

S-a ajuns aici pentru ca i s-a pus bete in roate.

Uitati-va in c*rtea voastra inainte de a vorbi si vedeti ca nici voi nu a-ti facut cate a-ti vrut poate din aceleasi motive, daca nu a-ti fost cumva prea lenesi!

Orice alt comentariu este de prisos.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.