Palmasii lui Ioan Niculae.

27 Ianuarie 2016, 23:45 | 7299 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae. foto: prosport.ro

De-a lungul anilor, Ioan Niculae a fost sprijinit in activitatile sale ilegale de politicieni de prim rang, inalti ofiteri SRI si de Politie, importanti functionari publici si diversi afaceristi. Institutiile statului au inchis ochii la afacerile oneroase ale magnatului zimnicean, ba mai grav de multe ori a si participat la ele. In acest mod, patronul de la InterAgro a reusit sa-si creeze o veritabila retea de crima organizata. ZIUA continua in numarul de azi dezvaluirea personajelor care l-au ajutat pe Ioan Niculae sa-si creeze prin metode ilegale si frauduloase un adevarat imperiu financiar.

-Marian Fatu, fost subinginer chimist, fost sef al Garzii Financiare Prahova si al finantelor publice din acelasi judet. In stransa colaborare cu subordonatii sai, comisarii Marian Chiru si Cristian Spalatelu, a acoperit furturile de petrol si evaziunea fiscala de la Rafinaria ASTRA ROMANA SA, prejudiciind statul cu miliarde de lei. De asemenea, a fost angrenat in numeroase scandaluri economice, fiind acuzat de luare de mita si favorizarea infractorilor, datorita musamalizarii cazurilor pe care le-a avut in atentie.

-Generalul de brigada Andrei Constantin Odangiu, fost sef al Inspectoratului de Politie Teleorman, omul care i-a acoperit lui Niculae si aghiotantilor acestuia toate ilegalitatile comise pe raza judetului, de la furt pana la crima cu premeditare. In perioada 1992 - 1996, din functia de sef al Politiei timisorene, s-a remarcat prin protejarea clanului Zaher Iskandarani si a unei alte grupari mafiote rivale. Din aceeasi pozitie s-a implicat in transporturile ilegale de combustibili catre fosta Iugoslavie, pe timpul embargoului impus de Natiunile Unite. Adus pentru patru ani ca sef de cadre la Teleorman, Odangiu a fost numit in fruntea Politiei judetene in anul 2000, la interventia lui Ioan Niculae. Din acest moment, fostul ofiter de Securitate metamorfozat in om de afaceri a devenit intangibil intre granitele judetului. Ofiterii de politie din subordinea generalului, care au incercat sa-si faca meseria, au fost ori pensionati, ori schimbati de functii. Odangiu a mers pana acolo incat a acoperit un asasinat si alte fapte incredibile, despre care ZIUA a mai scris, in legatura cu un terorist kuweitian aflat in simbria lui Ioan Niculae.

Arabul, condamnat in tara sa la moarte pentru atentat la viata emirului, a devenit seful bodyguarzilor care pazeau culturile si terenurile lui Niculae din sudul tarii (peste 50.000 ha). Taranii prinsi cu animalele la pascut erau snopiti in bataie, iar oile sau vitele erau impuscate cu un AKM-47. Animalele ajungeau in abatorul magnatului zimnicean, iar bietii oameni in spital, necesitand intre 90 si 180 de zile de spitalizare. In urma decesului unuia dintre tarani, kuweitianul a fost adus de Niculae la Bucuresti, pentru a i se pierde urma.
In octombrie 2001, datorita jocurilor sale murdare si protectiei absolute acordata lui Niculae, generalul Odangiu a fost demis din functie de Toma Zaharia. Prin decret prezidential, Ion Iliescu, acelasi care il facuse general cu sapte ani inainte, l-a trecut in rezerva, la 31.10.2001. Ulterior, Niculae i-a dat postul de director general la SC AZAL SA, iar Odangiu a reusit s-o falimenteze controlat in scurt timp, conform ordinelor primite.

-Colonel Theodor Malaescu, zis Doru, fost sef al Inspectoratului de Politie Prahova. A acoperit transporturile ilegale de petrol ordonate de Ioan Niculae, interzicand subordonatilor sai sa se amestece in afacerile murdare ale acestuia. Pentru a-l scapa pe magnat de denunturile omului de afaceri Florin Mihai, care ii cerea lui Niculae restituirea unor imprumuturi in bani, Malaescu l-a sfatuit pe acesta sa plece cateva zile din tara, ca altfel va fi arestat. Speriat din cauza denunturilor inaintate Parchetului, Presidentiei si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Mihai a incercat sa paraseasca Romania pentru trei zile, plecand in Spania, dar a fost retinut pe aeroport chiar de catre de subordonatii colonelului Malaescu. Fara ca pe numele omului de afaceri sa fi fost emisa vreo interdictie de parasire a tarii si fara mandat de arestare. Cel care l-a retinut pe Florin Mihai pe aeroport, timp de sase ore si jumatate, dupa care l-a transportat la Ploiesti, este Dan Tudose, un alt ofiter de politie denuntat de omul de afaceri.

Complicii din firme
Directorii firmelor lui Ioan Niculae au pus serios umarul pentru ca magnatul sa-si poata atinge telurile si sa-si ridice imperiul sau ilicit.
Niculae Iliuta este actualul presedinte al Consiliului de Administratie al SC Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA. In aceasta calitate a indeplinit si functia de director al Directiei juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, fiind cat se poate de incompatibil. Cel care l-a acoperit pe Iliuta este Eugen Bejinariu, fost secretar general al Executivului condus de Adrian Nastase. Poate este de inteles daca ne gandim ca sotia lui Bejinariu incasa bani frumosi din functia de cenzor la una dintre societatile comerciale controlate de Ioan Niculae.
Octavian Nan, fost director general la Rafinaria ASTRA ROMANA Ploiesti, impreuna cu consilierul sau personal, Toma Lucian Iordanescu, intre timp decedat, a primit de la Niculae o spaga de 250 de tone de produse petroliere, pe care le-au valorificat prin intermediul unor firme capusa. Datorita ilegalitatilor comise a fost cercetat o vreme in stare de arest preventiv, fiind pus in libertate de oamenii din justitie ai lui Niculae.
Niculae Istudor, fost director general la Societatea Nationala "Tutunul Romanesc" (SNTR) SA, in momentul privatizarii. Pentru serviciile aduse lui Ioan Niculae, acesta a ajuns secretar de stat in Ministerul Agriculturii, trei luni mai tarziu.

Tudora Lupa, inlocuitoarea lui Niculae Istudor la conducerea SNTR. Aceasta a continuat sa faca jocurile magnatului zimnicean, in detrimentul statului. A fost aleasa pentru aceasta functie deoarece este sotia unui inalt ofiter din Serviciul Roman de Informatii.
Cornelia Hura, partener de nadejde al lui Ioan Niculae, facand parte din Consiliul de Administratie al SNTR. Sotul acesteia, Mihai Hura, era la acea vreme director al Directiei Taxe si Impozite din Ministerul Finantelor Publice si bloca orice somatie privind plata datoriilor pe care fostul ofiter de Securitate Ioan Niculae le inregistra fata de stat.

Oamenii de incredere din Zimnicea
Ioan Niculae isi conduce afacerile din Zimnicea cu ajutorul a doua personaje: Nicoleta Mariana Toncea si Ion Abalaru.
Nicoleta Mariana Toncea (fosta Neacsu) este directoare la SC INTERAGRO SRL Zimnicea, capusa SC INTERAGRO SA. Toate escrocheriile contabile trec prin mana ei si nimeni n-are curajul sa-i puna vreo intrebare incomoda, de teama protectorului Ioan Niculae.
Ion Abalaru, zis Jan, fost ospatar, a ajuns si el printre oamenii de incredere ai magnatului din zona Zimnicea. Prin intermediul unor sereleuri obscure pe care le controla se trafica majoritatea alcoolului sustras ilegal de la ALCO-ZIM SRL. Lacomia lui Abalaru, care si-a format o retea paralela, furandu-l pe Niculae, era sa duca la deteriorarea relatiilor cu acesta. Desi a resimtit o paguba de circa doua milioane de dolari, magnatul a inchis ochii, iar Abalaru si-a tinut inchisa gura, in legatura cu afacerile murdare ale patronului sau.
Niculae a avut grija de-a lungul timpului ca omul sau de incredere sa nu pateasca nimic. ZIUA a dezvaluit ca Abalaru a accidentat mortal cu autoturismul o batrana, dar ancheta a fost musamalizata de generalul analfabet Andrei Constantin Odangiu, sluga lui Niculae. Ofiterii care au anchetat cazul, cu toate ca gasisera fragmente ale rochiei victimei pe planetara autoturismului, au fost nevoiti sa renunte la caz, la ordinul superiorului lor. Ba mai mult, a doua zi s-au trezit pe cap cu Parchetul militar, pentru ca incepusera ancheta pe timpul noptii, la locul accidentului. Ulterior, unul dintre ei, si anume seful Cercetarilor judiciare pe judet, a fost trecut fortat la pensie de generalul Odangiu.

Slugile din Justitie
Ioan Niculae a beneficiat si de aportul anumitor judecatori care au avut grija ca infractiunile comise de magnatul din Zimnicea sa ramana nepedepsite.
Judecatorul Constantin Mandrocea de la Tribunalul Teleorman, impreuna cu colegii sai Anica Dolojdescu si Luminita Draghici, i-au spalat rufele murdare lui Niculae, absolvind ALCO-ZIM SRL de orice vinovatie.
Singurul vinovat a fost soferul. Rezolutia data de cei trei va ramane, cu siguranta, in istoria justitiei Romaniei post-decembriste. Citam o parte a acesteia: "Organul constatator, respectiv Sectia Judeteana a Garzii Financiare Teleroman, in opinia instantei, nu poate fi credibila in actele pe care le intocmeste atat datorita modului sau obiectiv de functionare - corp militarizat strict subordonat ierarhic, cat mai ales gravelor carente de personalitate si conduita ale comisarului-sef de sectie, Tudor Istrate. Respectiv este un derbedeu arogant si corupt care, printre altele, si-a permis nesimtirea ca, in ziua solutionarii recursului, sa patrunda in biroul judecatorilor, care compuneau completul de judecata, pentru o vizita colegiala". In urma spagilor acordate cu marinimie de Niculae, Tudor Istrate, seful Garzii Financiare Teleorman a fost demis din functie, cateva luni mai tarziu. De asemenea, judecatoarea Luminita Draghici a fost numita judecator sindic la SC AGROZOOTEHNICA SA Rosiorii de Vede, o alta societate pusa in mod controlat pe butuci de Ioan Niculae. Subiect asupra caruia ne vom apleca in episoadele urmatoare.

Influentul Ungheanu
Un alt personaj care a contribuit la ascensiunea frauduloasa al lui Ioan Niculae este Mihai Ungheanu. Fost secretar general adjunct la Camera Deputatilor si totodata secretar general al Consiliului de administratie al ASIROM, acesta a fost acuzat in repetate randuri de intermedierea traficului de influenta in comisiile parlamentare care numeau membrii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. In perioada 1992 - 1996, Ungheanu a fost inculpat pentru complicitate in afacerea "Adrian Costea".

Fost senator PD in slujba magnatului
Printre cei care in prezent administreaza mai multe firme ale magnatului zimnicean se numara si Gheorghe Albu. Fost senator PD, implicat in scandaloasa afacere SUNOIL. In paralel, Albu este asociat cu fostul securist Petrica Sorescu in KRONOS ENERGY si GALAXY INTERNATIONAL TRADING (East Europe), reprezentand interesele aceluiasi Ioan Niculae.

Afacerea ASIROM-CONCORDIA
Societatea Nationala Tutunul Romanesc a beneficiat in timpul fostei guvernari PSD de stergerea unei importante datorii catre stat. Pentru acest lucru insa Ioan Niculae a trebuit sa de ceva la schimb. Alexandru Bittner, omul de casa al fostului premier Adrian Nastase, in asociere cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea (foto), a vandut ASIROM-ului pachetul de actiuni la CONCORDIA ROMANA. Pretul tranzactiei a fost unul imens, fiind supraevaluat de 8,3 ori. Se pare insa ca acesta a fost pretul platit de Niculae, pentru stergerea de catre Cabinetul Nastase a unei importante datorii pe care o avea "Tutunul Romanesc" la stat.

sursa: sursa: 9am.ro, 29 ianuarie, 2007, texte de Dan Coste

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Costica pe 12 Mai 2020, 18:18
#9
hotul striga hotii
Tipu ala Nan a facut combinatii si cand era la Rafinaria Steaua Romana si acum ca lucreaza la Petrom.Lucreaza cu serviciile omul dar voi hab nu aveti
EU pe 31 Ianuarie 2016, 19:39
#8
Romania are resurse de ...
2.8 Milioane de EURO pe cap de locuitor !



Unde sunt toti acesti bani, cine si incotro ii directioneaza !?!
eugen nedelcu pe 28 Ianuarie 2016, 20:07
#7
saraca tara bogata
Acesti oameni care vor mult prin cai ilegale sa nu uite ca nu vor lua nimic cu ei,decat caracterul care la avut pana lamoarte.oare vor intra in cer?ganditi-va











tudor c pe 28 Ianuarie 2016, 19:55
#6
unde esti tepes?
daca ar invia TEPES va multaaaa treaba cu baietii care vor sa fure peste masura.
NADROZIAN pe 28 Ianuarie 2016, 16:03
#5
Trica, tu ai citit tot articolul ??????????
Gata mă,a tras concuzia PSD-itul cu mintea cat fulgul de colibri.Ai uitat sa-i menționezi pe Băsescu și Udrea.Hai că mai aveți o speranță,s-a efectuat primul transplant de cap.Băăă,dar aveți grijă,să nu faceți schimb între voi,că nu vă mai înțelegeți nici cu translator.
POTEA SORIN pe 28 Ianuarie 2016, 12:49
#4
Aoleooo,asa-i caz de spanzuratoare
Asta e maxim din ce am auzit pana acum.Stati sa vedem si faptele de vitejie ale lui Dragnea.Cred ca nu sunt cu nimic mai prejos.Astea sunt adevarate dovezi de fapte de terorism si atingere a Sigurantei Nationale.Bineinteles,toate impotriva noastra.
Lt.Col (r) din vechea Militie pe 28 Ianuarie 2016, 11:11
#3
Poveste demna de istoria justitiei
Daca faptele relatate si consemnate in documente ale organelor de control,atunci,nici bomba atomica nu mai starpeste coruptia in Romania.Mafiotii aia din Italia trebuie sa vina la noi la scoala si sa ia notite.Am auzit nume celebre:Nastase(acelasi ca in orice mare dosar de coruptie),Bitner,Cocos,si multi alti politicieni.In tara asta,la orice nivel,a mai ramas cineva care nu a furat?La ce sume se vehiculeaza,Romania putea fi un mic paradis al Europei.
Trica pe 28 Ianuarie 2016, 06:33
#2
Mai e mult de spus!
De Videanu,Vosganian nu se spune nimic!!!!

Ninel Cojocaru. pe 28 Ianuarie 2016, 05:55
#1
Dupa 9 ani ne spuneti?????
Din articol rezulta ca sunt implicati numai politicieni din P.D. si P.S.D. Din P.N.L. nu-i nici unul, sau, cum zicea Eminescu, sunt c*rati ca cristalul?!. Haida de,ce zici dle Claudel Cracea???
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.