Primele de Crăciun la fabricile de confecţii: Manufactura se respectă, ceilalţi, mai mult simbolic.

28 Decembrie 2015, 20:08 | 4436 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Primele de Craciun au fost mai mult simbolice in fabricile de confectii turnene.

A trecut Crăciunul şi se apropie cu paşi repezi Anul Nou. Având în vedere vremea superbă ( peste 18 grade), mulţi turneni s-au relaxat la iarbă verde, deşi e luna zăpezilor. Chiar dacă faptul e consumat, trebuie să spunem câteva cuvinte despre singurele unităţi care mai produc ceva în Turnu Măgurele: fabricile de confecţii.

Destul de multe ca număr ( sunt vreo 8-9), fabricile de confecţii sunt unităţi în care lucrează peste 900 de femei, sexul frumos fiind principala mână de lucru în aceste fabrici sau făbricuţe. Ca în fiecare an, patronii au încercat să răsplătească efortul textilistelor cu prime. Majoritatea primelor s-au plătit în bonuri, însă sumele au fost, în majoritatea cazurilor, simbolice.

Cea mai mare primă a oferit-o Marinangeli Nazzareno, patronul fabricii Manufactura, muncitoarele plecând acasă cu o primă care a valorat jumătate din salariu, plătită în bonuri şi bani.La celelalte fabrici, primele au fost mici, de la 200 de lei în bonuri, la Panorea sau la Enzo, până la 30 de lei, la Nelia Fine Stayle SRL. Cea mai mică primă a oferit Gina Impex, un cozonac şi un bidon de suc, cam puţin având în vedere condiţiile în care se lucrează la această firmă. Conform unui comentariu al unor angajate de la Gina Impex, acolo se munceste la o temperatură foarte mică, cele trei aparate de aer condiţionat funcţionând doar când muncitoarele lucrează, astfel că sala nu se încălzeşte niciodată. Având în vedere situatia, credem că Veronica Irimia trebuie să ia măsuri, altfel nu are rost să chinuie 30-35 de femei să lucreze în frig. Revenind la Manufactura, trebuie să spunem că M.Nazzareno a respectat tradiţia şi a oferit, pe lângă prime, un cozonac şi o sticlă de şampanie. Cine se respectă, apăi o face mereu.Dacă toţi patronii ar urma exemplul domnului Marinangeli, poate că oraşul ar avea şanse să mai respire puţin, măcar în preajma sărbătorilor.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Davco pe 30 Decembrie 2015, 19:56
#12
Nici o prima
Cica ne aduce Mosul la anul daca muncim mai cu spor!
nina pe 29 Decembrie 2015, 22:00
#11
vine 2016
italianul asta care asta laudat de cracea o sa/si scoata pirleala tot de la angajati
xxx pe 29 Decembrie 2015, 20:09
#10
imperial sa
La celelalte fabrici s-a dat ceva prime,dar la imperial sa nu s-au dat niciodata prime si nici in acest an. Saracii de ei ne-au dat drepturile salariale dupa ce au plecat muncitoarele acasa dupa programul de 8ore(lichidarea),iar avansul cu o zi inainte de craciun,in conditiile in care numai in sezonul de toamna de la HUGO BOSS au incasat cca.450.000-500.000de euro plus ce incaseaza de D&G, PRADA,MISSONI,RALPH LAUREN etc.
Elena pe 29 Decembrie 2015, 18:40
#9
cadouri la ce care se fac ca nu vad
Cei de la Gina Impex au dus cadouri la ITM pentru ca cei care controleaza si sefii lor sa uite conditiile in care muncim in ateleer.
Fane Vijelie pe 29 Decembrie 2015, 18:08
#8
Bani de bani!!!!
Textilele, auduc in orasul foamei, salarii si utilitati platite de peste 10 milioane de euro anual!!!Cam de aici traieste toata drojdia, c*rveturile si alcoolicii din Turnu Gaurele, orasul foamei si saraciei extreme!!!
UN MAGUREAN pe 29 Decembrie 2015, 12:47
#7
pt mirela
tu ai dreptate dar aici nu uita esti in Romania unde esti autoritatile locale sunt camora locală nu da-i spagă nu faci afaceri,dreagnea mohanucuclea sunt impostori care ne conduc ei ne vor saraci sa fim la mina lor dar sa nu uite la anul vor fi alegeri dacă lumea nu-i votează poate scapam de ei si salarile mici snake
un fost angajat pe 29 Decembrie 2015, 12:38
#6
promisiuni
patronul interagro promisiuni desarte la iesirea din puscarie dă toate drepturile celor cuvenite bineteles si sfaturii utile pt 2016 veniti la donau chem să munciti farp bani santieru cucu nu este bani dar este de lucru tot inainte excaim
iustin corlateanu pe 29 Decembrie 2015, 02:34
#5
vorbim de uniune
Si fetele acestea vor castiga cat cei din alte tari supra dezvoltate atunci cand voi cei care lasati comentarii inclusiv si fetele despre care vorbim vor avea o alta mentalitate
eu pe 29 Decembrie 2015, 00:19
#4
da Mirela, ai dreptate
Dar intr-o țară civilizată, o idioată ca tine nu avea nimic de spus. Care e relația între salariu și productivitate Mirela? Tu ai un dinte contra cuiva anume, de aici și comentariul tău tâmpit.
eu pe 28 Decembrie 2015, 22:11
#3
informatie eronata
Primele de la Manufactura au fost in procent de minim 60%.
Mirela pe 28 Decembrie 2015, 21:30
#2
Va meritați soarta/va vindeti foarte ieftin
Salariul este de......1200-1300 Euro in industria usoara.....lucrati pe un cozonac si o sticla de suc si va buc*rati la o prima de nici 100 de euro.Din acest motiv isi bat straini joc de noi.Si la noi in tara.Cistigati intr-un an cit un european intr-o luna sau doua.
Mirela pe 28 Decembrie 2015, 20:17
#1
Niște primate
Fetelor,voi știți ca țară noastră face parte din UE ?În orice țară din Uniunea Europeană salariul minim este de
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.