Perchezitii in Bucuresti, Teleorman si alte 26 de judete la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu - circa 6 milioane de lei.

10 Decembrie 2015, 10:06 | 1903 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Perchezitii.

Polițiștii Capitalei efectuează joi 205 percheziții în București și 27 de județe la mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de aproximativ 6.000.000 lei.

"Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 1 ianuarie 2014 — 31 octombrie 2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în București și județul Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile și declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală a unor achiziții ce nu reflectă operațiuni reale", informează un comunicat al DGPMB remis joi AGERPRES.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 75 de persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a avea loc la sediul DGPMB.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de magazine de tip "orice produs la 15 lei".

Perchezițiile se desfășoară în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

"Activitățile au fost sprijinite de ANAF — Direcția Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituții participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea perchezițiilor și a controalelor fiscale la punctele de lucru aparținând societăților comerciale implicate în activitățile evazioniste", se arată în comunicatul DGPMB.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București, din cadrul IGPR.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
SNI pe 11 Decembrie 2015, 01:35
#1
AFACEREA PSD
Patronul magazinelor de acest tip din Alexandria și alte orașe din TR. Este finul lui Fileanta (patron restaurant in pădurea Vedea, poate va mai amintiți comentariul meu pe tema asta) si este sponsor PSD.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.