Ioan Niculae îşi va petrece sărbătorile în închisoare. Miliardarul Interagro trebuie să demonstreze caracterul ştiinţific al celor 5 cărţi scrise în detenţie.

08 Decembrie 2015, 08:44 | 3636 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Ioan Niculae află la data de 21 ianuarie 2016 dacă va fi eliberat sau dacă rămâne în penitenciar. Până atunci, Tribunalul Dâmboviţa i-a cerut să depună la dosar titlurile celor 5 cărţi scrise în detenţie şi să dovedească oficial caracterul lor ştiinţific.

Tribunalul Dâmboviţa a stabilit să ia în discuţie contestaţia DNA împotriva deciziei de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae pe 7 decembrie. Hotărârea Tribunalului, care a fost amânată luni, 7 decembrie, pentru data de 21 ianurie 2016, va fi definitivă. Proprietarul InterAgro află atunci dacă va fi eliberat condiţionat sau dacă, dimpotrivă, va mai rămâne în penitenciar. Aceasta este data aleasă de Tribunalul Dâmboviţa, dar avocaţii afaceristului ar putea cere devansarea ei. Tribunalul Dâmboviţa judecă, practic, contestaţia depusă de DNA, împotriva deciziei Judecătoriei Găeşti, din data de 21 octombrie, care a decis eliberarea.

"Mi-am înţeles greşeala"

"Nu pot să contest fracţia pentru că instanţa de fond constată că am indeplinit-o. Toate aceste lucrări nu au facut altceva decât să descrie munca mea şi a omenilor mei din ultimii 14 ani. Aceste lucrări au foat verificate de ANP. În prima zi de când am putut să ies la muncă, am făcut-o. Am muncit şi la spălătorie şi la pază. Pâna în ultima zi am muncit. Nu am avut nicio abatere disciplinară. Mi-am înţeles greşeala şi aş vrea să fiu eliberat", a spus Ioan Niculae la termenul de astăzi de la Tribunalul Dâmboviţa."

Ioan Niculae a participat la paza penitenciarului şi a consiliat deţinuţii închişi pentru fapte de violenţă. Aşa arată magistraţii Judecătoriei Găeşti în motivarea deciziei ca omul de afaceri - care execută din aprilie 2015 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare - să fie eliberat condiţionat. Sentinţa a fost luată dată pe 21 octombrie, dar a fost contestată de procurorii DNA. Ultimul cuvânt îl va avea Tribunalul Dâmboviţa. Mai exact, avocaţii lui Ioan Niculae au arătat că miliardarul are un copil de 7 ani care ar fi necesitat consiliere psihologică după încarcerarea tatălui, situaţia grupului de firme pe care-l îl controlează este grea, din cauza crizei economice 4.000 de persoane au fost disponbilizate. În motivare se arată şi ce a spus Ioan Niculae în ultimul cuvânt: “Petentul condamnat, având ultimul cuvânt, solicită admiterea cererii întrucât a îndeplinit fracţia prevăzută de lege, a muncit din prima zi după ce a terminat perioada de carantină, a participat la paza PNP Jilava, în Penitenciarul Găeşti a muncit inclusiv în preziua termenului, deşi nu mai avea importanţă cu privire la evaluarea sa, a avut un comportament foarte bun faţă de cadre, a ţinut şedinţe de consiliere pentru ceilalţi deţinuţi mai ales pentru cei condamnaţi pentru fapte de violenţă, droguri, fără beneficii din punct de vedere al liberării condiţionate, solicită să aibă în vedere şi pedeapsa foarte mare aplicată pentru infracţiunea săvârşită”.

Programe educaţionale

Judecătorul a explicat că Ioan Niculae a participat la 22 de programe educaţionale şi a desfăşurat activităţi lucrative, având câştigate 171 de zile ca urmare a muncii prestate “Petentul condamnat, pe parcursul executării fracţiunii de pedeapsă, a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, instanţa apreciază că deţinerea în continuare a acestuia nu mai este necesară, timpul în care a fost privat de libertate fiind sufficient pentru ca scopul preventive, educative şi sancţionar al pedepsei să fie îndeplinit”, arată Judecătoria Găeşti.

Condamnarea

În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului SC Interagro SA Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul "mită la PSD". În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.

Prima încercare

Pe 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea condiţionată, acesta trebuia să execute o treime, respectiv 304 zile. Avocatul omului de afaceri declara că acesta merită să fie eliberat după ce, în cele cinci luni de detenţie, a scris cinci cărţi. Cărţile semnate de Ioan Niculae sunt în domenii precum agricultura şi chimia, în care de altfel omul de afaceri are investiţii. Două dintre volume se intitulează "Bioetanolul, combustibilul viitorului" şi "Valorificarea energetică a biomasei".

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
Turneanu pe 10 Decembrie 2015, 10:30
#10
care Culcica
Poate ai dreptate, poate nu, sa-i asteptam si pe altii sa-si spuna alte pareri.Eu nu contracarez nicio parere ca nu am niciun interes. Oricum combinatul fara sustinere nu ar fi avut nicio sansa sa mai functioneze, iar saracia e buna ca poate fi usor manip**ata intr-un interes sau altul!.
Marin Culcica. pe 10 Decembrie 2015, 06:31
#9
Lui // turneanu//.
Acum catva timp, sub acest pseudonim, posta dl. Valeriu Gagiulescu, un intelectual care se buc*ra de ceva stima si pretuire in oras, autor de romane si poezii si jurist. Ii adresez rugamintea sa-si spuna parerea asupra cailor legale de urmat pentru rezolvarea problemei Combinatului INTR-UN FEL SAU ALTUL= REPORNIRE SAU LICHIDARE. In privinta discutiei avute cu dl Primar, intrebarea este alta, nu numai pentru dl Primar, ci si pentru toti creditorii: DACA AU INTREPRINS VREO ACTIUNE PENTRU RECUPERAREA MARILOR DATORII PE CARE LE ARE INTERAGRO LA STAT SI LA PARTICULARI(- TAXE, IMPOZITE, SALARII, ETC)??. Spun si eu ce-au spus si altii: nu cunosct exact prevederilelegale, dar am auzit de insolventa, faliment, lichidare...Este cineva capabil sa dea un raspuns corect, in afara de cele ale postacilor care s-au dat jos din copaci si s-au trezit in fata calculatorului si nu stiu decat sa urle si sa jigneasca???
turnenanu pe 08 Decembrie 2015, 21:22
#8
autoritatile nu au nicio vina?
Ce au facut autoritatile locale judetene, etc in problema de la Turnu ?NIMIC.

Oare chiar nu aveau niciun rol stiind ca combinatul este principala sursa de loc*ri de munca si implicit venituri pentru oras?

Se arunca tot gunoiul pe un om? Intro zi l-am intrebat pe primar ce mai face Nicolae ca principal investitor local au mai stat de vorba si stiti ce ma-i spus ca habar nu are. Chiar asa nu te intereseaza acest aspect ca doar nu se inghesuiau investitorii la Banciu. Pacat ca dupa atata timp am ramas tot

o masa de manevra. Poate asta maritam, ca saracia este o arma de influenta electorala.

misu pe 08 Decembrie 2015, 21:08
#7
Toti trag in toate partile
Interagro nu mai merge si pe sosele vezi numai masini cu YNT toti se pliba in toate partile ca nebunii si sigur nu pe banii lor, ca nu sunt prosti, mai le tine cineva evidenta? Asta ce inseamna, combustibil, asigurare, rovinieta, uzura, cauciuc*ri, etc, bani aruncati pe apa sambetei....`
sile mavrodineanu pe 08 Decembrie 2015, 20:36
#6
La mai mare!!!!!!!!
Sincer sa fiu imi pare rau de Ioan Nicolae ca nu stie ce averi au subordinatii apropiati lui si modul cum acestia le-au dobandit fara stirea dumnealui.

Domnule Nicolae oameni pe care ii considerati apropiati v-au furat ca in codrul.De unde au averi-Fratele lui Nicoleta,sora acestia,Robescu,Iulica de la Videle,Cristi David etc
EU pe 08 Decembrie 2015, 17:10
#5
bun asa
din ce in ce mai bine !

acolo sa stea pana cand o sa merg eu sa il scot !
un magurean pe 08 Decembrie 2015, 11:38
#4
SA STEA ACOLO
pîna ne va da drepturile noastre muncite nemernici si el nicolaie si ban

gogu pe 08 Decembrie 2015, 11:32
#3
l-au mancat cainii pe care a hranit
directori, directorasi, sefi de ferma, soferi personali, toti au tras pe el, uitati-va ce case si ce masini au, cu ce bani si cu oameni sunt facute?

Acum se buc*ra ca odata cu caderea lui Nicolae nu mai au cui sa dea socoteala dar nu se stie niciodata, vorba lui Alexandru Lapusneanu!!!
lica pe 08 Decembrie 2015, 11:12
#2
o justitie dreapta intr-un sistem nedrept
in cel priveste pe nicolae multi oameni uita un lucru, acela ca a incercat prin activitatile sale sa salveze o afacere din care luau salarii mii de oameni. sistemul la obligat sa rec*rga la aceste solutii ca altfel intra in faliment de mult. cum e posibil ca un sac de ingrasaminte din romania sa fie mai scump decat cel din china? cu ce la ajutat statul sa impiedice acesta conc*renta neloiala, si acum ne intrebam ca a facut ce a facut. pentru asta a facut pentru a merge o afacere si a sustine mii de familii. daca ar fi fost ceva personal ar fi trait bine mersi fara probleme cu o singura societate ex. in agricultura si nu s-ar ma fi implicat atat.apropo nu am lucrat si nici nu lucrez la interargro, e u simpla opinie!
UN CHIMIST INSELAT DE INFRACTORUL NICULAE pe 08 Decembrie 2015, 10:45
#1
CARACTERUL INFRACTORULUI
S-A STEA ACOLO UNDE-I ESTE CE-L MAI BINE,ADICA LA GAIESTI CA PREA A INSELAT ATITA LUME,STATUL CAT SI SISTEMUL, PUS LA CALE DE MAJLAII CARE-L INCONJOARA. MINCIUNA IL CARACTERIZEAZA PE ACEST INFRACTOR,UNDE SUNT BANII NOSTRII CARE MA MUNCIT IN COMBINAT IN 3TURE,EXISTA UN DUMNEZEU niculae, TE VEDE SI ARE GRIJA SI DE NOI CHIMISTII TURNENII INSELATII DE ATATIA AMAR DE ANI. SINDICATUL NE-A TRADAT,VINZINDU-SE CU TOTUL ACESTUI INFRACTOR. DAR REPET EXISTA UN DUMNEZEU SI PT NOI . UNDE ESTE MEDIA CARE TE SLAVEA PE LA NUSTIU CE TELEVIZIUNII,CA FACI CA DREGI,DAR BINENTELES TOTU-L FACEA-I IN INTRESUL TAU SI A-L MAJLAILOR TAI. MUNCEAM IN 3TURE SA FACEAM PRODUCTIE, TU LUAII SI EXPORTAII TOTUL SI NOUA NU NE DAI NICI MACAR SALARIUL CARE NI SE CUVENEA .DE AICEA SE VEDEA CARACTERUL TAU DE PATRON. RAMAII ACOLO UNDE ESTI.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.