Dragnea dă vina pe tinerii PSD că au cerut tombole și au trimis SMS-uri mobilizatoare în numele său | Dosarul „Referendumul fraudat”.

24 Noiembrie 2015, 07:45 | 2596 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

După mai multe ore de audieri, președintele PSD a ajuns la concluzia că voluntarii din sediul de campanie se fac vinovați de rezultatele Referendumului pentru suspendarea lui Traian Băsescu

Al doilea termen de judecată a procesului lui Liviu Dragnea și cei 73 de complici în fraudarea Referendumului a ocupat toată ziua Completului de cinci judecători de la Instanța Supremă. De două ori a venit Dragnea ieri la Curtea Supremă. Prima la ora 9 fără 10, când a aflat că procesul se amână până la 12. A revenit după trei ore, când s-a reîntâlnit cu colegii de dosar din Teleorman. Mai toți s-au înghesuit la etaj, pe scaunele de pe hol și în fața ușii sălii de judecată. Cu toții, mai puțin Dragnea care și-a tras un scaun cu rotile, un etaj mai jos, și se întreține cu garda de corp. La un moment dat, sala s-a eliberat și toți inculpații au dau năvală. Inclusiv boxa condamnaților a fost ticsită.

Din activiștii gălăgioși de acum câțiva ani, care pocneau din câlcâie la ordinul șefului de partid, au rămas niște umbre. Nu par să mai fie interesați de politică. Se plâng că o să ajungă acasă după ora 8 seara. Mulți dintre ei nu par interesați de proces, ci de procesarea vinului. Unul dintre ei chiar a pariat că nu desface butoaiele înainte de 1 decembrie și are șanse mari să câștige rămășagul, având în vedere că nu a umblat la ele până acum.

Dublă apărare

Într-un final, procesul începe. Vedeta zilei, Liviu Dragnea, are și el doi avocați, ca majoritatea celor prezenți. Unul din oficiu, altul ales. 16 dintre cei prezenți anunță că nu doresc să dea declarații suplimentare, trei da.
Președintele PSD a răspuns la o serie de întrebări adresate de șefa Instanței Supreme. Astfel, Stanciu a fost curioasă ce s-a întâmplat cu cei care și-au permis să trimită o adresă în toată țara cu semnătura lui Liviu Dragnea pe ea, dar fără cunoștința acestuia. Fostul baron de Teleorman a încercat să explice că sistemul informatic pe care-l foloseau era accesibil multor voluntari, așa că nu a mai făcut vreo investigație pentru a afla pe cel responsabil de transmiterea ordinului de partid.

O adresă pierdută și mai multe SMS-uri misterioase care au scos simpatizații USL la vot

Liviu Dragnea a început să povestească după ce, în prealabil, a fost „instruit” de Livia Stanciu în sensul că nu are voie să se repete. Povestește pe îndelete cum a aflat de o adresă cu semnătura sa scanată privind organizarea de tombole în ziua votului, adresă anulată a două zi chiar de el.

Susține că aproape s-a crucit când a văzut respectiva înștiințare și că nu a reușit nici în ziua de azi să afle autorii, deoarece „în sediul de campanie al partidului erau foarte mulți tineri voluntari”. Ma mult, el nici n-ar fi fost acolo în ziua votului. Nici SMSurile mobilizatoare nu au fost trimise din ordinul sau din dorința sa. „Părerea mea este că tinerii din sediu au compus acele SMS-uri ca o reacție la alt tip de mesaje care îndemnau oamenii să nu iasă la vot”. Au urmat câțiva inculpați care și-au susținut nevinovăția și au arătat că ei, de fapt, nici nu erau membri de partid și nu au determinat pe nimeni să voteze de mai multe ori. Alți doi inculpați vor fi audiați la următorul termen din 14 decembrie. Tot atunci, trei martori propuși de Liviu Dragnea vor fi audiați de cei cinci judecători. În acest caz, Instanța Supremă i-a condamnat, pe fond, la pedepse cuprinse între un an cu suspendare și doi ani cu executare după ce ar fi transmis o adresă și mai multe SMS-uri chiar în ziua votului, pentru a scoate cât mai mulți oameni la urne, pentru a se valida suspendarea lui Traian Băsescu în 2012.

sursa: evz.ro

 

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
cioflină liviu pe 28 Noiembrie 2015, 18:34
#14
combaterea ciocoilor
Bă muci in fasole nu ţe ruşine să mănîci caca nu a i dat bani cu sacu, a luat boc bani inprumutaţi si tu făceai burta mare cu investiţile în loc să faci loc*ri de muncă datea pomeni electorale jigodia dracu
Micsunica Briceag pe 25 Noiembrie 2015, 16:10
#13
dragnea
dute, lasane esti un mafiot ordinar !
eu pe 25 Noiembrie 2015, 13:19
#12
mafie de partid
S-au organizat ca o adevărată structură de tip mafiot. Cine ii mai satură pe ăștia?
Luli pe 25 Noiembrie 2015, 07:48
#11
Tinerii!!!
Văd că individul „nostru” adică dragnea (totdeauna cu „d” mic,vă rog!)nu a înțeles nimic din PUTEREA STRĂZII.Ea, acum, este a tinerilor! Și, mai mult, dintotdeauna,ei sunt viitorul. Nu cred că se vor lăsa aruncați în minciună de un laș, hoț și nelegiuit. Vă dați seama, tinerii din PSD sunt acuzați de propriul lor președinte. Da, este strigător la cer! Își acuză pe oamenii de viitor. Lașitate, ți-ai găsit carcasa!
eu pe 24 Noiembrie 2015, 17:29
#10
# un măgurean
Cuclea o suferi de nanism. Ăștia sunt așa de proști din cauza hipofizei.
eu pe 24 Noiembrie 2015, 17:24
#9
vorbind serios
S-ar părea că toate "atac*rile" la Dragnea se fac structurat, coordonat. Pare un plan bine gândit și "sc*rgeri" de la cineva din interior. Nu este "teoria conspiraţiei", este ceea ce se profilează. Parcă se incearcă izolarea lui Dragnea. Niciodată nu s-a mai intâmplat până acum. Furunculul supurează.....
un magurean pe 24 Noiembrie 2015, 13:33
#8
un strut care baga capul in nisip
dreagnea mafiotul este un struto camila cind este in pericol se da la fund un cocalar,un snapan ca mohanu si cuclea care au distrus orasul, cuclea asfalteaza fara cap si fara coada, numai sa iasa la numar excaim
UN CETATEAN ONEST pe 24 Noiembrie 2015, 11:04
#7
Noi tinerii suntem vinoatii, oare?
Cata ipocrizie pe tine,escrocule,j*****e de politician cu experienta cum te crezi. Cum noi tinerii suntem vinovatii de faptele comise de tine la REFERENDUMUL DE DESTITUIRE cine crezi ca te va crede .Magistratii in niciun caz, poate lingaii tai din PSD .Cei cu experienta in justitie nu cred in minciunile lui DRAGNE.A vandut si a fost vandut de propiile convingeri politice acest nemernic de PRESEDINTE PSDist,care are aspirante la PRESIDENTIA ROMANIEI.La puscarie PROFITORULE,de 25 de ani te dai cand cu unii, cand cu altii,numai sa-ti fie tie bine si familiei tale.Jocul de DOMINO pe care l-ai format trebuie sa se PRABUSEASCA cat de c*rand.Se apropie LATU .La BECIUL DONMESC tieste locul,spunem noii tinerii care am fraudat referendumul .SA-TI FIE RUSINE NEMERNICULE,MANIPULANTULE.
eu pe 24 Noiembrie 2015, 10:55
#6
#IDLS
Caracterul sau mai bine zis lipsa de caracter, gustul fricii pe care il incearcă pentru prima oară, semzaţia că sub el este Groapa Marianelor și avionul i-a intrat in vrie! Poate acum se gândește câte vieţi a distrus, el și viermii care il inconjoară.
Uioreanu de la Cluj pe 24 Noiembrie 2015, 09:54
#5
Se stringe latul !
La ce va asteptati de la un hot mincinos???Acum,toti tinerii si toti cetatenii din Teleorman sa bage bine la cap,cine e persoana care le vrea binele si le doreste un viitor mai bun.Si-ar vinde si propri copii ca sa scape de pedeapsa insa,e mult prea tirziu sa mai poata minti pe cineva.Mai ales Justitia,asa nereformata cum e ea.Liviule,o sa platesti si pentru ce nu ai facut!
Gabriel Cirjan - Saele pe 24 Noiembrie 2015, 09:35
#4
opinie
Pentru rezolvarea unei probleme, astazi am fost nevoit sa ma deplasez in cartierul Magurele . Comuna Saele este cu 10 clase peste ceea ce este pe Magurele : noroi, strazi decopertate, lucrari abandonate, mizerie peste tot.Cuclea este o rusine pentru MUNICIPIUL Turnu Magurele.Cuclea este cel mai slab primar pe care il are PSD-UL in Teleorman.
Ilie de la scularie pe 24 Noiembrie 2015, 09:03
#3
Soparla
Soparla incoltita isi leapada coada ca sa scape de primejdie. Asa face si Dragnea, numai ca nimeni nu-l mai crede. Explicatia lui este puerila, dar atentie, cine poate trece dincolo de aparente va simti disperarea ....disperata (ce joc de cuvinte!!!) a jupanului, terorizat de ideea ca va conduce PSD din Beciul Domnesc de la Fortul 13 Jilava.
exact pe 24 Noiembrie 2015, 08:55
#2
lasa dosarul sa c*rga
Tu ne-ai pus sa dam mesaje,inclusiv ce sa scriem.tu ai creat sistemul
tanar pe 24 Noiembrie 2015, 07:54
#1
dragnea
Bai nesimtitule tie nu tie rusine ma ordinarule sa dai vina pe noii. Nu ne ai pus ma tu .iti promit ca de puscarie tot nu scapi . apel DNA .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.