Ioan Niculae, cazat la "CLASA I". Penitenciarul Gaesti, locul unde detinutii se simt ca la pension.

28 Septembrie 2015, 10:28 | 4833 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Clădirea pavilion a penitenciarului din județul Dâmbovița, de la Găești.

Mâncare bună, fără interlopi și apă proaspătă: acestea sunt condițiile de la închisoarea din Găești. Aici au cerut transferul, printre alții, Ioan Niculae, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, toți școliți și avansați de fostul regim comunist

Cel mai bogat român din 2013, conform Top 300 Capital, Ioan Niculae, își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Găești, județul Dâmbovița. Patronul de la InterAgro și al echipei de fotbal Astra Giurgiu a fost condamnat, în aprilie, la doi ani și șase luni pentru finanțarea ilegală a PSD, în dosarul în care a fost condamnat și „Baronul” de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Deși Niculae trebuia cazat la Penitenciarul Giurgiu, acesta a obținut transferul la Găești.

Niculae, cazat la clasa I

Conform celor de la asociația pentru protecția drepturilor omului Apador-CH, condițiile de detenție sunt cele mai bune dintre cele întâlnite în sistemul penitenciar din România. Față de Rahova sau Giurgiu, aici e ca la pension, așa cum ne povește un fost deținut.

În realitate, condițiile de la Găești sunt la fel de proaste în două din cele trei corpuri de pușcărie, însă în clădirea denumită E1 condițiile sunt de clasa lux sau clasa întâi, cum spune deținutul.
Aici se află cazat Ioan Niculae, și tot la „clasa I” au mai fost cazați Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, condamnați alături de Gigi Becali în dosarul „Schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării”.

Condițiile de la penitenciarul pension sunt următoarele, conform unui raport al Apador-CH.

● Sunt cazați în jur de 40 de deținuți în clădire;

● Camerele sunt cu patru paturi. Una dintre ele este cu două paturi;

● Fiecare deținut are în medie peste 5 mp, dublu față de media din închisori;

● Apa este proaspătă;

● Meniul zilnic este alcătuit la prânz din: ciorbă de fasole, pilaf cu carne și salată verde din producție proprie. De obicei, la cină se pregătește salată orientală.
● Pentru activități sunt: curți generoase pentru plimbare, un teren de sport mare, o sală de sport și amenajări pentru fotbal, tenis și baschet.

● Sala de sport are aparate de forță și cu dușuri.

Portrete de nomenclaturiști

Datorită condițiilor de pension, raportate la restul închisorilor, condamnați care erau personaje cu influență în fostul regim comunist au cerut transferul la Găești și li s-a aprobat solicitarea.
Ioan Niculae a studiat la Școala de ofițeri de miliție și securitate de la Băneasa. A lucrat la Întrepriderea de Comerț Exterior în anii '80, în sectorul export îngrășăminte chimice.
Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării, a mai fost, în anii '70, și consilier juridic, șef la Ministerul Comerțului Exterior.
Dumitru Cioflină, șef al Statului Major al Armatei Române (1991-1997), a deținut funcții de conducere și înainte de 1990 în Armata Română.

sursa: evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
cititor pe 11 Octombrie 2015, 18:56
#4
daca ar trai Caragiale....
COMBINATUL DE INGRASAMINTE CHIMICE DIN TURNU MAGURELE, EXPORTA IN MULTE TARI DIN LUME INGRASAMINTE.ERAM FOARTE BINE VAZUTI PE PLAN INTERNATIONAL.DA,ESTE ADEVARAT,S-A DORIT DISTRUGEREA ACEASTUI COMBINAT. SE VEDE CU OCHIUL LIBER,CA MULTE PERSOANE AU FOST MARIONETE MANIPULATE DE ALTII, PENTRU A SE AJUNGE LA DESFINTAREA COMBINATULUI.
cititor pe 11 Octombrie 2015, 18:24
#3
ADEVARUL SA TRIUMFE
NICOLAE,FACE PARTE DIN CEI CARE TREBUIAU SA DISTRUGA CE A MAI RAMAS. TOTI OAMENII NORMALI, DOREAU RETEHNOLOGIZARE.

NU SE VA REZOLVA NIMIC, DACA STA 2ANI IN ACEST "PENSION DE

CLASA I". DUPA ACEASTA PERIOADA ISI VA RELUA ACTIVITATEA.
Marin Cristesu. pe 28 Septembrie 2015, 17:35
#2
De ce va mirati( sau va prefaceti).
SCOPUL MASCARADEI NUMITA PROCES SI CONDAMNARE A FOST DISTRUGEREA INDUSTRIEI ROMANESTI DE PRODUCERE A INGRASAMINTELOR CHIMICE!. MAI TERMINATI-O DRACULUI CU POVESTEA IDIOATA // MITA PENTRU P.S.D.//( va faceti ca nu stiti ca Mircea Geoana a fost exclus de doua ori din P.S.D.) IOAN NICULAIE A DAT BANI SI PENTRU BASESCU SI PENTRU P.N.L.( IA SPUNE DLE CRACEA, TIE CAT TI-A DAT?.
un fost aNGAJAT pe 28 Septembrie 2015, 14:58
#1
BANUL FACE
DACA AI BANI SI IN PUSCARIE O DUCI BINE

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.