Hai să-i mai fim aproape lui Gabriel! Băieţelul se luptă cu boala Crohn, o maladie fără un tratament cert.

26 August 2015, 12:10 | 2359 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Gabriel trebuie să reziste unei boli căreia medicina încă nu i-a găsit leacul.

Pentru Gabriel Belu, micuţul din Dudu, Teleorman, chinuit de boala Crohn, situaţia pendulează, periodic, între zile bune şi zile mai puţin bune. Faptul că medicina încă nu găseşte un răspuns şi un tratament clare pentru maladia respectivă face ca starea “staţionară” să fie aproape cea mai bună veste ce se poate da. Chiar dacă, de aproape un an, Gabriel a rămas “cantonat” la aceeaşi greutate, de 11 kilograme.

Gabriel se apropie deja de vârsta de 3 ani şi jumătate. Trupul lui poartă însă “pecetea” bolii Crohn, ce reprezintă o afecţiune inflamatorie intestinală cauzată de diferite bacterii sau virusuri. Dar una atât de parşivă încât împiedică asimilarea hranei, tolerarea multor alimente şi, nu în ultimul rând, răni ce se dezvoltă în intestine, fapt ce determină sângerări şi dureri în momentele absolut normale de eliminare a reziduurilor organismului.
“De un an n-a prea mai luat în greutate, rămânând în jurul a 11 kilograme”, ne-a spus tăticul lui Gabriel. “Vestea bună este că analizele imunologice pe care i le-am făcut între timp nu au indicat alte boli, alte complicaţii, alt gen de sursă a maladiei lui”, a adăugat acesta.
Dar toleranţa lui Gabriel faţă de diverse alimente a rămas redusă. Aceasta este şi cauza pentru care alimentaţia de bază a băieţelului este un lapte special, Elemental 028. Însă în urma unui articol anterior publicat în campania “Ajută copiii”, cel puţin pentru o vreme, situaţia aprovizionării cu acest lapte - şi greu de găsit, şi scump pentru veniturile familiei - a fost rezolvată prin generozitatea doamnei Diana Şucu.
Impresionată de caz, ea a decis să-i asigure lui Gabriel produsul atât de necesar, lucru ce se întâmplă chiar şi la ora actuală. Cu toate acestea, necesităţi de acoperit ar mai fi. Iar cea mai importantă e legată de drumuri, costul transportului din localitatea natală, Dudu, Teleorman, până la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, acolo unde medicii şi asistentele constituie deja aproape o a doua familie şi pentru Gabriel, dar şi pentru părinţii lui.
“Problema ar fi că Gabriel face «căderi», în general, foarte brusc. Prinde un virus, un microb şi gata, începe iar să se simtă rău, să facă febră, să «iasă » cu sânge. Ori sfatul doctorilor este ca în asemenea situaţii să încercăm să ajungem cu el direct la Spitalul Grigore Alexandrescu. Orice trecere prin alte spitale, doar pentru că sunt mai apropiate de noi, ar putea să îi facă şi mai rău, dată fiind natura bolii lui şi riscul de a contracta un microb şi mai periculos. Dar ca să putem să-l transportăm avem nevoie de 200-300 de lei pentru fiecare asemenea drum”, a mai spus tatăl băieţelului. Iată de ce Gabriel şi tinerii lui părinţi mai au nevoie de ajutor. Hai să le arătăm că se poate!

sursa: libertatea.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Turnu Magurele pe 06 Septembrie 2015, 15:33
#4
Ajutor
Nu dati copilului sa mai manance nici un fel de grau,sau produse din grau, cereale, porumb. Cel mai bun lapte este de capra. Are nevoie de 6 luni sa c*rete placa depusa pe stomac. Tot ce este verde (cat m inchis la culoare) este f bun pt el. Vegetale, fructe, salata. Absolut nici un pic de zahar, sau produse cu zahar. Si copilul se va vindeca, va lua in greutate. Sper ca cineva va transmite asta parintilor. Multa bafta!
Amalia C pe 01 Septembrie 2015, 22:18
#3
sms 8828
Buna seara,

Mai functioneaza donatiile prin sms?
eu pe 01 Septembrie 2015, 14:27
#2
domnului Nistor
Aveţi dreptate că trebuie ajutat. Cum facem să punem mână de la mână? Găsim un mod și fiecare să contribuie cum poate și cu cât poate. Propuneri..,
Ilie Nistor. pe 29 August 2015, 17:37
#1
" omenia" turnenilor.
Faptul ca nu s-a facut nici un comentariu, spune totul despre caracterul si omenia ce ne caracterizeaza!. Nici " marele om" ilie de la s ularie nu-si ofera ajutorul. Daca nu are nici un motiv sa injure si sa-si etaleze prostia, tace! ( Nota: o litera este omisa intentionat!).
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.