Curtea de Conturi a găsit nereguli mari la Primăria Alexandria. Prejudiciu de 55 de miliarde de lei pentru plăti nelegale către asociaţii sportive.

05 August 2015, 15:00 | 2953 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Primaria Alexandria.

Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară, realizat de Curtea de Conturi, la Primăria Alexandria, pentru perioada 25.05.2015-03.07.2015 a scos la iveală o serie de nereguli și un prejudiciu de peste 5 milioane de lei. S-au efectuat controale și s-au depistat nereguli în activitatea financiar contabilă, atât la Primăria Alexandria, cât și în activitatea ordonatorilor terțiari de credite din subordinea precum școlile gimnaziale din oraș sau Școala Postliceală Sanitară.

În ceea ce privește activitatea unității administrativ teritoriale Alexandria, Curtea de Conturi a depistat din verificările efectuate pe un eșantion de 99 de construcții, că 29 au fost realizate fără autorizație de construcție, iar mare parte dintre acestea nu au fost declarate pentru stabilirea impozitului.

Prejudiciu la bugetul local  de 5.478.429 lei pentru plăți nelegale către asociații sportive

Nereguli au fost depistate și în ceea ce privește finanțarea unor  asociații sportive  . ”În perioada 2012-2015 din bugetul local al municipiului Alexandria au fost acordate fără respectarea prevederilor legale, unor asociații sportive fără scop patrimonial, persoane juridice de drept privat, în baza unor contracte de asociere încheiate între aceste asociații sportive și municipiul Alexandria sau prin plata unor cotizații, sume nerambursabile în valoare totală de 5.478.429 lei, din care : 1.415.000 lei în 2012,  1.393.500 lei în 2013, 1.707.500 lei în 2014 și 962.469 lei în 2015”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Inspectorii Curții de Conturi au stabilit că alocațiile financiare nu au respectat prevederile legale. Potrivit raportului, alocațiile reprezintă un prejudiciu pentru bugetul local în sumă de 5.478.429 lei. În plus, inspectorii au calculat dobânzi legale penalizatoare în sumă de 583.438 lei.

Lucrări neexecutate la Parc Pădurea Vedea

” Amenajare infrastructură Parc Pădurea Vedea din municipiul Alexandria” este o lucrare luată la puricat de inspectorii Curții de Conturi. În urma  controlui, s-a constatat că au fost acceptate la plată și plătite fără bază legală lucrări neexecutate de SC Administrația Străzilor Construcțiilor Edilitare SRL Alexandria în sumă de 14.902 lei. Abaterea financiar contabilă constatată de Curtea de Conturi reprezintă prejudicierea bugetului local cu suma de 14.902 lei, sumă la care inspectorii au calculat dobânzi penalizatoare.

Salarii mai mari decât cele legal cuvenite pentru directorii școlilor

În urma controalelor care vizat școlile din municipiu, inspectorii Curții de Conturi au constatat că, în urma punerii în executare a unor hotărâri judecătorești aferente perioadei 2008-2010 au fost plătite directorilor și directorilor adjuncți drepturi de natură salarială mai mari decât cele cuvenite. Potrivit Curții de Conturi sumele acordate reprezintă prejudiciu adus bugetului local.

 Termene pentru înlăturarea deficiențelor

Curtea de Conturi a dat Primăriei Alexandria termene pentru înlăturarea deficiențelor. Astfel, până la data de 30 noiembrie, municipalitatea va trebui să identifice contribuabilii care au construit imobile, cu sau fără autorizații de construire, care nu au fost declarate în vederea impunerii sau a căror taxă pe autorizația de construire nu a fost stabilită/regularizată. Municipalitatea va trebui să dispună măsurile legale pentru calcularea, inregistrarea și comunicarea creanțelor cuvenite bugetului local.

În ceea ce privește plățile nelegale către asociațiile sporitve, municipalitatea va trebui să recupereze integral prejudiciul stabilit la 5.478.429 lei, plus dobânzile penalizatoare. Termenul în acest caz este 31 decembrie 2015.

Până la 15 decembrie, primăria va trebui să recupereze integral și prejudiciul cauzat ca urmare a decontărilor făcute pentru lucrările neefectuate la Parc Pădurea Vedea. După expirarea termenelor date pentru remedierea neregulilor găsite, Curtea de Conturi va face o verificare pentru a stabili dacă municipalitatea s-a conformat.

” Nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a nedispunerii și neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise la Curtea de Conturi constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, se mai arată în raportul Curții de Conturi.

Raportul Curții de Conturi va fi discutat în ședința extraordinară de mâine a Consiliului local Alexandria.

sursa: teleorman24.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
VIC pe 05 August 2015, 18:28
#2
ȘPAGI, CONTRACTE DUBIOASE, CORUPTIE
Ce se va întîmpla cu cei care si-au construit case si nu au autorizatie de constructie,aviz de la arhitect si multe alte aprobari?Și-au tras apa dar platesc cîțiva lei,iar ei consumă în draci.Multe șmecherii se fac cu ajutorul celor din Primarie si de la ApaServ.
Barbu Stefan pe 05 August 2015, 15:33
#1
In TR se fura ca in codru
Si ce sa intelegem,acum dupa acest cotrol al Curtii de Conturi,ca seful Primariei Alexandria sau ordonatorul principal de credite,sint inca in libertate?Sint sigur ca astfel de nereguli si furaciuni sint si la Primariile din Rosiori de Vede si Turnu Magurele.Sporuri de salarii,organigrame incarcate si multi bani aruncati pe investitii inutile cu costuri foarte mari pe lucrari.Asa se fura banii din bugetele primariilor si asa foarte sarace.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.