Cronica infracţiunilor - o găinărie şi infracţiuni rutiere.

20 Iulie 2015, 18:26 | 2913 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Politia.

Vineri, o femeie din comuna Beciu – prinsă după ce a furat de la un consătean 350 lei

 

Tot vineri, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Lunca au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infracțional, depistând pe raza comunei Beciu o femeie în vârstă de 44 de ani care deținea asupra sa 350 de lei și nu a putut justifica proveniența acestora. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că în dimineața aceleiași zile, cea în cauză s-ar fi dus la domiciliul unui bărbat în vârstă de 79 ani și, profitând de neatenția acestuia, i-ar fi sustras 350 lei, sumă de bani care a fost înapoiată părții vătămate.

În aceeaşi zi, după amiază, polițiștii din Turnu Măgurele au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN 54, în direcţia de deplasare comuna Islaz – Mun. Turnu Măgurele. Cel care conducea autotutilitara era un bărbat din Turnu Măgurele în vârstă de 41 de ani care în urma verificărilor s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negative.

Infracţiuni au avut loc şi la Roşirii de Vede, poliţiştii de aici fiind sesizaţi prin redirecţionarea unui apel SNUAU 112 de către o femeie din comuna Peretu, despre faptul că pe DC 41 s-a produs un accident rutier soldat cu un rănit. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că în timp ce un bărbat în vârstă de 31 ani, din comuna Peretu conducea un utilaj cu încărcător frontal, neînregistrat care tracta o remorcă agricolă tot neînregistratată, în direcția de mers Troianul – gara CFR Peretu, a acroșat cu cupa utilajului o femeie în vârstă de 75 de ani din comuna Peretu care se deplasa pe partea dreaptă, în afara părții carosabile în aceeași direcție de mers. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital în vedeerea acordării de îngrijiri medicale. În urma testării cu alcooltestul s-a stabilit că cel care conducea utilajul nu consumase alcool.

Tot vineri, de astă dată, la Măldăieni, polițiștii Postului de Poliție Măldăieni au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani care conducea un moped, pe raza comunei Măldăeni, pe DC 42, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi la Videle au avut loc accidente, unul dintre acestea având loc la ora 18.26, când polițiștii din Videle au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Poeni s-a produs un accident rutier cu victime omeneşti. Polițiștii s-au deplasat la fața locului şi au constatat că un bărbat în vârstă de 54 de ani din orașul Bolintin, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J.701 km 58, pe raza comunei Poeni, a virat stânga pe str. Coreea, pentru a efectua manevra de întoarcere și în timp ce manevra autoturismul înapoi fără a a se asigura corespunzător, a pătruns pe DJ.701 unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o tânără în vârstă de 20 de ani din comuna Gratia. În urma accidentului două tinere au suferit vătămări corporale ușoare.

 

Sâmbătă: 134 de controale în piețe, târguri sau baruri și 91 de societăți comerciale verificate

Sâmbătă, 18 iulie, acțiunile pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul întregului județ au continuat, la această acţiune de sâmbătă fiind angrenați 244 de polițiști care au fost desfășurat 23 de acțiuni punctuale, fiind efectuate 134 de controale în piețe, târguri sau baruri și verificate 91 de societăți comerciale.

Ca urmare a acestor acţiuni, au fost aplicate 227 de sancțini contravenționale în valoare totală de 54170 lei, au fost confiscați 1469 de lei în numerar și au fost confiscate bunuri în valoare de 1.819 lei.
De asemenea, au fost înregistrate 12 infracțiuni din care 3 dosare penale privind săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală în care au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 865 lei.
Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
Un exemplu întâlnit de polițiștii din Alexandria a fost cazul unui bărbat în vârstă de 61 ani din localitate care nu înregistra vânzarea zilnică de produse alimentare și vinuri. Totodată, s-a stabilit că în perioada august 2014-iunie 2015 acesta a ținut evidențe contabile duble în care erau menționate vânzările reale zilnice în sumă de aproximativ 200.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prev.de Legea 241/2005,art.9 lit ,,a ,,si ,,b,,.

Tot sâmbătă, la ora 22:43, polițiștii teleormăneni au depistat un tânăr de 26 ani din comuna Măgura, care conducea un autoturism pe str. Stadionului din loc. Guruieni şi se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Nici poliţiştii din Zimnicea nu au avut un week-end prea liniştit, aceştia depistând un bărbat în vârstă de 47 de ani din Zimnicea care conducea un autoturism pe strada Portului din localitate cu toate că se afla sub influența băuturilor alcolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

9 tineri, cu vârsta între 18 şi 32 de ani, răniţi în două accidente rutiere

Ziua de duminică a fost una la fel plină pentru poliţiştii teleormăneni, aceştia depistând în trafic, la orele 04.45, pe str. Turnu Măgurele din Alexandria un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 ani din localitate, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că avea permisul de conducere suspendat. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool și a refuzat testarea cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot un tânăr, de 20 de ani, de astă dată din comuna Dobrotesti, a fost implicat într-un accident rutier. Potrivit IPJ Teleorman, acesta, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dobrotești-Siliștea Gumești, în afara localității, pe raza comunei Siliștea Gumești din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare în curbă a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul, acroșând un copac de pe marginea acesteia. Din accident a rezultat rănirea a patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, toți din comuna Dobrotești, județul Teleorman care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Un alt tânăr, în vârstă 24 de ani, din Didești, a produs un accident de circulaţie în care au fost rănite cinci persoane. Acesta în timp ce conducea un autoturism, din direcția Balaci-Roșiorii de Vede, în localitate, pe raza comunei Dobrotești, din cauza neatenției a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul, intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuințe.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, toți din comuna Didești, care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar în urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe de sânge.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rurală Dobrotești au organizat și executat o acțiune pe linia menținerii ordinii și siguranței publice în zona discotecilor şi pe linie de poliţie rutieră, fiind depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Zâmbreasca care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În noaptea de 18/19.07.2015, între orele 22.00-04.00, polițiștii din Videle au organizat și executat o acțiune pe raza de competență pentru prevenirea violențelor și a furturilor în zona discotecilor și a localurilor de alimentație publică, precum și pentru respectarea normelor rutiere, depistând pe DJ 679 E, pe raza localității Tătărăștii de Sus un bărbat în vârstă de 57 de ani din com. Tătărăștii de Sus care conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii din Alexandria au depistat în ziua de 19.07.2015 un tânăr în vârstă de 22 ani, din Ștorobăneasa, care conducea un autoturism pe str. Al. Ghica din Alexandria, fără ca acesta să fie înmatriculat în circulație, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 14.07.2015.

Polițiștii din Zimnicea au depistat în flagrant în data de 19.07.2015, orele 08.40, un bărbat în vârstă de 45 de ani comuna Năsturelu care conducea un autoturism pe raza comunei cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.