Abuzuri la fabrica Imperial din Turnu Măgurele. Sclavele nu mai suportă regimul de teroare. Ce fac autorităţile?

13 Iulie 2015, 00:00 | 4729 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Muncitoarele din confectii au ajuns sclave.

Abuzurile patronilor la adresa angajaţilor sunt la ordinea zilei. Confecţiile textile sunt domeniul unde se lucrează sub teroare. Pur şi simplu textilistele au ajuns sclave.

După ce am scris despre fabrica Panorea, iată că şi la Marbas, fosta Imperial, patronii şi conducerea fabricii se comportă ca stăpânii pe plantaţie. Într-una din zilele caniculare, aproximativ 15 angajate au întrerupt lucrul la ora 15:30 şi au plecat din fabrică. Neplata orelor suplimentare este un alt motiv care a pus gaz pe focul din fabrică. Patronii măresc normele, astfel că, orele suplimentare sunt făcute pentru ca textilistele să-şi realizeze norma pe care nu pot să o facă în timpul programului de lucru.

Fără bani şi într-o căldură sufocantă, 15 angajate au hotărât să întrerupă lucrul la ora 15:30.

Bineînţeles că au fost ameninţate şi au fost date afară pe motiv că nu mai este nevoie de serviciile lor. Chiar şi în Turnu, patronii nu aveau cum să invoce părăsirea locului de muncă şi au inventat restructurarea. Cele 15 textiliste ar putea să consulte un avocat şi să dea fabrica în judecată. Abuzurile au loc pentru că autorităţile sunt corupte. Primarul ar trebui să se sesizeze fiindcă nu este primul caz, ci este o regulă. Nu ştim cu ce este ocupat edilu-şef, însă în localitatea condusă de dumnealui angajaţii au ajuns sclavi. Sunt tot felul de pârghii legale, numai că, nu este voinţă. Prefectura şi ITM Teleorman sunt alte două instituţii care au responsabilităţi în cazuri de acest fel.

Citeste si: Grevă spontană la fabrica de confecţii SC Imperial Turnu-Măgurele. Înjurături italiene de la patronul E.Marinelli!

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
Baluță Rică Relu pe 01 Octombrie 2019, 20:09
#13
Sclavia din România
Foarte Adevărat suntem o țară de sclavi, autoritățile închid ochii pentru că și ei sunt corupți.
Baluta Rica Relu pe 16 Mai 2019, 17:07
#12
La fel este și în Focșani
Norma peste puterile omului, salariu de mizerie și cel mai rău se face discriminări.daca mergi la iteme nici nu te băga în seamă. Vin după program și pleacă cu toate iau șpagă.



alina pe 19 Iulie 2015, 13:59
#11
imperial
Nu stiu cine va da aceste informatii, eu muncesc la Imperial si va pot spune ca patronul este o persoana deosebita, are prea mult bun simt si nici macar nu este in tara.
Pandele pe 16 Iulie 2015, 18:04
#10
www
Eroare.Toate salariatele din sectie a plecat la ora 15,30,dar au disponibilizat numai 15.

A pe 14 Iulie 2015, 22:20
#9
Abuz
Cum este posibil sa lucrezi 2luni de zile fara a primii nici un ban,si daca iti da ceva,sa iti dea 100 lei la 2 săptămânii? O familie poate trai in halu asta? Suntem o tara care acceptam sa fim batjocoriți de asa ziși "sefi",care ne muncesc ca sclavii fara a ne plăti. In ce tara trăim? Dc nimeni nu face nimic? Va place sa munciți pentru a se folosi alți de banii pe care ar trebui sa ii primiți in schimbul muncii voastre? De ce va mai plângeți daca acceptați sa va complaceti in aceasta situație? Faceți greva cu toții, pana nu o sa aibă încotro asa zișii șefi ai voștri decat sa va plătească pentru munca pe care o faceți. Dați-i in judecată . Sunt n soluții pentru a iesii din asta, pe care nimeni nu le ia in calcul.se complac asa. Atunci dc va plângeți? Oare nu este timpul sa faceți ceva?
bos pe 13 Iulie 2015, 23:56
#8
javre
Nu faceti nmic nici cu i.t m. Sunt si aia niste javre minjite puse tot cu aj lui dragnea ada ca va propun sal votati in continuate pe jupan nu ati vazut destule in ultimii20 de ani dobitocilor va meritati soarta va pup din anglia di mie mila de voi
ce vorbiti ba? pe 13 Iulie 2015, 23:05
#7
nu stiti nimic
La fabrica d kiloti o angajata a facut atac cerebral nu mai putea sa miste jumate dn corp si a fost dusa intr.un picior la spital d barbatu sefei d sectie. Un betiv notoriu. Angajata aia a murit dupa cateva zile. Asa k s poate si mai rau. Singuru lucru bun pentru sclavele d la tricotaje e inchiderea fabricilor pentru totdeauna. Da inspectorii care ar trebui sa protejeze angajatele plecau cu cadouri. Asa k... Nu stiti nimic...
Lili pe 13 Iulie 2015, 23:00
#6
Tricotaje
Daca sunteți proaste si nu faceti greva toate!Iesiti toate fetele din mașini si cereți-vă drepturile!O sa ajungă sa va scuipe,sa va bată,sa va înjure si o sa stati cu capul in jos ca tutele!Halal caractere josnice!Si pt ce?Pt 6milioane!Vai de capul nostru unde am ajuns!Mai jos nu se poate!
Justitiarul pe 13 Iulie 2015, 18:59
#5
Vorbiti prostii
Firma este in insolventa! Datorita legilor in vigoare, 1 firma nu are voie sa dea afara mai mult de 16 persoane pe zi! Acum invoca cine stie ce motive....si apoi dupa ce isi schimba din nou numele firmei o sa angajeze din nou....aici ar trebui sa sesizeze organele abilitate! Habar n-aveti voi cum se fac banii in acea fabrica si cu ce firme au contracte! Mint partronii ca se fura anumite haine si dau vina pe angajate, isi bat joc de ele, este un haos total acolo!
un cetatean pe 13 Iulie 2015, 17:39
#4
sefi mici-corupti
Degeaba se duc ITM peste.ei,nu au c*raj sa spuna nimic,controalele sa le faca inopinat si nu anuntand conducerea sa-si ia masuri si sa trimita la.interviu pe cine vor ei(normal ca acele persoane nu spun nimic rau de.frica sa nu le dea afara). Sefele de sectie,de sala si inginerele fura pe rupte si la poarta controleaza prostimea.(sa controleze pe aia mai mari ca ei fura,sunt mana in mana toti).si sa mai controleze si orele suplimentare ca se dau si alea pe ochi frumosi,chiar daca nu sta la munca poate sa treaca ore suplimentare la cine vor ele,

Iar la cele care muncesc nu le trece(ca cica nu si-a facut norma)
Mirela pe 13 Iulie 2015, 10:31
#3
Incalcarea legilor cu complicitatea autoritatilor
Tot ca niste stapani se comporta si conducatorii orasului,cu toti cetatenii.Ei se implica doar odata la 4 ani,atunci cand ii sufoca si bombardeaza cu promisiuni si multe minciuni.Niciun parlamentar ales in zona Turnu Magurele nu a facut ceva pentru cetatenii care i-au ales.Exemple?Robert Negoita,Serban Mihailescu(Miki Spaga),Catalina Stefanescu,Adrian Simionescu,iar despre Nincolae Mohanu si Liviu Dragnea,ce sa mai discutam?Au plecat la Buc*resti pentru binele nostru.Unde este binele nostru?
un magurean pe 13 Iulie 2015, 10:09
#2
pt ilie
cum sa aiba primaria vreo atributie pe ei intereseaza spaga comisioanele din afacere intr-un cuvint sa bata vintul ca poate manip**a cum vor ei salari mici salahor daca ai pile la primarie sau teledrum restul sa-i privesti cau d-zeu pe ei pe dreagnea si cuclea niste impostori cool smile cool smile
ilie de la scularie pe 13 Iulie 2015, 08:56
#1
@Autorului articolului
Autorule, sfatul meu este să te informezi temeinic despre legislația în vigoare, astfel vei fi ferit de riscul bătultului câmpilor. Din punct de vedere legal Primăria, recte primarul NU ARE NICI O ATRIBUȚIE în speță. Bați câmpii. Altele sunt instituțiile abilitate, Prefectura și în special ITM. Mai sunt și parlamentarii aleși din colegiile orașului. Ăștia trebuie să pună capăt acestor abuzuri, nu Primăria, care are și ea destule bube îb cap. Dar hai să fim corecți și să nu aruncăm pisica moartă în ograda cui nu trebuie.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.