Piaţa Municipală din Turnu Măgurele e plină de roşii ţuguiate. Atenţie: acestea sunt foarte periculoase pentru sănătate!

13 Iunie 2015, 17:07 | 4275 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Rosiile tuguiate sunt un pericol pentru sanatate.

În ultimii ani, a apărut pe piaţă un sortiment de roşii mai deosebite, aşa-numitele roşii ţuguiate. Acestea sunt produse exclusiv româneşti şi foarte multă lume le cumpără. Piaţa Municipală din Turnu Măgurele e plină de asemenea roşii, la preţuri destul de mici. Am văzut că multă lume cumpără doar acest tip de roşii, cu moţ, deoarece sunt siguri că sunt româneşti şi au încredere în agricultorii români. E adevărat că acest tip de roşii sunt mai gustoase decât cele din import, însă, din păcate, nu sunt mai sănătoase.

   De ce au roşii româneşti acel moţ? Este o malformatie apărută din cauza utilizării în exces a două substanţe: Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România) şi 2.4-D – stimulent şi pesticid de tip hormonal. Orice exces de asemenea substanţe duce la acumulare în plantă, în fructe şi are efecte toxice asupra organismului. Ethrelul este interzis şi în alte ţări, spre exemplu, India, unde era utilizată la culturile de banane. În ţările din Uniunea Europeană nu este interzis, însă cantitatea admisă este foarte mică, pentru că agricultorii nu pot abuza, fiind verificaţi foarte bine. Aţi văzut roşii aduse din străinătate care să aibă acel moţ? Nu, pentru că e dovada utilizării în exces a ethrelului. Mare atenţie la ce cumpăraţi, pentru că sănătatea este un lucru care se repară foarte greu.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
flori pe 14 August 2015, 11:59
#12
Asa este
Lucrez relativ in domeniu si astea nu sunt povesti. Problema nu este ca se folosesc aceste pesticide de catre romani ci ca nu stiu cta sa dea si arunca cu galeata in loc sa pic*re. Exista un soi de rosii putin tuguiate, dar pe langa cele traditional asa au aparut si astea care au creat acel mot din cauza pesticidelor si chimicalelor. Eu stiu ca lumea ar vrea sa creada ca e o conspiratie, sau mai stiu eu ce, dar din pacate treaba asta este foarte adevarata. Cat despre faptul ca si cei ce le produc le consuma va inselati amarnic, chiar si la TV a fost un reportaj cu camera ascunsa in care o mamaita din piata zicea ca are gradina langa casa unde planteaza pt ea, copii si nepoti, si pe camp pt vandut la piata. Suntem atat de porniti si intoxicati ca nici nu mai credem cand cineva ne spune adevarul. Nu mai stim care minte si care nu. In cazul asta totul e pe bune din nefericire.
p p pe 18 Iunie 2015, 09:20
#11
dcaca snt porci
Sa li s imbolnaveasca si lor copii daca snt asa d porci dupa bani si vand rosii pline d otrava! Cum sa nu te intereseze ca vinzi cancer ca sa umpli buzunarele cu bani?
un taran cultivator si consumator, nu negustor. pe 16 Iunie 2015, 08:27
#10
care stie ce vrea
Greseala. Este un soi de rosii care se coace mai din timp, foarte gustoase si consumate nu implica nici un risc. Faceti anti reclama pe banii cui! Taranul e mai destept ca toti cei care incearca sa-i puna munca sub semnul indoielii. In primul rand le consuma el cu incredere. Asa ca lasati povestile si nu-i mai ingreunati existenta cu poivesti de adormit... orasenii!
Sa vina CONTROALE sa le verifice si sa ii umfle cu amenzi pe 15 Iunie 2015, 17:20
#9
Sa le suspende certificatele de producatori !


SA SE AUTOSESIZEZE ORGANELE COMPETENTE !
Gradinarul din solar pe 14 Iunie 2015, 20:20
#8
AM O PROPUNERE !!!
Eu zic sa-l întrebăm pe marele Petrache Prodana(socrul cel bogat al lui Dragnea),care este adevarul.La ce gradinar de succes este,si cîta avere a rusit sa acumuleze în urma gradinaritului,este imposibil sa nu avem un raspuns si o solutie.
Rosie Tuguiata pe 14 Iunie 2015, 15:57
#7
eti
Daca citesti cu atentie postul nr.3 in care domnul sau doamna "Un Taran" i-ti explica exact cum si de ce se foloseste Ethrel – stimulent de coacere. Nu ce a-ti inteles dumneavoastra domnule autor, ca aceste sortimente de rosii sunt produse exclusiv Romanesti in laboratoarele din spatele serelor din Giuvarasti, Izbiceni cu o tehnologie de ultima ora de tip extraterestra si au primit o samanta experimentala acum 5 ani prin amabilitatea unui asteroid. Da suntem cu toti de acord ca nu putem sa mancam rosii stimulate cu tot felul de substante daunatoare la fel cum sunt si cele din "Import" mult mai toxice chiar daca nu sunt tuguiate grin .
Rosie Tuguiata pe 14 Iunie 2015, 11:43
#6
pt. autor
Am mai vazut prostie dar asa mare mai rar, domnule autor al materialului publicat aveti grija sa nu mancati din greseala rosii tuguiate, nu de alta dar deja aveti creierul tuguiat.
Galateanu pe 14 Iunie 2015, 11:12
#5
!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doamna Comana Mioara in subordinea cariei se afla Sanepidul este preocupata de problemele fratelui sau, domnul Rizea Iulia director adjunct la Casa de Asigurari de Sanatate, care este pus in supraveghere judiciara de catre DNA.

Ionel Penescu. pe 14 Iunie 2015, 06:33
#4
Confuzie totala!.
Atata timp cat pe onoratii inspectori de la Sanepid ii doare direct in fund de viata si sanatatea oamenilor, noi ce sa mai credem??! Propunerea mea: SA VA ADRESATI DIRECT, PRIN CONSILIUL LOCAL, SANEPID SA SE PRONUNTE.

RUGAMINTEA ESTE PENTRU DTA., DLE CLAUDIU CRACEA!
Un taran pe 13 Iunie 2015, 21:38
#3
Minciuni
Aveti si unele articole bune pe care le citesc cu interes insa acest articol este facut in necunostiinta de cauza si doar din auzite, pot spune si confirma ca rosiile asa cum le spuneti tuguiate sunt din soiuri care se fac asa ispre deoarce asta se cauta si implicit se vinde mai repede si amintesc printre altele Prekos, Paris, Reiana etc. Referitor la ethrel sub nicio forma nu se datoreaza acea tuguire lui deoarece acesta se utilizeaza doar atunci cand rosia/fructul a ajuns la marimea si dimensiunea corespunzatoare uneia coapte doar ca este verde iar acest produs se utilizeaza doar pentru a-i grabi coacerea care si daca ai rupe-o s-ar coace singura, asa ca va rog frumos nu mai dezinformati lumea, in schimb v-ati ocupa sa scrieti despre de exenplu cat bine ne fac introducerea atestatelor de producator si canetului de comercializare a produselor din sectorul agricol sau chitantierul cum se mai spune. Numai bine.
ale pe 13 Iunie 2015, 18:21
#2
...
Asa le este soiul!!!nu sunt de la ethrel țuguiate!!!
ivan pe 13 Iunie 2015, 17:33
#1
rosii
nu cred ca este adevarat eu in solarul meu am dat o singura data cu ditan si topsin si printre ele sunt citeva asa
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.