Percheziţii în Teleorman şi alte 7 judeţe la locuinţele mai multor persoane fizice şi la sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale implicate în săvârşirea infracţiunilor de 'evaziune fiscală' şi 'spălare a banilor'.

28 Aprilie 2015, 12:33 | 2142 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Perchezitii in Teleorman.

Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

În prezent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, efectuează un număr de 75 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și în județele Ilfov, Teleorman, Timiș, Călărași, Buzău, Bacău, Prahova și Ialomița la locuințele mai multor persoane fizice și la sediile sociale ale mai multor societăți comerciale implicate în săvârșirea infracțiunilor de 'evaziune fiscală' și 'spălare a banilor'.

Au fost emise un număr de 58 mandate de aducere cu privire la persoanele ce urmează a fi audiate în cauză.

În fapt, în perioada mai 2012 — august 2014, reprezentanții unei societăți având ca obiect de activitate prestarea unor servicii de pază au înregistrat în evidența contabilă a societății și au declarat organelor fiscale cheltuieli în cuantum de 43.573.537 lei, care nu au la bază operațiuni de achiziție reale, provenind de la mai multe societăți cu 'comportament de tip fantomă', cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 3.000.000 euro.

Citeste si: Percheziţii în Teleorman şi alte 3 judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

După încasarea în conturile bancare ale societăților cu 'comportament de tip fantomă' a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, în cuantum de 10.000.000 euro, acestea au fost retrase în numerar și restituite dispunătorilor plăților, în scopul disimulării provenienței ilicite a acestora.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAȚII.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea administrării probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București
 

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
ljf qjș pe 28 Aprilie 2015, 15:27
#1
La familia Dragnea si Simionescu ati ajuns?
Pe hotii astia cine ii ferifica?Sint ei in regula cu activitatea si actele?Dar cu afacerea transfrotaliera?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.