Liviu Dragnea, alt dosar penal? Baronul Teleormanului a îngrădit dreptul la vot al diasporei. "Dacă facem secţii de votare în plus, sigur pierdem."

21 Noiembrie 2014, 00:04 | 2432 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea a inrosit telefonul pentru ca diaspora sa nu voteze. Degeaba.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că a fost deschisă o anchetă după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în mai multe dosare fiind începută urmărirea penală in rem faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot în Diaspora. Cotidianul naţional PUTEREA le dă o mână de ajutor procurorilor lui Niţu ca să nu cerceteze doar fapta, ci să aibă un prim nume de vinovat de abuzul stipulat în articolul 385 din Codul penal.Ei bine, chiar din bârlogul PSD am aflat că Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi şeful campaniei la prezidenţiale a lui Victor Ponta, este cel care s-a opus vehement înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate.Sursa noastră ne-a devoalat că atunci când Titus Corlăţean i-a spus, din postura de ministru al Externelor, că este ilegal să îngrădească dreptul la vot, Liviu Dragnea i-a replicat că el e şeful de campanie şi cel care ia decizia, iar dacă nu-i convine, să-şi dea demisia - ceea ce primul a şi făcut, după ce, iniţial, declarase public că nici nu se gândeşte la asta.

La discuţia extrem de tensionată au fost de faţă mai multe persoane, printre care şi premierul Victor Ponta. Când unul dintre cei prezenţi a făcut observaţia că un articol din Codul penal îi poate băga în puşcărie, Dragnea i-a întors-o: „Nu se va întâmpla asta dacă faceţi cum spun eu. Iar dacă facem mia aia de secţii de votare, sigur pierdem”. „Dacă nu facem secţiile alea vom câştiga alegerile şi nu va fi nimeni arestat”, a adus Dragnea argumentul suprem. Îmbătaţi cu toţii de vraja câştigării alegerilor şi crezându-se invincibili ca la locale şi parlamentare, au mers pe mâna lui şi „s-au sinucis politic” - vorba lui Crin. Abia după aceste informaţii relevante putem înţelege cheia declaraţiei lui Corlăţean: „Îmi dau demisia pentru că nu vreau să încalc legea”, după exemplul altui pesedist demisionar celebru, Ioan Rus.

Când noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, procuror de meserie, că ambasadorii solicită în scris înfiinţarea de secţii de votare, acesta l-a trimis la Liviu Dragnea să tranşeze afacerea. Numai că Dragnea i-a pus aceeaşi placă, iar Meleşcanu a recitat public poezia dictată de şeful de campanie.Miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a făcut lumină: „Aş vrea ca românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de mărire a numărului de secţii de votare, de creştere a capacităţii de primire a cetăţenilor care doresc să-şi exprime dorinţa de vot. Am primit în copie toate solicitările pe care aceştia le-au făcut premergător începerii campaniei electorale, în timpul campaniei electorale şi între turul unu şi doi”.Ca la semnal, a doua zi dimineaţă procurorul general Tiberiu Niţu, cel pus în funcţie de Victor Ponta, a anunţat declanşarea anchetei.

sursa:puterea.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
LDP pe 21 Noiembrie 2014, 10:43
#2
Liviu Dragnea Puscariasu'
Si uite asa va fi executat cel mai iubit fiu al teleormanului,care ne-a facut de bacanie in toata tara(au aparut si banc*ri cu teleormanenii)de catre marile jigodii din psd care ii vor lua capul mustaciosului zambind.Si uite asa scapa Turnu(de oras ma doare nu de scarba de judet)si de JUPAN !!!Tot ce iti doresc este ca dosarul asta sa-l urmeze pe cel cu referendumul pt a nu-ti cumula pedepsele,sa patesti ca Vantu,iesi,intri iar,iesi,intri iar.Parca si Adelu a patit la fel... Ne-ai oropstit prea mult...
CSM pe 21 Noiembrie 2014, 05:38
#1
SE STRANGE LATUL,LIVIULEEEE!!!!!
Hai sa ne buc*ram si noi odata-n plus de sarbatori,atunci cand vom scapa de Dragnea si alti hoti din Echipa Ciumei Rosii.Lumea s-a trezit si a inceput sa gandeasca.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.