Rezultatele alegerilor prezidenţiale in Teleorman: fruntaşi în susţinerea pesedistă. Să fie vorba despre sindromul Stockholm?

04 Noiembrie 2014, 00:04 | 3235 vizualizări | 20 comentarii
Car Universal
Sectie votare.

A trecut turul întâi al alegerilor prezidenţiale şi putem să spunem că Teleormanul nu s-a dezminţit. Fruntaşi la procentul prezenţei la vot, fruntaşi în susţinerea pesedistă: aproximativ 56% în ambele cazuri. Privind votul în România, se observă că judeţele cele mai sărace au oferit procente uriaşe pentru plagiatorul Ponta. Nici scandalurile de corupţie, nici arestările unor lideri PSD, nici plagiatul lui Ponta, nici situaţia economică dificilă, nu au reuşit să trezească teleormănenii. E adevărat că votantul pesedist este, în general, pensionar sau are o funcţie în  cadrul primăriilor localităţilor respective.

De exemplu, la Turnu-Măgurele, după combinatul chimic Donau Chem, Primăria Turnu este cel mai mare angajator, cu peste 700 de angajaţi. Oricum, cu toată mobilizarea pesedistă, în Turnu-Măgurele au ieşit la vot doar 46,46% dintre alegători, procent destul de mic. Ca şi în restul Teleormanului, şi la Turnu-Măgurele, peste 52% au votat pentru Ponta şi 23,81 % pentru Iohannis. Comunele din jurul oraşului Turnu-Măgurele au fost iarăşi demne de cartea recordurilor. La Ciuperceni, Slobozia Mândra, Saelele, ca să dăm doar câteva localităţi, s-a votat în proprotie de peste 70%. S-a adus lumea la vot cu toate maşinile disponibile, mai ales în comune. Vom publica într-un articol viitor câteva numere de înmatriculare ale unor autoturisme care au cărat lume la vot. Revenind la rezultate, Teleormanul a fost mereu un judeţ roşu, în care sărăcia face casă bună cu lipsa de educaţie.

Cei mai săraci dintre pământeni, ca să-l parafrazăm pe Marin Preda, şi-au dat votul în majoritate pentru cei care îi ţin în sărăcie. E, probabil, vorba despre sindromul Stockholm, în care victima empatizează cu răpitorul, la noi, săracii îi votează pe cei ce i-au adus în această stare. În comunele din jur au venit la vot, aduşi de oamenii primarilor, mulţi oameni în vârstă, care în baston, care cu un ciomag, primarii neţinând cont de suferinţele fizice ale celor care trebuiau scoşi la vot cu orice preţ. Aşa cum spuneam la început, turul întâi a devenit istorie, urmează, pe 16 noiembrie, turul doi, în care se vor întâlni primii doi clasaţi, Ponta şi Iohannis. Vom vedea dacă teleormănenii îşi vor da seama de greşeală şi vor vota precum majoritatea judeţelor bogate ale Romaniei, cele din Ardeal.

Citeşte şi
Comentarii (20) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 07 Noiembrie 2014, 12:34
#20
@Ilie Nistor
Amesteci termenii, si esti cam incoerent in idei. Ok, te las in pace, vad ca iesti depasit de situatie. In final, iti dau acelasi sfat. Nu intra in bazinul cu rechini daca nu ai lepadat dintii de lapte.
Ilie Nistor. pe 07 Noiembrie 2014, 12:04
#19
Iar pentru I.D.L.S.
Ca sa ma potolesc si eu, una dintre solutii este sa nu te mai citesc, altfel ma enervez si simt cum ma mananca buricul unui deste!.In incheierea // meciului//:-politruc poti fi al oricarui partid( vezi declaratie Iohannis);-tu mai degraba poti fi socotit un nihilist;-meciul// povestea liberalilor// se va termina nedecis intrucat ambii vom rec*rge la istorie, caci // morti sunt cei muriti//( Eminescu a zis si eu repet).Deci, scrie cat vei vrea, eu nu te mai citesc, indiferent ce vei scrie. Apropos, ce-i cu fratele Franchenstein, l-au rapitara balaoachesii??> raspberry
Ilie de la scularie pe 07 Noiembrie 2014, 07:18
#18
@Ilie Nistor
Habar n-am de ce și cîte comentarii ți-au cenzurat ăștia de la turnucuștiri, și nici nu-mi pasă. În definitiv nu ai nici o dovadă în acest sens. Mai fă-o încă o dată, perseverează spre liniștea ta și buna informare a cititorilor. Hai, că și eu sunt c*rios cine sunt! grin. Ți-am spus nu odată că plîngi la mormînt străin. Eu n-am fost niciodată membru PCR. Auzi? Niciodată. Dar tu o ții mațu-gaia cu politruci și altea alea. Treaba ta. Nu mai insist. Oricum e inutil.
Ilie Nistor. pe 06 Noiembrie 2014, 17:31
#17
Dle Ilie D.L.S.
Inainte de a continua discutia te rog sa-mi explici urmatoarea enigma: DE CE MIE REDACTIA MI-A CENZURAT 9(NOUA) COMENTARII IAR TIE NICI UNUL????????????????????????. AM SA-TI MAI SPUN UN SECRET, (DESI IMI PARE RAU CA FAC ACEST LUCRU): IN DOUA DINTRE COMENTARIILE NEPUBLICATE ITI SCRISESEM NUMELE SI CU CATEVA DATE BIOGRAFICE..... ACUM MAI DISCUTAM DUPA ALEGERI. SA AI MULTE SUCCESURI IN ACTIVITATEA DE POLITRUC!.
Ilie de la scularie pe 06 Noiembrie 2014, 08:33
#16
@Ilie Nistor
Probabil ca Mama Natura te-a inzestrat cu o insusire pe care o au doar unele reptile si sepiile. Ori lasi coada si fugi, ori arunci norul de cerneala, si tot asa, fugi. Ce este omule, nu poti face fata disputei pe care ai iscat-o si incerci manevre a la Puie Monta? Ce te opreste sa-mi divulgi identitatea? Sunteti 6? Perfect! Inseamna ca ati format grupul frustratilor anonimi. Inseamna ca individual esti atit de slab incit singur nu faci fata. Dar nu cred asta. Esti un amarit care a incercat sa se dea si el de,,baiat de baiat". Poate merge cu altii, dar cu mine nu merg,,floricelele" astea. Cit despre liberalism, eu zic sa taci, te informezi temeinic,,ce e liberalii si ce vrea ei", apoi daca te tin bracinarii, polemizam despre liberali si liberalism. Eu te-am provocat la altceva, dar vad ca vorbesc precum profetul in desert. Da-mi exemple de liberali turneni adevarati, nu ipochimenele de azi. Sa vad ca macar istoria liberalismulii turnean o stii.
Ilie Nistor. pe 06 Noiembrie 2014, 07:06
#15
Gata Ilie d.l.s.!
Nu avem ce discuta, esti total incoerent. Se vede si dupa greselile din text, ori erai beat, ori foarte nervos. Ti-am pus niste conditii, vad ca te fofilezi. Din ceea ce spui tu esti singurul liberal ramas in viata, o adevarata fosila vie. DE CE NU-TI SPUN NUMELE?. ESTE O TREABA FOARTE SUBTILA PENTRU MINTEA TA. ITI VOI DA UN RASPUNS INDIRECT: ODATA I-AM DIVULGAT NUMELE LUI //TURNEANU// SI L-AM FACUT DE RAS. PE TINE TE LAS SA TE FACI SINGUR!. NU VEZI, MAI OMULE, CA ESTI UN MASCARICI CARAGHIOS?. ITI VOI SPUNE, TOTUSI UN SECRET: ILIE NISTOR ESTE UN NUME REAL, DAR IN ACELASI TIMP .....ESTE 6 PERSOANE!.
Ilie de la scularie pe 05 Noiembrie 2014, 20:18
#14
@Ilie Nistor
Pe lîngă faptul că plîngi la mormînt străin, bați și cîmpii, dar rău de tot. Spune aici cine sunt eu cu adevărat. Cine te oprește? Pe de altă parte, ai pomenit de liberali și liberalism. Cu regret te informez că PNL și PNȚ au murit în 1946. Ce vezi tu acum sunt surogate, sau mai bine zis eșalonul II din PCR infiltrat peste tot. Aceia au fost liberalii adevărați. Nu ăștia de azi. Cît despre Brătianu sau Carol I sau Ferdinand I, este o impietate să le pronunți tu numele. Nu mă interesează Iohannis, dar tot așa pot să-ți pun și eu problema cu Tăriceanu, cel acare a vîndut platoul Mării Negre lui Sterling Resources pe tyrei parale. Asta e subminarea economiei naționale. Sau să te întreb cum Ponta are și el 7 case, deși în declarațiile de avere are 4, și alea cum le-o fi luat din salariul de bugetar doar el știe. Sau dacă are vre-un amestec în sinuciderea proc*rorului Panait. hai c*raj,răspunde-mi cînd poți.
Ilie Nistor. pe 05 Noiembrie 2014, 17:39
#13
Continuare.
Noi trebuie sa alegem dintre cei vii, nu morti!. Daca ar mai trai Bratianu sau regele Ferdinand, i-as alege cu draga inima, dar nu-i avem decat pe cei citati de mine. In plus, Iohannis este pentru Romania pe cat sunt eu pentru Germania,iar el este tot atat de liberal pe cat sunt eu de comunist. Despre cinste nu mai zic nimic, este la fel ca Hrebenciuc. HAI SA FIU MAI CONCRET: A DAT MEDITATII, LE-A DECLARAT SINCER SI A PLATIT STATULUI CE I SE CUVENEA??. DAR CU CHIRIILE CASELOR??. ITI SPUN EU::NU, NU, NU!!.PA!
Ilie Nistor. pe 05 Noiembrie 2014, 17:03
#12
Lui Ilie d.l.s.
Cum sa nu fiu de acord, ar fi o mare //onoare// sa ma confrunt cu o asemenea//somitate//!. Numai ca discutia sa aiba loc sub numele ADEVARATE, SA NE PREZENTAM IN PREALABIL C.V.-urile, iar dta sa garantezi CA NU VOM FI CENZURATI. ASTA INSEAMNA CA REDACTORII SA-SI DECLINE IDENTITATEA, ADICA TOATE DATELE DE IDENTIFICARE, CONFORM LEGII. ACUM TE ANUNT CA TE STIU CINE ESTI SI CRED CA SI TU MA CUNOSTI PE MINE. DACA AI OBICEIUL DE A TRANCANI VRUTE SI NEVRUTE PE TOATE DRUMURILE SI ESTI CUNOSCUT CA UN CAL BREAZ. INAINTE DE 1989 TOT ASA DE //REVOLUTIONAR// ERAI, NUMAI CA PE ALTA... DIRECTIE. PANA UNA-ALTA, TE SFATUIESC SA TII SEAMA SI DE PAREREA FAMILIEI, AJUNGE CAT AI FACUT-O DE RAS. NU TE GRABI CU RASPUNSUL, IL ASTEPT O SAPTAMANA. TEMA DISCUTIEI O IMPUN EU: SA VORBIM DESPRE LIBERALII VII, NU DESPRE CEI MORTI. SA-I LASAM SA-SI DOARMA SOMNUL DE VECI, NOI ACUM TREBUIE SA ALEGEM OAMENI IN CARNE SI OASE. .
Ilie de la scularie pe 05 Noiembrie 2014, 08:32
#11
@Ilie Nistor
D-le Nistor, adevarul e ca ma doare pe mine undeva ca l-am atins pe Oprescu. Mai degraba cred ca e altceva: te roade, ai vrut sa te dai mare, ai provocat, dar raspunsul venit a fost peste categoria ta. Se mai intimpla, mai ales cind cineva vrea sa se dea mare, desi e mititel. D-le Nistor, iti dau un sfat, pina nu schimbi dintisorii de lapte ( aici nu ma refer la virsta ta biologica ), nu intra in bazinul cu rechini. Risti sa ajungi in meniul zilei. Si ar fi pacat. Sincer. wink. Cit despre liberalismul si liberalii locali, eu te-am indemnat sa-mi dai exemple de adevarati liberali, nu pseudoliberali. Chiar, te provoc la o discutie aici despre istoria liberalismului turnean, si ceea ce au facut liberalii pentru acest oras. Te tin bracinarii s-o purtam? Hai ca astea nu-s fantezii, ci istorie liberala pura.
Ilie Nistor. pe 05 Noiembrie 2014, 06:53
#10
Dlui Ilie de la scularie.
TREC PESTE FANTEZIILE DUMITALE DEMENTE SI-TI SPUN NUMAI ATAT: PENTRU CA ITI PERMITI SA-L ATACI PE DR. SORIN OPRESCU N-AM SA TE IERT NICI IN MORMANT!. VREI NUME DE //MARI// LIBERALI TURNENI?. IATA-LE: MARIN CUNE, LIVIU NEAGU,CRACEA CLAUDIU. GATA!
Ilie de la scularie pe 05 Noiembrie 2014, 06:50
#9
@Ionica fara frica
Ionică, ai nimerit-o! winkDacă-mi mai spuneai și de Nuțică, sau Marin Cune, te scoteam la o bere în oraș. Poate pentru dl Nistor aceste ipochimene reprezintă liberalul model. Incredibil!
Ionica fara frica pe 05 Noiembrie 2014, 00:00
#8
Iti spun eu,nea ILIE
Victor Ivan,ce spui,am ghicit?
Ilie de la scularie pe 04 Noiembrie 2014, 21:13
#7
@ Ilie Nistor
D-le Nistor, numiți-mi dvs măcar trei membrii marcanți ai PNL Turnu Măgurele. Contemporani sau dintre cei tradiționali, de la începuturi. Sau mai bine-mi spuneți dvs cine au fost C.D. Costovici, State Anghelescu, Grigore Brătianu, Dimitrie Bildirescu, N. Iarca, Victor Antonescu.... Nu vă mai continui, vă asigur că sunt suficienți acești corifei ai liberlalismului turnean. Numiți dvs măcar unul la fel de marcant.
Ilie de la scularie pe 04 Noiembrie 2014, 21:07
#6
@Ilie Nistor
D-le Nistor, cînd v-ați referit la naivi cred că v-ați uitat în oglindă. Este inutil să vă amintesc cum în noaptea de 12 decembrie 2012, cînd USL avea 70%, Ponta negocia pe la spatele lui Antonescu cu UDMR. USL trebuia rupt atunci cînd Ponta a negociat cu BăSSescu confirmarea lui Kovesi. D-le Nistor, credeați dvs că tata-socru îl va lăsa pe Ponta fără candidatura la Cotroceni în favoarea lui Antonescu? Atunci dvs sunteți naivul. Este clar că sunteți partizan al acestui epigon al lu Tătărăscu, care este Tăriceanu. Și apoi USL a fost un monstru creat doar anti-BăSSescu. Nu putea rezista. Cît ce privește Oprescu, iar sunteți în eroare. Oprescu s-a declarat admirator al lui IlieSScu. Mai trebuie să vă spun ceea ce a făcut în acest sens? Iar despre liberalism, lăsați-o dvs mai moale. Eu cunosc despre liberalismul turnean mai mult decît ați putea dvs procesa. Aș putea să vă cer eu să faceți ciocul mic, dar educația mă împierdică s-o fac. Faceți-o dvs. Ar fi foarte indicat.
Ilie Nistor. pe 04 Noiembrie 2014, 17:49
#5
O intrebare pentru Ilie d.l.s.
Ce vrei sa spui despre DR.SORIN OPRESCU? Fii te rog mai explicit. Eu nu ma socotesc critic al tau, pentru ca fanteziile tale si ale celorlalti comentatori produc ilaritate. VOI NU VRETI SA INTELEGETI CA VOTURILE EXPRIMATE PENTRU PONTA SI IOHANNIS SI TARICEANU REPREZINTA O CONDAMNARE A GASTII CRIMINALE CONDUSE DE BASESCU+UDREA+BOC?. DACA P.N.L. NU FACEA GRESEALA IMPARDONABILA DE A RUPE U.S.L. ANTONESCU ERA PRESEDINTE DIN PRIMUL TUR SI AR FI DUS ROMANIA PE UN DRUM SIGUR SPRE PROGRES. IAR CU VECHIUL P.N.L. SI-AI LUI LIDERI LASATI-O MAI MOALE SI PUNETI MANA SI CITITI, DESI MA INDOIESC CA LA VARSTA PE CARE O AVETI MAI PUTETI INTELEGE CEVA!.
Ilie de la scularie pe 04 Noiembrie 2014, 15:36
#4
Criticilor mei
Cred că n-ați înțeles ceea ce am vrut să spun. Domnilor, Buc*reștiul a dat mereu trendul în alegeri. Amintiți-vă de alegerile anterioare. O fi Buc*reștiul așa cum spune REC, dar totuși standardul de viață mai ridicat, a implicat mai mult decît la noi ideile de dreapta. Buc*reștiul tradițional a votat dreapta. Nu se pune problema ca la noi, unde suntem uitați de timp și de toate. Aici sărăcia a favorizat mereu vederi de stînga, concretizate prin perpetuarea PSD în intențiile de vot. Acesta este adevărul din păcate. Unului bulă îi spun doar atît. Nu pricepi nimic din ce zic pentru că nu vrei să vezi cauzele reale ale problemei. Am avut certuri cu cei apropiați mie tocmai din cauză că am combătut aprig această mizerie. A ținut la cei de aici pentru că a avut și girul acestui epigon al lui Tătărăscu, cel care îl linge pe Ponta. Și mă refer la Tăriceanu. Acest trădător a reușit să rupă procente bune de la votanții PNL. Chiar și persoane culte, care știu asta au votat cu el. Incredibil!
unu bula pe 04 Noiembrie 2014, 13:03
#3
esti psedist ilie de la scularie
nu cumva esti pensionar si esti protejatul lui ponta pt.ca in campanie sloganul era protejarea pensiilor.Ne-am transformat intr-o tara de paznici si pensionari in care este inc*rajata nemunca.Sa avem pardon citez cu**arasia din rusia si hotia din romania nu dispar niciodata.

R/E/C/ pe 04 Noiembrie 2014, 12:19
#2
Fiti responsabili si optimisti !
Ilie,ai aparut cu concluzie ce nu are legatura cu adevarul.Buc*restiul nu mai e demult un oras cu cetateni la care sa ne uitam cu teama ca le putem fi inferiori.Buc*restiul are peste 2,5 milioane de cetateni veniti din toata tara si nu numai.Este orasul care reprezinta Romania,o adunatura de oameni si fapte.O Romanie cu persoane lafel de informate,cu pregatire similara,oneste sau mai putin si cu acelasi grad de ignoranta si nesimtire ca in Buc*resti.Mai important este sa intelegem importanta acestor alegeri si sa iesim la vot,indiferent de opiniile unora sau altora.SA VOTAM FARA SOCIALISTI DE CAVIAR,SOCIALISTI CARE AU FACUT SI INCA POT FACE MULT RAU ROMANIEI!
Ilie de la scularie pe 04 Noiembrie 2014, 08:58
#1
Vot rosu
Daca Buc*restiul care este traditional de dreapta a votat cu Ponta, mai aveti pretentie la Teleorman? Si apoi, daca buc*restenii au primari pe Oprescu, Vanghelie, Ontanu, ce mai e de explicat?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.