Klaus Iohannis completează plângerea penală depusă împotriva lui Liviu Dragnea. Dragnea ofera fonduri pentru primarii care migreaza spre partidele de la putere.

13 Octombrie 2014, 00:02 | 1703 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
L.Dragnea priveste speriat spre Klaus Iohannis.

La două zile după ce a fost audiat la DNA în dosarul deschis în urma plângerii penale făcute împotriva lui Liviu Dragnea, preşedintele PNL vine cu o completare şi sesisează că mai există o ordonanţă, dată în 2013, care favorizează alocarea de fonduri publice către primarii care îşi schimbă partidul. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a venit cu o completare la plângerea depusă împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, prin care precizează că acesta a făcut un abuz în serviciu prin semnarea ordonanţei de urgenţă 28/2013 (privind Programul naţional de dezvoltare locală), care ar avea legătură şi cu ordonanţa care permite traseismul aleşilor locali.

În explicaţia liderului PNL, ordonanţa dată în 2013 permite ca sumele alocate autorităţilor locale să nu se mai publice în Monitorul Oficial, iar suma să fie stabilită doar prin ordin de ministru. Astfel, se deschide „posibilitatea racolărilor politice şi a afectării rezultatului alegerilor, în condiţiile în care folosirea banului public este caracterizată de o lipsă totală de transparenţă”. În plus, Iohannis cere Direcţiei Naţionale Anticorupţie investigarea alocării fondurilor către aleşii locali care şi-au schimbat partidul, în baza acestor ordonanţe.

În plus, Iohannis cere Direcţiei Naţionale Anticorupţie investigarea alocării fondurilor către aleşii locali care şi-au schimbat partidul, în baza acestor ordonanţe.

„Considerăm că această alocare s-a făcut şi se realizează în continuare, de la momentul intrării în vigoare a OUG 55/2014, tocmai în scopul de a determina decizia de schimbare a formaţiunii politice, eludându-se astfel criteriile în baza cărora banii publici trebuie distribuiţi către comunităţile locale”, se arată în completarea plângerii lui Klaus Iohannis la DNA.Totodată, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale susţine că ordonanţa de urgenţă poate afecta procesul electoral şi că este făcută în interesul unui grup.

„Iniţierea unui act normativ care nu urmăreşte un imperativ social, ci protejarea intereselor unui grup şi care nu se adresează unei situaţii generale, ci unor persoane determinate, urmată de distribuirea banilor publici în mod discreţionar, doar către anume primării, reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuţiilor care îi reveneau în calitate de ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, se mai arată în plângerea lui Iohannis.

Astfel, liderul liberal susţine că au fost aduse vătămări celorlalţi candidaţi la prezidenţiale şi că Liviu Dragnea ar fi obţinut un folos necuvenit.Preşedintele PNL a fost audiat, marţi, la DNA, în dosarul în care a fost începută urmărirea penală "in rem", în urma plângerii sale, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

sursa:adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
pisto pe 18 Octombrie 2014, 13:56
#7
moarte
infamie,fire belicoasa,tradatori,criminali de copii,ucicgas de batrani,cinism,umilire,violator de mame,injosire fara magini...lucruri invatate cum se fac diRect sau indiRect IN ultimi 25 ani in romania.Cine vrea sa invete sa vina in teleormanul lui dragnea vampire
Ilie de la scularie pe 14 Octombrie 2014, 08:19
#6
@Cineva totusi
Vezi ca plingi la mormint strain. Ai gresit adresa. Cit ce priveste Scaraotchi, nu-i bai. Suntem buni amici. Mai bem din cind in cind o bere amindoi si scuipam seminte-n cap la fraieri.
Neica Nimeni. pe 14 Octombrie 2014, 06:52
#5
Lui cineva totusi prost.
Daca nu pricepi nimic de ce te bagi ca musca-n c*rul calului?. Nu ti-e teama ca la primul part zbori de nu te vezi??.
XYZ pe 14 Octombrie 2014, 00:03
#4
OFICIAL-PONTA OFITER ACOPERIT AL SIE
PONTA A INCALCAT CONSTITUTIA.CE MAI ESTE DE FACUT?VREAU SA-MI RASPUNDETI VOI CEI CARE IL VETI VOTA.DACA VA MAI FI CAZUL.
Cineva,totusi pe 13 Octombrie 2014, 20:39
#3
Ramai asa cum ai spus ca te cheama, mai # 2
Din tot sufletul imi doresc sa mearga impreuna cu Dragnea,toti cei care au aceleasi obiceiuri si care au furat de bugetul de stat.Ilie,cred ca te refereai la Videanu,Berceanu,Blaga etc.Iar in privinta celui care trebuie luat de scaraoschi,pregatestete,esti cel mai potrivit.
Neica Nimeni. pe 13 Octombrie 2014, 16:43
#2
margarite, margarite.
pe cine vrei tu sa manipulezi?. doar toti fac asa! .sau pentru unii este moral si pentru altii nu?. leaga-ti mai cateaua la gard ca latra degeaba. ca sa nu avem vorbe, sa te ia dracul si pe tine, doar n-o sa ramana dragnea fara insotitor.
Nicolae Margarit pe 13 Octombrie 2014, 14:01
#1
/Dreptate pana la capat/
Orice masura luata de Dragnea are iz penal.Si ma rog,de ce "in rem",pentru ca si aceasta lege ca si ceea ce a facut la referendum a fost numai ideea si cu sprijinul LUI.Este intr-adevar cea mai penala lege de dupa 1989.Urmeaza o lege prin care furtul sa fie legal o perioada de timp?!Sa zicem un an,un mandat sau nelimitat?!Si stati putin ca inca nu ati vazut si auzit nimic.La ce sa ne mai asteptam de la acest hot?????
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.