Doza de râs despre combinatul chimic Donau Chem Turnu-Măgurele. Ioan Ban şi-a schimbat numele în Ioan Pornire-Oprire.

21 Septembrie 2014, 00:04 | 2339 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Cea mai mare societate economică din judeţ este la un pas de a fi cel mai renumit dezastru.

Combinatul chimic din Turnu-Măgurele a trecut prin mai multe faze, de la punct de lucru al unei societăţi mai mici, la SRL  cu acte în regulă.

Căpuşele sunt atât de multe şi de mari, încât ditamai combinatul a fost vlăguit şi a ajuns pe pierderi, în timp ce căpuşele sunt frumoase şi grase.

Pornirile şi opririle sunt la ordinea zilei, combinatul fiind asemuit cu o moară. O să se ajungă ca dimineaţa să fie pornit iar seara oprit sau invers. Mai mult au durat pornirile şi opririle decât funcţionarea. Cum să fie profitabil combinatul în acest ritm?

Vestea bună nu o să fie pornirea, fiindcă urmează oprirea. La fel ca în bancuri, chimiştii sunt trişti când este soare, pentru că o să vină sigur ploaia.

Ban şi Pelea îl pornesc la cheie, precum îşi pornesc Touareg-urile. Chiar şi bolizii dacă îi porneşti aşa de des şi de prost se strică, dar un combinat?

Marii specialişti chimişti sunt la fel de buni ca fosta academician, doctor, inginer, profesor, chimist Elena Ceauşescu.

 Banii se dau mult mai rar în comparaţie cu pornirile şi opririle. Propunem ca directorul Ioan Ban să se numească Ioan Oprire sau Ioan Pornire.

Ţinând cont că de o lună au fost 3-4 porniri, câte vor fi până la sfârşitul anului?

Propunem caselor de pariuri să introducă şi combinatul în listă. Sigur vor fi mai mulţi care vor paria pe combinat în comparaţie cu cei care aleg Astra.

Dacă gazul nu mai este o problemă, funcţionarea combinatului este pusă în pericol de (ne)priceperea specialiştilor.

Cel mai bogat român învinovăţeşte Guvernul că nu îi da gazul mai ieftin la porniri pentru că de funcţionat nici  nu se mai pune problema.

La un calcul simplu, o pornire ca la carte este mult mai bună ca 3-4 porniri a la Ban şi Pelea.

Dacă cel mai bogat român nu l-a zburat pe Ban la protestul din luna mai, toamna se numără bobocii şi dacă o ţine tot aşa, s-ar putea să zboare şi Pelea din cuib. Ioan Niculae poate să mai treacă cu vederea, pentru că a participat la mese tovărăşeşti cu Ban şi Pelea, însă Nicoleta nu se ştie cât mai rabdă şi îi susură în urechi patronului că s-a cam săturat de cei doi şi gata, s-a terminat.

Singurul capabil să rezolve toate problemele este Dudău. Nu este exclus să-l vedem pe Dudău cum se implică în funcţionarea combinatului.

La protestul din luna mai nu s-a oprit combinatul, pentru ca muncitorii au considerat ca cel mai important este functionarea fabricilor. Atunci au fost penalizati muncitori, insa acum, cand se opreste, nimeni nu raspunde. Unde este dreptatea? Chiar daca muncitorii nu pot sa-si penalizeze sefii, cel putin pot sa le demonstreze ca sunt mult mai buni.

 

 
Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.