Azi incepe noul an scolar. Manualele pentru clasele I si a II-a nu sunt tiparite. Probleme mari in unele scoli teleormanene.

15 Septembrie 2014, 00:03 | 2297 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Scoala Gimnaziala nr. 4 din Tr. Magurele.

E 15 septembrie si pentru milioane de copii este ziua in care incepe scoala. Anul scolar 2014-2015 incepe cum nu se poate mai prost. Nici acum, in al treisprezecelea ceas, nu sunt tiparite manualele pentru clasele I si a II-a. Din cauza Ministerului Invatamantului, cel putin 2 saptamani, elevii din aceste clase vor veni la scoala doar cu caiete, manualul, lucrul foarte important mai ales la clasele mici, se va lasa asteptat. Scolile teleormanetene au avut, la inceputul lunii septembrie, un nou val de schimbari, 33 de directori, in majoritate liberali, fiind schimbati. Cadre de nadejde ale pesedistilor, precum Carmen Stanimir, primind posturile la care au ravnit de ani de zile.Nu competenta te urca in scaunul directorial, ci temenelele facute in fata primarilor.

Unele scoli au probleme si din cauza lipsei profesorilor calificati, limba romana si matematica fiind cele mai vaduvite din acest motiv. La scolile din comunele limitrofe orasului Tr. Magurele, sunt disfunctionalitati din cauza claselor simultane. Multi parinti prefera sa-si mute copii la Turnu, decat sa faca ore la simultan. Comuna Ciuperceni este cel mai bun exemplu pentru acest caz. numirile politice in functia de director aduc dupa sine si obligatii pentru directori, astfel ca angajarile in  scoli se fac tot pe acest criteriu. Femeia de serviciu sau soferul microbuzului scolar sunt cadre de nadejde ale pesedistilor. In sfarsit, sunt o multitudine de probleme, insa nu mai insistam, sunt cunoscute de toata lumea care lucreaza in sistemul de invatamant. La sfarsit, sa uram bobocilor de la clasele 0 si I un calduros "Bine ati venit la scoala" si sa speram ca manualele pentru clasele I si a II-a vor ajunge curand in scoli.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Mona pe 18 Septembrie 2014, 15:01
#1
Invatamantul gratuit???? nu prea...
Manualele pt cls o, I si aIIa sunt cumparate de parinti, asa ca nu vor primi nimic gratuit de la scoala. Am copiii la scoala si vorbesc in cunostinta de cauza, deci nu va asteptati sa primiti manuale gratuite ca veti fi dezamagiti. Si anul trecut am cumparat manuale, atat la scoala cat si la gradinita.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.