Exclusiv: misterul repornirii combinatului chimic Donau Chem Turnu-Măgurele.

18 August 2014, 00:07 | 4006 vizualizări | 15 comentarii
Car Universal
Donau Chem a inceput sa functioneze.

Repornirea combinatului Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele este o gură de oxigen pentru  aceasta zona.  Decizia repornirii a fost luată în urma unui uşor reviriment înregistrat pe piaţa internaţională a îngrăşămintelor şi a înţelegerii cu OMV Petrom pentru furnizarea de gaze naturale, a precizat grupul industrial controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Când la Turnu se reia producţia, la Azomureş se opresc instalatiile, din 18 august până în 12 septembrie, pentru revizia anuală. Cum e cu piaţa îngrăşămintelor sau Azomureş vinde  pe Marte?! Trebuie menţionat că Ioan Niculae caută de câteva luni să semneze un contract de gaze, însă nu-i convin tarifele.

Patronul InterAgro, a făcut presiuni constante la Guvern pentru obţinerea unui preţ convenabil la gazele naturale utilizate de cele şase combinate chimice ale sale. Până la urmă, Guvernul i-a întins o mâna de ajutor, în aşa fel încât InterAgro să poată negocia cu OMV Petrom şi Romgaz contracte mai avantajoase, condiţia fiind ca preţul să nu fie mai mic de 72 lei/MWh (230 dolari/mia de metri cubi). Imediat după aprobarea actului normativ mai mult decât generos,firma  InterAgro s-a declarat satisfăcuta. Însă bucuria nu a ţinut prea mult, deoarece producătorii nu vor să-i dea gaze la preţul minim, ci cu 17 lei/Mwh mai mult. Atunci, Ioan Niculae a început o nouă serie de presiuni, spunând ba că se duce la Gazprom, care e "mai flexibil", ba că închide toate combinatele. A plimbat cativa rusi pe la Turnu, ca sa impresioneze firmele cu care voia sa semneze contracte. Cea cu închiderea activităţii, care ar duce la pierderea a mii de locuri de muncă, este o ameninţare pe care o foloseşte ori de câte ori are nevoie, de vreo 10 ani. Fiind companie privată, cu OMV Petrom presiunile de acest fel nu au prea mare efect. Cu Romgaz sunt alte probleme: un dosar la DIICOT şi nişte datorii neachitate. 

Până la urmă instalaţiile combinatului Donau Chem au fost repornite joi, 14 august. Miercuri, 13 august, s-a întâmplat un lucru interesant la postul de televiziune Realitatea. La emisiunea "Jocuri de putere" cu Rareş Bogdan, s-a dezbătut, printre alte probleme la zi, cateva probleme legate de dosarul privatizării Petrom. Compania OMV, conducerea acesteia, Ponta şi tot ce ţine de acest scandal a fost o tema arzătoare. Guvernul nu ar dori renegocierea redevenţelor în această toamnă, când sunt şi alegeri, sau unele poze în care apar Ponta şi directorul OMV. Rareş Bogdan chiar a ameninţat cu dezvăluiri în următoarele 30 de zile. De urmărit dacă Rareş Bogdan mai deschide subiectul Petrom în următoarele 30 de zile sau a pus batista pe tambal. Suntem de acord că privatizarea Petrom este un furt naţional ( pacat ca A.Nastase nu plateste si pentru acest lucru!),  însă şantajul a fost pe faţă. Cel mai bogat român are uşile deschise la postul Realitatea, de aceea nu trebuie să ne mire că se întâmplă aşa ceva. Compania OMV şi-a urmărit interesul şi a cedat, astfel că Donau Chem a fost repornit. Dacă nu se investeşte pentru retehnologizare şi se merge pe varianta ameninţărilor şi a şantajelor, atunci combinatul nu o mai duce mult.

 
Citeşte şi
Comentarii (15) Adaugă comentariu
DAU GAZE pe 21 August 2014, 08:23
#15
AJUTOR UMANITAR
Se pare ca la combinatul de la BACAU, administratorul societatii le-a cerut angajatilor sa sprijine firma aflata in insolventa prin renuntarea la o parte din drepturile salariale restante, ca vezi doamne:societatea trece printr-o perioada dificila si asa cum ne-a ajutat pe noi salariatii, tot asa ar trebui sa o rasplatim acum in situatia actuala"
bancheru pe 20 August 2014, 13:17
#14
Jalnic
Mare fis a mers 2 zile instalatiile si le-au oprit ca multimiliardaru nu are bani de gaz . Penibil ! paguba o suporta tot romanul ca iarasi nu-si iau banii de salarii !

Cu banii e tot ca in BOTSWANA iau bani PWLA
franchestain pe 20 August 2014, 10:03
#13
ios doar Franchestain
Maestre Ilie,recunosc ca comparatia asta cu duneata ma onoreaza da numi convine ca cui iar conveni sa i se fure numele?Cacus nu mai îs Fanchestain sis altu ca cuiva ia casunat asa si pe deasupra crede ca conspiram ca spioni pe saitu asta ma face sa lesin de rîs.Asa ca care nu stie franchestain e doar unu si nu se forteaza deloc casai el finca casa la lasat marele Dumnezeu.Sauzim numai de bine.Amin!!!
Ion Cojan. pe 20 August 2014, 06:33
#12
Draga Ilie Sculeru.
Chiar ti-e greu sa intelegi ca eu..suntem mai multi prieteni, cu aceleasi vederi politice-in general neutre si echilibrate care ne coordonam comentariile-si daca stilurile se aseamana este ceva logic. Nu stiu daca retii o precizare a mea ca eu sunt un ins( zi-mi individ) real, dar pentru a evita "spionajul" unor borfasi (acelasi transmit comentariul unui amic in alta localitate in afara judetului, care il retransmite la t.s.
Ilie de la scularie pe 19 August 2014, 18:09
#11
Cojane, Cojane....partea a II-a
Vezi tu măi Cojane, și eu te credeam inteligent. Cum ai putea crede măi deșteptule că aș avea nevoie să mă dedublez, postînd sub alt pseudonim? Iar în legătură cu George Stanca, o fi mai deștept ca mine, dar nici eu nu beau ca el. Cît despre făcutul pe prostul, asta e o artă. Nu e la îndemîna oricui s-o facă exact așa ca la carte. De la Sun Tzu citire. Dacă vrei să știi totul despre oricine, fă un pic pe prostul. Restul vine de la sine. Și la tine a venit. Din păcate Franchestain a picat fără voia lui în acest joc. Ai crezut c-s una și aceeași persoană cu el, și cam aia a fost.
Bancheru pe 19 August 2014, 13:47
#10
Munca la negru
poate stie cineva banii so dat la romani sau e tot asa ca la negrii prin botswana ?
Tot EU. pe 19 August 2014, 13:04
#9
Draga Ilie Sculeru.
Imi cer scuze ca te-am suparat fara intentie. Am fi chit daca ai recunoaste ca si tu ai gresit, bagandu-te ca musca-c fundul calului fara sa te intrebe nimeni. Eu m-am referit la articol, pe cand tu nici macar nu l-ai citit si-ai inceput sa latri ca un turbat la mine, care, daca stau sa gandesc logic, n-am nimic cu tine. > zipper Sincer sa fiu, despre George Stanca nu stiam nimic, dar,oricum, este mai destept ca tine. Daca a plagiat, sa-i fie rusine. Ce, parca tu nu faci acelasi lucru??Cand te mai dai drept franchestein, macar stradueste-te sa fii mai inteligibil; nu-i asa usor sa faci pe prostul( asa cum bine a zis Caragiale). Eu zic ajunge, comedia s-a ..."finisat".> tongue rolleye tongue rolleye
franchestain pe 18 August 2014, 20:22
#8
petru Ilie de la scalurie.-CEL ADEVARAT!!!!!!
Esti duneata maestru Ilie ca cum as fi io Barac Osama.Asa ca cînd mai potezi pe saitu asta nu mai fura numele altora frate,finca ca oameni ca maestru Ilie sia cîstigat cu greu si meritat aprecierea noastra.Asa ca corect ar fi sa muncesti pe numele duneata si daca careva simte vro apreciere o sa tio dea frate mereu,or tie rusine cu numele tau?.O seara buna tuturor,chiar si petru Cojan si fani lui.Amin!!!
Ilie de la scularie pe 18 August 2014, 20:19
#7
Cojane, Cojane....
Cojane, Cojane, te dai drept subsemnatul, dar nu merge. Eu ți-am spus că sunt vulpoi bătrîn, nu merg la mine fumigene de genul ăsta. Ce dracului, devii penibil, nu ai văzut că între stilul nostru e diferență? O vede și prostul satului. În altă ordine de idei, cine este George Stanca? In afară de părul de pe față ce altceva îl mai scoate în evidență? Ăla este un imbecil care crede că,, poate ieși din iarbă" înjurînd pe cineva cunoscut. Cît despre echisitanța mea, nu tu ești cel mai în măsură s-o apreciezi. Ziarul amintit nu mă interesează fiindcă este doar o trompetă de partid. Tonomat. Știi prea bine cui face cunilingus. Pînă una-alta Rareș Bogdan chiar are coloană vertebrală. Spre deosebire de tine și de idolul tău, imbecilul de George Stanca, marele deontolog. Dacă cel ce postează Souladdition spune că i-a fost coleg de facultate, n-ai de unde ști tu că n-a fost. Așa că nu mai vorbi aiurea. Nu vezi că ești din alt film? A, și bănuiala aia se va adeveri cît de c*rînd. Promit.
Ilie de la scularie .-CEL ADEVARAT!!!!!! pe 18 August 2014, 17:09
#6
lui "Ilie de la scularie".
Mata te socotesti un intelectual deosebit. Posibil sa fi citit cate ceva, dar esti complet lipsit de realism si obiectivitate. Faptul ca vrei sa te dai echidistant este o simpla "abureala " pentru fraieri.Daca ai fi mai informat, ai fi stiut ca George Stanca l-a numit pe Rares Bogdan tembel national si a si venit cu argumente.Dar ziarul "Lider in Teleorman" il citesti?. Nu cred, altfel ai fi aflat de prietenia stransa dintre Liviu Dragnea si Teodor Nitulescu.Souladdition, unde ai fost coleg de facultate cu Rares Bogdan, la Stefan Gheorghiu?. Ati avut-o colega si pe Eba?."Ilie"- las-o balta cu presupunerile, n-ai cum sa ghicesti!!!
franchestain pe 18 August 2014, 12:13
#5
vam mai spus ca Cojan nu e frate cu careva
Io cred ca comunistu politroc Cojan nusi ia pastilele la timp fratilor ca cînd unu ca Rares Bogdan se chinue cu canalile de printe noi,lapuca capatîna pe politrocu Cojan finca ca comunismu lui e tot mai departe frate ca candidati la presedinte aparte de porcu plagiator Ponta nu mai e vrounu sii e oftica ca calamitatea asta numita comunism e pe cale de disparitie de cînd uni sa pus pe ei frate sii manînca carcera cu toti bani lor si mai ales ca canalia Ponta o sa iasa din carti ca comite gafa dupa gafa si fraerimea sa saturat ca corupti ca el sa conduca cum conduce inconpetentu iliesco comunist Victor Viorel si gasca canalilor în frunte cu coruptu Ilie Sîrbu tata socru. Salut cu respect pe maestru Ilie si pe toti ailanti comentatori dupa saitu asta fara Cojan si fani dai lui or ca el si sa neajute Dumnezeu sa scapam de calile comuniste corupte. Amin!
Varul lui Ilie de la,,Le scularie" pe 18 August 2014, 10:14
#4
@Ion Cojan
Mai nea Ilie Cojan este un idiot d-ta nu iti dai seama.A inceput sa manance c...t precum Ceausescu,,spionaj..etc" lasa-l sa vorbeasca.Hai mai bine sa vorbim despre femei bre este un subiect mult mai important.

Ne vedem maine,

Pa
souladdition pe 18 August 2014, 09:46
#3
domnului de la 1
E clar ca esti privitor de antene, mai ales cea cu numarul 3 si, implicit "admirator" de spagaturi si gazi din moment ce poti abera in asa hal la adresa unui erudit ca Rares Bogdan. Nu de alta dar am fost coleg de facultate cu el si Rares este o CAPACITATE, stiu foarte bine ce spun. Sa-ti fie rusine, cel putin un secol!
Ilie de la scularie pe 18 August 2014, 08:57
#2
@ Ion Cojan
D-le Cojan, pînă acum am crezut că sunteți doar ironic cu majoritatea celor care postează aici, că-i provocați folosindu-vă de superioritatea intelectuală de care dispuneți. Acum constat că m-am înșelat. De ce este Rareș Bogdan un trădător? Pe ce vă bazați atunci cînd lansați asemenea acuzație? Aveți indicii că este un agent al unei puteri străine? Sesizați organele în drept! Mie mi se pare însă că dvs aveți o problemă. Nu suportați pe cei mai deștepți decît dvs. Și credeți-mă, Rareș Bogdan este la ani-lumină de dvs. Numai dacă ați fi văzut emisiunea dedicată aniversării a 300 de ani de la moartea Brâncovenilor ați fi văzut o minunată lecție de românism. Ceea ce nu prea au făcut alții. Vă deranjează că Rareș Bogdan are totuși coloană vertebrală, spre deosebire de pupinc*riștii de LABE1TV și LATRINA3, ori GHIȚĂTV? Sunteți lunecos d-le Cojan, puteți păcăli pe mulți, dar credeți-mă, sunt vulpoi bătrîn. Eu v-am prins jocul. Am o bănuială, și dacă e adeărată.....
Ion Cojan. pe 18 August 2014, 06:37
#1
Diversiuni inimaginabile.
Daca spui Realitatea T.V. si Rares Bogdan= Tembelul National, spui subminarea stabilitatii tarii si spionaj in favoarea unei puteri straine. Dle Proc*ror general-ce mama dracului pazaesti??. Iar tu. Cracea,pe ce craca crezi ca te afli??.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.