Terenurile agricole: cât mai costă un hectar în zona Turnu.

09 August 2014, 00:04 | 5304 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Un hectar de teren agricol se vinde in zona Turnu cu peste 2000 de euro.

Terenurile agricole sunt principala bogăţie a zonei Turnu-Măgurele. Cum nu mai sunt multe unităţi economice direct productive, oamenii se gândesc, din ce în ce mai mult, să-şi vândă terenurile agricole. Majoritatea au "pământul" ( aşa cum spun cei de la ţară) la diverşi arendatori, cei mai mari fiind Teldrum şi InterAgro. Problema pentru cei care vor să vândă este preţul de vânzare. Conform unui studiu de piaţă efectuat la nivelul întregii ţări, în prima jumătate a acestui an preţurile terenurilor agricole au continuat să se scumpească, în unele regiuni, comparativ cu nivelul înregistrat anul trecut. Avansul vine în condiţiile în care, în ultimii doi ani, preţurile au cunoscut o creştere de aproximativ 50%.
         "În ceea ce priveşte terenurile trebuie făcută o distincţie clară între terenurile cu destinaţie agricolă şi cele pentru dezvoltări. Dacă pentru cele din urmă tranzacţiile au fost foarte puţine, cele agricole au fost foarte căutate în ciuda faptului că de la începutul anului 2012 acestea s-au scumpit cu aproximativ 50%, înregistrând cea mai spectaculoasă apreciere dintre toate sectoarele pieţei imobiliare", se arată într-o  analiză a agenţiei Darian.
       În Zona Câmpiei Române - Oltenia, pe piaţa primară preţurile încep de la 1.500 euro şi pot ajunge şi la 2.500 euro, comparativ cu intervalul 1.500 -2.200 euro/ha, anul trecut. Pe piaţa secundară, preţurile sunt cuprinse între 2.200- 3.000 euro/ha, nivel similar cu cel de anul trecut.
       De asemenea, în zona Câmpiei Române - Muntenia, s-a înregistrat un avans. Anul acesta, pe piaţa primară preţul minim este de 1.600 euro (comparativ cu 1.500 euro, în 2013), în timp ce un hectar de teren agricol poate costa şi 2.500 euro (2.000 euro în 2013).  Pe piaţa secundară, nivelul a rămas în acelaşi interval ca în 2013, de 3.000 - 4.000 euro/ha. Asadar, cam acestea sunt preturile in  zona Turnu, astfel ca cei care doresc sa vanda au un termen de comparatie.

 
Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.