Mircea Drăgoi - orgoliu de lăutar sau pretenţii de manelist?

27 Iulie 2014, 00:14 | 4544 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Intrarile in curtea casei lui M.Dragoi.

Un personaj pitoresc al oraşului nostru este domnul Mircea Drăgoi, un cunoscut afacerist. Dumnealui are o serie de magazine în Turnu şi în Alexandria, cele mai multe sunt magazine de haine. M.Drăgoi a făcut o afacere bună, spunem noi, cumpărând clădirea fostului Muzeu de Istorie din Turnu, clădire care a aparţinut Camerei de Comerţ. Am crezut că este un lucru pozitiv, deoarece a fost evitată achizitionarea casei de vreun "mulatru" cu bani, care ar fi construit turnuleţe pentru a-şi arăta puterea financiară. M.Drăgoi a fost ( nu ştim dacă mai e) şi preşedinte al filialei Turnu a PPDD.

  M.Drăgoi a devenit subiectul acestui articol pentru că sâmbătă, 26 iulie, a dorit să arate, într-un mod necivilizat, că dumnealui este stăpân pe casa-muzeu, nu proprietar, aşa cum credeam. Un grup de turneni, sosiţi la Biserica sau la Parcul Municipal, şi-au lăsat autoturismele lângă bordură, aproape de casa lui Drăgoi. Venit cu nişte prieteni, fostul lăutar şi-a dat în petec, blocând maşinile care erau lângă casa dumnealui, parcând paralel cu acestea. La sesizarea unuia dintre cei cu autoturismele blocate, Drăgoi a replicat că este casa lui şi are drept de parcare.

Domnule Drăgoi, este domeniu public, dumneata nu ai cumpărat şi trotuarul sau şoseaua! Oricine  poate staţiona cu autoturismul acolo, pentru că este cetăţean al oraşului. Dumneata nu ai primit dreptul să parchezi acolo, dacă era aşa, ar fi existat o tăbliţă cu un indicator de genul: parcarea interzisă cu excepţia lui  M.Drăgoi. Cum acel indicator nu există, trebuie să te conformezi normelor legale. Legea nu e un ţambal, ca să-l lungesti în toate părţile! Casa domnului Drăgoi are două intrări şi, în consecinţă, îşi poate permite să introducă autoturisme în curtea interioară. Dumnealui a replicat că acea casă este monument istoric şi nu poate intra în curte cu autoturismele. Hopa, de! Dacă avea aşa grijă de monument, nu îl distrugea prin acele reparaţii care au modificat radical casa fostă muzeu.

În sfârşit, când nu-i convine ceva, fostul lăutar îşi arogă pretenţii de manelist.Mai mult, pentru a arăta că a fost proprietar şi de magazin cu obiecte de uz casnic, Drăgoi a ameninţat că va împrăştia cuie pe asfalt. Probabil i-au rămas de la magazinul care a dat faliment. Nu vă face cinste asemenea apucături, domnule Drăgoi. Păcat. Aşteptăm o replică din partea dumnealui, referitoare la această problemă.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Turnean pe 29 Iulie 2014, 08:07
#8
Aoleu !
"Asemenea apucaturi nu va FAC cinste"atentie la acordul subiect-predicat !...Asta pentru ca tot va dati mari si destepti !
nebunusatului pe 27 Iulie 2014, 13:09
#7
DRAGOI ...
Cu se ridica un pic mai sus HOp ...pe el sa-l denigram, daca se ridica un cioroi ...ciocu mic ca poate ne afla si e de rau . Ce aveti cu Dragoi, fata de altii care sau ridicat cit de citpe o treapta mai sus decit marea majoritate, eu il stiu de om cu scaun la cap ...respectuos si indatoritor . Iaz sa-l comparam cu altii mai cu seama cu ciori sa vedem cit de rau este Dragoi, sau Licuta si altii . Daca acest asezamint era dobindit de vreo cioara vedeam acolo te mir ce grosolanii asa cum nu departe, pe V.Tepes este un ti**n bortos care si-a ornat casa de prost gust, cu o culoarea aia de parca ar fi un hoit etc...
Un cunoscător pe 27 Iulie 2014, 12:29
#6
@Autorului
Autorule, ești complet pe dinafară, dar vorbești ca proasta-n tîrg.

1. Clădirea este pe nomenclatorul clădirilor de patrimoniu.

2. Nici un monument nu poate fi reabilitat fără avizul Ministerului Culturii, care nu își dă acceptul decît dacă reabilitarea se face conform planurilor originale de construcție. ( cum n-au făcut țiganii care au modificat radical casa Niculescu, și ea figurînd în același nomenclator ).

3. Clădirea a suferit de-a lungul timpului numeroase modificări structurale, marea lor majoritate pe timpul comuniștilor.

Mai sunt destule clădiri de patrimoniu în oraș - Scoala de pe strada Traian, fostul Liceu de Băieți nr. 1 de pe Strada 14 Martie ( actual Vlad Țepeș), Casa Prefectului ( actuala Administrație financiară ), șamd, care deși aparțin domeniului public sau privat al Primăriei sunt lăsate de izbeliște.

4. Mai avem vreun monument întreg, nemutilat în oraș?

Așa că ori prezinți situația patrimoniului cultural local exact așa cum este el, ori taci dracului din gură.

cetateanul pe 27 Iulie 2014, 11:05
#5
talente!!!!!!!!!!!!!!
de,nu e singurul. toti aia cu bani fac la fel.

Conducator auto pe 27 Iulie 2014, 10:41
#4
La noi legea e FACULTATIVA ?
Conform codului rutier,stationarea sau oprirea IN SENS GIRATORIU,ESTE INTERZISA.Chiar la coltul cladirii,langa TRECEREA DE PIETONI,unde deasemenea parcarea este interzisa,este un semn care arata intrarea in sens giratoriu.Voi ce-ati fi facut daca era casa voastra?In ceea ce priveste proprietarul,lautarul,manelistul sau cum vreti voi sa-i spuneti,a reusit sa faca ceea ce nu a reusit nici un primar din 89'incoace.Casa era intr-o stare avansata de degradare,iar pretul de vanzare nu a fost deloc unul la indemana oricui.Asadar,bravo domnule Dragoi,aveti dreptate!Va mai aduceti cumva aminte cum si in ce conditii a DISPARUT Restaurantul MODERN?Aceleasi felicitari si pentru cel care a cumparat si a reusit sa reabiliteze fosta cladire a BCR.
cetateanul de la bloc pe 27 Iulie 2014, 09:43
#3
I'm a businessman (lautar) in New York (Tr. Mag.)
Daca nu te lasa cu masina in c*rte ia-ti trasura bibicule, cu aia or sa te lase sigur. Asta pentru orgoliu, iar pentru pretentii scrii pe ea cu argintiu Volvo Vintage! Asa o mai pui de inca o afacere mica plimband tinerii insuratei care ies de la primarie, ca tot esti acolo sa le pui cuie la rotile de la masini!

P.S. E treaba serioasa, daca te tine buzunarul si tartacuta, ia-ti o masina de epoca si plimba proaspat casatoritii. Asta e o afacere destul de banoasa in toata Europa.
gherghina pe 27 Iulie 2014, 08:54
#2
magazin
Repara muzeul si magazinul de la piata sta sa iti cada gresia in cap si fatada sa rupt de se vede inuntru asteapta sa ii cada la un copil gresia in cap?

in schimb afacerile merg prost cauta sa inchirieze magazinul dar de reparat nu.
Ilie de la scularie pe 27 Iulie 2014, 08:19
#1
@Autorului
Din toată polologhia asta, singurul lucru de bun simț este ultima frază. Corect, luați și punctul de vedere al lui Drăgoi, și abia apoi puteți emite un punct de vedere. Așa este corect. Cît despre proprietar, ar fi trebuit să vă documentați mai temeinic, nu de alta, dar cînd scrii despre ceva, s-o faci în cunoștință de cauză. M-am interesat, iar pentru cunoștința voastră, casa a aparținut avocatului conservator, și ulterior liberal State Anghelescu, deputat și primar al orașului între anii 1895 - 1898. După decesul său, d-na Anghelescu a ipotecat-o pentru un împrumut la Casa de Credit Urban Buc*rești, iar în urma nerambursării la timp a sumei casa a devenit proprietate a acestei bănci. După naționalizare, toate activele și pasivele băncii au fost trecute la BNR. A mai folosit și ca sediul Poștei. Așa cum am aflat eu, puteați afla și voi. Dar pe voi v-a durut în c..r, voi trebuie să înjurați un tip, ce-i drept cam grobian, dar care a salvat o clădire de patrimoniu a orașului.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.