Condamnări cu executare în dosarul fraudării CEC Bank Tr. Măgurele: I.Lotrea - 3,6 ani închisoare şi C.A. Bărcănescu - 3,7 ani de închisoare! Ambii condamnati au ajuns la inchisoare de doua zile.

10 Iunie 2014, 00:06 | 6831 vizualizări | 15 comentarii
Car Universal
CEC BANK.

Curtea de Apel Craiova a respins recursurile inculpaţilor în dosarul devalizării CEC BANK şi a pronunţat sentinţele. Doi turneni sunt cap de lista la condamnări cu executare. Fostul director al sucursalei CEC BANK Turnu-Măgurele, Ionel Lotrea, şi Bărcănescu Alexandru Cătălin, cel care se ocupa de cartile de indentitate, au ajuns deja in inchisoare.

Cei 27 de inculpaţi din dosarul devalizarii sucursalei CEC Tr. Magurele  au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Olt, în 2010, ei fiind acuzaţi de comiterea de infracţiuni la Legea 39/2003 privind criminalitatea organizată( devalizarea CEC cu aproximativ 13 miliarde, suma cu dobanzile aferente ajungand la peste 20 de miliarde lei vechi). Înşelătoria a putut fi pusă în aplicare cu ştiinţa şi implicarea directorului CEC Bank, Ionel Lotrea, a inspectorului de credite din aceeaşi unitate bancară, Georgeta Cîrnaru, şi a unei persoane care se ocupa de procurarea cărţilor de identitate pentru cei care urmau să ia credite, Alexandru Cătălin Bărcănescu. Potrivit anchetatorilor, patru societăţi comerciale din Giurgiu, una din Teleorman şi o alta din Olt au racolat mai multe persoane din judeţele Olt, Teleorman şi Giurgiu, care nu aveau un loc de muncă şi au făcut angajări fictive. Acestea erau încadrate pe funcţii de agenţi vânzări, contabili sau chiar directori, iar salariile erau pe măsura funcţiilor, de la 50 milioane lei vechi în sus. Bărcănescu le făcea cărţi de identitate pe Turnu Măgurele şi imediat li se aprobau dosarele de credite. Apoi, angajatorii emiteau adeverinţe de salariat, deşi respectivii nu lucraseră niciodată în cadrul acelor societăţi.
Comitetul de credite al CEC Bank Turnu Măgurele, din care făceau parte directorul, în calitate de preşedinte al comitetului, şi inspectorul de credite, aproba dosarele şi astfel se luau sume cuprinse între 300 şi 750 milioane lei vechi. După obţinerea banilor, persoanele cooptate primeau între 50 şi 100 de milioane lei vechi, restul mergând la „angajatori” şi mai departe la restul reţelei.

Iata sentinta definitiva a Curtii de Apel Craiova referitoare la Lotrea si Barcanescu: Contopeşte pedeapsa de mai sus cu pedepsele aplicate aceluiaşi inculpat în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Lotrea Ionel va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie şi 3 ani, pedeapsa complementară, a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II – a şi lit. b VCP precum şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II – a şi lit. b VCP pe durata executării pedepsei, prevăzută de art. 71 VCP, înlăturând aplicarea art. 71 alin. 5 VCP; si ;În baza art. 39 lit. b C.p. şi art. 45 C.p. Aplică inculpatului Bărcănescu Alexandru Cătălin pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani închisoare, la care se adaugă sporul de 7 luni (reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite), astfel încât inculpatul urmează să execute pedeapsa totală de 3 ani şi 7 luni închisoare, în regim de detenţie.

Citeşte şi
Comentarii (15) Adaugă comentariu
Georgeta pe 20 August 2015, 12:20
#15
codrea
Ai cunosc si eu pe codrea fratii si toata familia lor si multe alte persoane dar nu credeti ca santeti prea mici sa comentati despre ei totusi la multi lea dat pâinea an mana si au case si situatii datorita firmei lui ca orasul este sărac lipit eu sânt din Timisoara
MARCEL pe 07 Iulie 2014, 22:50
#14
CEC
DA LILIANA BURTAN NU SA ZICE NIMIC ALTA EXCROACA CARE INSEALA FEMEI IN GERMANIA LE IA CATE 100 DE EURO SA LE DUCA LA MUNCA SI ACOLO LE ABANDONEAZA SUNT MULTE FEMEI INSELATE CARE NUMAI AU CU CE SA VINA ACASA IN ROMANIA IA A LUAT 1 AN CU SUSPENDARE POLITIA ANCHETATI SI ACEST CAZ AL EXCROACEI LILIANA BURTAN
ionut pe 27 Iunie 2014, 05:22
#13
ptr maca
cacari nu mai e insurat cu aia?
anonimus pe 19 Iunie 2014, 21:36
#12
Cretinule, DNA se ocupa de fapte de corupție indiferent daca infractorii sunt demnitari, magistrati sau simple "ciori" iar DIICOT de fapte privind criminalitatea organizata si terorism...faptul ca demnitarii sunt predispusi la coruptie nu le da exclusivitate la DNA...deci si Lotrea sau altul pot fi subiectul lor!
maca pe 14 Iunie 2014, 21:51
#11
caca
pa sabina a bagat-o la puscarie cacari ca doar e fostu ginere
fdvdv pe 12 Iunie 2014, 18:01
#10
adevarat titlu de articol
"3,6 luni" si "3,7 luni" !!!!!

multa prostiei iti trebuie ca sa scrii asa ceva



ne transformi si noua in ani lumina? sa stim distanta la care te afli fata de inteligenta
alin alina pe 12 Iunie 2014, 15:53
#9
alina
Vaco, DNA judeca demnitarii de stat,nu ale codrea si lotrea,acolo se ocupa DIICOT!

Nu are nicio legatura neregulile lui codrea cu lotrea.

Alina pe 12 Iunie 2014, 13:42
#8
Codrea - DNA
circula vorba, ca DNA-ul strange plangeri de la fostii muncitori ai firmei El Siglo ETT, actuala Euro frutas, in legatura cu neregurile savarsite in firma lu Codrea si unde Lotrea era sef de trib !puscaria va mananca pe toti !
gigi pe 11 Iunie 2014, 08:45
#7
CEC
Sa stai tov. Lotrea la puscarie mult si bine,ca acolo iti este locul borfasule ! Sa vii de acolo....cand te-oi chema eu !
TUDOR pe 11 Iunie 2014, 06:35
#6
ITM implicat
Despre cei de la ITM care vizau adeverintele de salariat si fara de care nu se putea face nimic ilegal, doamna Sabina Negrila, ce ne puteti spune?
Rica Paunescu. pe 10 Iunie 2014, 17:17
#5
Stimata Redactie.
Pe data de 26 martie 2014 ati publicat un articol foarte interesant si bine documentat despre un interlop cu imunitate mai mare decat a presedintelui tarii. De atunci nu ati mai pomenit nimic . Pe data de 11 iunie 2014 are o noua infatisare la judecatorie in dosarul 1956/329/2013. Este interesant de aflat daca nu se va prezenta ca ultimele doua dati pe motiv ca nu se poate deplasa, desi se plimba fara teama prin oras. Maine, sustinatorii partii vatamate asteapta punctul dvs de vedere. ( optez sa nu publicati acest comentariu)
Rica pe 10 Iunie 2014, 14:25
#4
Dosarul CEC
da pe COdrea nu il intreaba nimeni de sanatate ?? Si Codrea (fratii) au luat bani de la cec, cand Lotrea datea bani ! Si dupa ce l-au dat afara, l-au luat la ei in firma ! DNA nu va mai mananca !!
MIHAI pe 10 Iunie 2014, 10:42
#3
ALTA EXCROACA
CU MARIANA MOGOS CARE LUCRA LA EVIDENTA POPULATIEI CUM RAMANE?ESTE PLECATA IN SPANIA SI NU SE MAI ZICE NIMIC DE EA.ERA PARTE IMPORTANTA IN DOSARUL FRAUDARII.
Mitica Mincinosu pe 10 Iunie 2014, 10:04
#2
3 ani si 7 luni ?
Putin,foarte putin!Si Bozianu,cat ia Bozianu,ca si 10 ani e prea putin?
alina pe 10 Iunie 2014, 07:30
#1
islaz
pe Robert Bozianu nu il aresteaza nimeni ca si el aducea fraieri la CEC Turnu Magurele sa ia credite fara carti de munca de el nu ne spuneti nimic?cand vem auzi ca l a arestat si pe el sa mai imputinam din ti**nii astia scarbosi din oras!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.