Se va închide linia de cale ferată Roşiori - Tr.Măgurele? Dupa 127 de ani de transport feroviar, Ponta vrea să ne lase fără cale ferată.

10 Iunie 2014, 00:04 | 3981 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Gara Turnu-Magurele va deveni o amintire din cauza guvernului Ponta.

Teleormanul se poate mândri cu o istorie de 127 de ani de când există calea ferată în judeţ. Prima linie de cale ferată, construită în judeţul Teleorman, pe baza Legii din 15 mai 1882, a fost linia secundară Costeşti-Balaci-Roşiori-Turnu-Măgurele în lungine de 111.7 km., dată în exploatare pe etape în două secţiuni: la 1 ianuarie 1887 a intrat în funcţiune tronsonul Costeşti-Balaci-Roşiori, iar la 12 septembrie 1887 tronsonul Roşiori-Turnu-Măgurele, care în 1892 s-a prelungit până în port, la Dunăre.

Din păcate pentru oraş, această cale ferată s-ar putea, în viitorul apropiat, să fie doar o amintire. Guvernul Ponta a aprobat pe şest un memorandum privind ”măsurile pentru eficientizarea sectorului de transport feroviar al României”. Memorandumul cuprinde o serie de măsuri, printre care  concentrarea cheltuielilor subvenţionate de stat pe o reţea de cale ferată mult mai restrânsă decât cea actuală. Asta înseamnă reducerea subvenţiilor pentru transportul de călători pentru circa 6.000 de kilometri de cale ferată, cuprinzând aproape toate rutele de transport feroviar secundare luate în concesiune de către operatorii privaţi.

Cum Regiotrans, operatorul care a concesionat linia Turnu-Roşiori, nu este vreun bun samaritean, să reziste fără subvenţii, e clar că linia ferată care leagă Turnu-Măgurele de Roşiori va deveni  bună pentru REMAT. Nici măcar sintagma "oraşul unde întoarce trenul" nu va mai exista, pentru că transportul feroviar va fi curând doar o amintire.

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
ronin pe 29 Ianuarie 2015, 04:45
#10
ronin
Transportul feroviar ESTE o amintire! Din pacate multi traiesc in trecut. Fara a minimiza importanta pe care a avut-o transportul feroviar pentru dezvoltarea umanitatii, trebuie sa recunoastem ca acesta este de domeniul trecutului. Trenul si-a jucat rolul pe care l-a avut de jucat in istoria omenirii in sec XIX! Pe vremea aceea erau doua mijloace de transport....CALUL si TRENUL. Secolul XX a fost marcat de inlocuirea acestor doua mijloace de transport cu altele doua..si anume AUTOMOBILUL si AVIONUL. Automobilul si avionul sint mijloace de transport ale sec XX! Trenul si calul sint de sec XIX! Ne aflam la inceput de secol XXI! Cine stie ce ne rezerva viitorul acestui secol...poate automobilul si avionul vor fi inlocuite de elicopterul personal si de teleportor...sau cel putin eu unul asa mi-as dori..in felul acesta as vedea un progres...NU mai traiti in trecut si nu mai dezgropati mortii. Vremea trenului s-a dus de mai bine de 60 de ani! Dati dreaq la fier vechi vechiturile!
Ion Cojan. pe 15 Iunie 2014, 12:23
#9
hipolitei.
Hodoronc-tronc, surdul n-aude, dar le potriveste!Ce-am scris eu si ce-ai inteles tu!?.
hypolita pe 11 Iunie 2014, 09:09
#8
grija fata de altu...
cojane, intrebarea ta demna de un tinc de gradinita, grupa mica ( gen de ce pisica are coada ? )ascunde un alt interes, de ce sa mai existe un mijloc de transport ieftin ? cind exista atitea rutiere scumpe ( transport cfr este la jumatate de pret fata de cel auto ), de ce simplu cand se poate complicat, mataluta cred ca esti amploaiat la vreo firma de transport auto... deh ! conc*renta !
franchestain pe 10 Iunie 2014, 23:28
#7
petru fratele autoru
Stirea asta sar putea sa foloseasca ca invitatie la furt petru cioroi de fier vechi,frate.Politia sa faca cumva sa ocroteasca calea ferata ca sar putea ca trenele sa mearga direct pe traversile alea.Alo Politia!Ochi mari ca canaliile alea o fura cu tren cu tot!Amin!
Pamfil pe 10 Iunie 2014, 20:46
#6
Simulacru de stire
Ideea de stire este preluata de la ziarul Mara. Nici ei nu sunt bine informati si e clar ca nu se inchide Rosiori-Turnu, la fel si celelalte linii.

Daca vreti o dovada ca aceasta stire este un simulacru, va dau un singur exemplu, de banala informare. Operator pe linie e Regiotrans, nu InterRegio. Dragi,,autori'', voi nu iesiti in lume, luati totul de pe net si improvizati?
LEONIDAS pe 10 Iunie 2014, 19:52
#5
ACESTE INKIDERI DE CALE FERATA SUNT
CRIME IMPOTRIVA ROMANILOR!, SUNT IMPUSE DE FMI POLITRUCILOR ROMANI DE TOATE CULORILE!, PE ACEASTA LINIE VINE MATERIA PRIMA PT. COMBINATUL TR. MAG. PORT.ETC!!VOR MUTA TOT TRANSPORTUL DE PE CFR PE RUTIERA, DEJA SUNT SLEAURI IN ASFALT DE LA CAMIOANELE GRELE CARE IN MOD NORMAL NU AR AVEA DREPTUL SA CIRCULE ZIUA.APOI CE FACEM CU FURTUL DE MATERIALE, CU CONCURENTA INTRE AUTO SI CFR?VA URMA SCUMPIREA TRANSP. AUTO PT. CA NU MAI ARE CONCURENTA DE LA CFR.TOT CE A IMPUS FMI ROMANIEI A FOST CRIMA IMPOTRIVA ROMANILOR!!
Ion Cojan. pe 10 Iunie 2014, 17:23
#4
Lui franchestein.
EU NU AM PUS DECAT O INTREBARE,NU AM DATE CARE SA-MI PERMITA SA FAC APRECIERI DE GENUL //DA// SAU //BA//. ORICUM, NU CRED CA AR FI O HOTARARE INTELEAPTA DEZAFECTAREA EI.
franchestain pe 10 Iunie 2014, 16:03
#3
nai dreptate frate Cojane
Io zic ca conbinatu ala poate sa foloseasca calea ferata finca ca transportu asta e al mai eftin.Una la mîna.A doua e ca cîti nam auzit pînacus sa zica ca e rau cu rau da mai rau e fara fratele rau?Te salut cu respect si pe maestru Ilie cu mai mult respect înca si sa vajute Dumneze sa ramîna înca calea ferata pe locu care e acus.Amin!
tudor pe 10 Iunie 2014, 15:50
#2
nemernici
sa traiti bine
Ion Cojan. pe 10 Iunie 2014, 11:44
#1
o intrebare.
ce randament mai are aceasta linie ferata?.( SI CETATEA TURRIS AR MERITA SA FIE RENOVATA, DAR INTERESEAZA PE CINEVA?)
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.