Angajaţii de la combinatul chimic din Tr. Măgurele nu şi-au primit toate drepturile salariale şi au declarat că vor continua protestele şi azi, luni, 19 mai.

19 Mai 2014, 00:30 | 3409 vizualizări | 16 comentarii
Car Universal
Angajatii Donau Chem isi cer drepturile.

UPDATE: Muncitorii de la Donau Chem au inceput protestul dimineata la ora 6.00. Soseaua care duce spre combinatul chimic a fost blocata si cei prezenti acolo nu vor sa intre in combinat. A sosit si o masina cu jandarmi pentru a asigura ordinea. Ca o noutate, o delegatie de  7 muncitori a ramas la Primarie pentru a discuta cu directorul Ioan Ban.

 Luni, 19 mai, la ora 6.00, angajaţii combinatului chimic Donau Chem Tr.Măgurele  vor bloca, din nou, drumul care duce în Port. Protestul se va desfăşura în acelaşi loc în care a fost cel de vineri. Revendicările muncitorilor sunt: plata a 50% din salariul pe luna aprilie şi bonurile de masă pe ultimele 6 luni,  ceea ce reprezintă aproximativ 1.200 de lei. În zilele de 9 si 24 ale fiecărei luni, angajaţii ar trebui să primească avansul şi lichidarea, însă, din cauza abuzurilor conducerii şi cu complicitatea sindicatului, ziua de bani este  tocmai a doua luna între 12 şi 16, numai că, după cum vedeţi, nu se mai respectă nimic. Salariile nu sunt mari în combinat, doar o parte din personalul TESA are cele mai mari salarii, de la 2.500 de lei până la 5.000 de lei. Directorii combinatului au parte de alta salarizare, ei primesc mii de euro lunar, precum fotbalistii de la Astra Giurgiu, echipa de suflet a patronului InterAgro, Ioan Niculae. De 4 ani nu s-a mai pus nimic la salarii, nici măcar coeficientul de inflaţie, care este prevăzută în contractul colectiv. Cum să se descurce o familie,  când nu primeşte nici salariul acesta mic?!

Pe lângă revendicările de ordin financiar, angajaţii cer şi demiterea directorului Ioan Ban, cel care, în timpul protestului, i-a tratat cu aroganta si a acuzat unii   muncitori ca sunt băuţi şi că nu ştiu ce vorbesc. Acuzele au fost facute la adresa unor  oameni disperaţi, cu probleme foarte mari şi care au rezistat  12 ore în picioare. Chiar dacă salariaţii nu l-au numit în funcţie, cum le spune Ioan Ban, totuşi, să îi tratezi ca pe suboameni este incalificabil, de aceea demisia este o cerinţă logică. Ameninţările conducerii combinatului nu mai au niciun efect, pentru că angajaţii ştiu că nu au ce pierde. Un loc de muncă unde eşti prost plătit şi cu întârzieri de luni este o bătaie de joc.

Citeşte şi
Comentarii (16) Adaugă comentariu
C.F.U. pe 20 Mai 2014, 13:14
#16
Nesatula
Jos cu ti**nca de Pisica oare cand o sa scapam de javra asta nem saturat de abuzurile pe care le face cool grin
Ilie de la scularie pe 20 Mai 2014, 07:26
#15
@angajatului p...
Mai angajatule, sau mai bine zis salahorule, ar fi bine sa recitesti postarile de prin 2012 despre combinat. Sa vezi tu ce osanale se aduceau lui Nicolae, ca este salvatorul combinatului, ca face si drege, etc. Explicatia este simpla salahorule. Nicolae a cotizat si la PD-L si la PSD. de aia era laudat pe turnucustiri. Ca a fost o vreme sponsor si la acest site. Numai ca voi nu stiati asta, acest sec*rist scirbos a jucat la doua capete, sa-si asigure spatele in orice conjunctura. El raminea cistigat oricine cistiga alegerile. E greu fraiere, e greu sa pricepi pe unde se pisa gaina in aceasta afacere. Mai intreaba si tu de la unul si de la altul si poate punind lucrurile cap la cap vezi si tu cam cum sta daravela din combinat.
L A U R E L pe 20 Mai 2014, 00:31
#14
ATI ZBIERAT CA FRAERII
ce-ati facut ma fraericilor ziceati ca daca zbierati voi se opreste combinatul ...vai de capul vostru sunteti o gramada de.....sa vazut ca sunteti lasi va mai si laudati ca ati facut voi uzinalul si amoniacul ati adus si tv .B1 sa va filmeze ...ce..?? prostiile voastre...ziceati ca se va speria patronul....o sa al inchida el cand vrea el nu cand vreti voi....deci hai ducetiva la el la munca acum ca tot el va tine cu bani taranusilor...nu va este rusine...
franchestain pe 19 Mai 2014, 23:35
#13
petru fost detinut politic
pe tine frate ca condamnat politic nu tea bagat la carcera Basescu si ai lui ci înaintasi la pesedisti,la pedeseristi si la fesenisti adica comunisti peceristi.frate.Carcera misto în continuare,asa sati ajute Dumnezeu tie finca ca nai învatat nimica ca lumea din carcera aia si la toti dupa saitu asta cares comunisti adica canalii criminale bune sa faca carcera pe viata.Amin!
FBI pe 19 Mai 2014, 22:37
#12
PENTRU CIA
Domnule CIA sau,,Trubadurul vesel'',crezi ca daca ai calatorit peste mări si ţări esti in masura sa judeci oamenii,sa jignesti si sa dai sfaturi?Ai uitat ca alergai oamenii prin combinat ca sa-i dai pe goarna conducerii si ca realizarile tale profesionale si personale nu te recomanda cu nimic?De ce ai plecat din Turnu Magurele si ce mare branza ai facut ?Nu cred ca ai prins radacini pe unde ai umblat,asa ca stai in banca ta.Este foarte usor sa arunci cu vorbe urate iar acest lucru imi comfirma ca ai ramas doar o h......a.Nu-mi sta in carcter sa jignesc dar oameni ca tine,merita! Ai grija de cea de a doua ta familie si lasa-ne pe noi cu AUTOCADUL si cu violurile.
Pistruiatu pe 19 Mai 2014, 22:30
#11
Laşii
Ca de obicei, cum îi stă bine naţiei române, din toată pop**aţia coborîtă la orele 6:00 la sistem,(cca 400) n-au mai rămas în jurul orei 11:00, decît cca 100 de persoane. Acestea fiind în proporţie de 90% de la At.Uzinal şi Amoniac. Restul personalului de la celelalte secţii, fofilîndu-se unul cîte unul plecînd în combinat, de frica intimidărilor. În final s-a hotărît încetarea şi amînarea protestelor pînă Luni, în cazul neplăţii salariului în această săptămînă.
gicu pe 19 Mai 2014, 21:37
#10
Stam si totul este...dezastru !!!!!!
Corect si legal este ca drepturile salariale sa fie platite inaintea orcarei datorii.

De ce nu este respectat contractul colectiv de munca in sensul ca nu se fac indexsarile si bonurile de masa?

Cei de la ITM prin directorul sau de ce stau si nu fac nimic in acest sens!!!!!
cic pe 19 Mai 2014, 19:38
#9
perversi
c*rvele dintre noi si-au facut iara treaba
angajat in combinat pe 19 Mai 2014, 19:09
#8
Pentru Ilie de la scularie
Bai prostovane ! Te bagi si tu inseama ca tampitul. Eu stiu bine care era situatia pana sa vina la putere PSD-ul. Combinatul a inceput sa aiba probleme cu salariile,exact in ultimii doi ani. Iar faptul ca avem niste javre gen Petculescu,care este consilier PSD pe functie de sef,ne induce ideea ca situatia din combinat este arhicunoscuta.Nu trebuie sa ne convinga nimeni pe noi ca PSD-istii sunt niste hoti mincinosi,carora nu le pasa decat de bunastarea lor. Degeaba incearca acum chiar si piticul Cuclea sa pozeze in salvatorul combinatului. De fapt, pe el il doare ca s-a intamplat revolta chiar acum,in campania electorala,cand el si javrele rosii PSD-iste incearca sa mai prosteasca oamenii,pentru a le da votul. Iar tu,mai Ilie, vezi-ti dracu' de treaba ta, ca nu stii ce inseamna sa inghiti gazele de la combinat si sa nu ai bani pentru pachet.Unde este savatorul Dragnea, se ascunde, se face ca nu stie ce se intampla ? L-a vazut cineva prin Turnu ?
Ilie de la scularie pe 19 Mai 2014, 15:12
#7
Intrebare,,intrebatoare": oare pina acum 2 ani si ceva Ioan Nicolae nu era prezentat aici pe acest site drept salvatorul orasului, ca rupe norii, ca e...si e....? Acum nu mai e .... si e....? Intrebarea,,intrebatoare" suna cam asa: cind ati spus adevarul? Atunci sau acum?
intrebare pe 19 Mai 2014, 13:38
#6
pentru detinutul politic
Ce spui tu,fraiere? Cum sa nu aiba PSD-ul niciun amestec? Atunci,de ce Cuclea a tinut mortis ca angajatii combinatului sa vina la primarie ? Sa-i mai minta si sa le ceara votul? Acum a aflat el despre soarta combinatului ? Situatia tensionata de la cominat persista,chiar de vreo doi ani, de cand la putere a venit PSD-ul.Asa ca, nu mai manca rahat (din ala din w.c.),se vede clar ca esti PSD-ist si in maduva oaselor.Minciuna ta cu detinutul politic,nu tine. PE CINE CREZI CA MINTI ? AI SCOALA MINCIUNII IN TINE,LA FEL CA PSD-ISTII.
Fost detinut politic. pe 19 Mai 2014, 13:03
#5
Jos comunistii de la turnu criminal !!
Din imaginile date la televizor si pe acest site diversionist, RECUNOSC PE UNII TURNATORI AL SECURITATII SI MARI REVOLUTIONARI COMUNISTI CARE ACUM SUNT SUSTINATORI AI LUI BASESCU. DACA SALARIATII COMBINATULUI NU SE LUAU NICI DUPA LIDERII DE COMBINAT,NICI DUPA TRADATORII DE TARA AI LUI BASESCU SI AI P.D.L. PROBLEMA PUTEA FI REZOLVATA DE MULT!! ROG PARCHETUL SI S.R.I. SA LAMUREASCA LUCRURILE: LA PUSCARIE CU VINOVATII SI DE COLO SI DE //COLO//! P.S.D. NU ARE NICI UN AMESTEC IN TOATA TARASENIA.
CIA pe 19 Mai 2014, 10:21
#4
Felicitari si nu va lasati
Eu cunosc foarte bine aceasta gasca de parveniti.Ban, Lascu, Petculescu si altii ca ei.Niste ingineri depasiti de timp...nu au iesit din Turnu, niste increzuti si nimic mai mult.Domnule Lascu ar fi bine sa inveti Autocadul si sa nu mai pacalesti muncitorii..Ban ce sa mai vorbesc un nemernic.Salariatii trebuie sa continue greva si banii sa fie dati la zi, nu trebuie sa cedeze.Violati si nevasta lui Ban daca este posibil

Bafta
ionut pe 19 Mai 2014, 07:51
#3
pe ei pe mama lor
Fratilor, nu va lasati. Din contra, sa va plateasca juma de an in avans la cat ati tras de pe urma nenorocitilor. Eu stiu o vorba... aia cu lupu si naravu... asa ca orice va prominte sunt abureli.... sa scrie pe hartie tot ce promite sa il puteti baga si la puscarie daca mananca pleava apoi. Multa bafta si la mai mare. Traim niste timpuri ideale pt patronat si mizerabile pt angajat... la alegeri votati cu nimeni caci nu merita.
nicolae ioan pe 19 Mai 2014, 01:53
#2
Baaaaa voi glumiti
Mie in armata un colonel mi-a zis ca orice greseala fac indiferent ca e penala sau administrativa,oricine ma judeca are 2 sanse ori sa i-mi taie capul ori sa i-mi beleasca P!L!A.Asa ca am ajuns la concluzia ca orice s-ar intampla nu poate sa ma omoare si de aceea fac in continuare ceea ce fac adica manip**are,diversiune,specula etc.Bineinteles ca am si fraieri administratori,directori pe care ii F_u_t cum vreau doar le dau o m**e si ceva de euro poate 2 sau 3 depinde de cate poate sa reziste ca sunt antrenati si fac fata la blowjob.Au gura mare si incape tot.Voi stati linistiti ca dupa ce ajung nr1 cu ASTRA fotbal si asigurari va dau tot ce e stip**at in cm bani si tichetele restante.Da daca ma gandesc putin poate nu.
ioan fara laie pe 19 Mai 2014, 01:31
#1
aveti c*raj si tupeu cum am eu
Astazi blocati tirurile,livrarile catre barje si am sa va multumesc pt tot ce faceti pt ca eu nu mi-am dat seama ca de aici am facut mii de euro si am uitat de voi ca de pe urma voastra am ajuns nr1 in romanica.Ignoratii pe directori,ban fara ban, administrator unic,pelea relicva, si alti catei dresati special de mine care nu fac un pas fara sa ma sune si sa i-mi spuna tot ce misca acolo.Fara intimidare si amenintari eu nu pot sa fac nimik,daor am accesat fonduri europene pt modernizarea kellogului si nu pot practic sa va trimit acasa pt k nu i-mi permite legea in cazul accesarii de fonduri europene.Azi nu pot sa apar la tv,apareti voi cum a spus ban fara ban si am sa apar si eu vineri cand am meci cu steaua.Daca sunt in pase bune zilele astea poate va dau ceva consistent o parte din bonuri,,1 sau 2 din decembrie,, si 10-15 %din banii din aprilie.Sper sa nu va suparati dar trebuie sa mai cumpar 3 fotbalisti din afara si cateva intrepinderi care au falimentat.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.