Metode securisto-comunisto-pesediste - Donau Chem Tr.Măgurele: ameninţări, şantaj şi confiscare a protestului. Cuclea, jos labele de pe muncitori!

18 Mai 2014 | 2989 vizualizări | 9 comentarii
Directorul combinatului, arogant cu protestatarii.
Directorul combinatului, arogant cu protestatarii.

Aşa cum era de aşteptat, protestul muncitorilor de la Donau Chem Turnu-Măgurele a adus şi o încercare de confiscare din partea puterii locale. Cuclea, Cristea şi lingăii lor din combinat, în frunte cu M.Petculescu şi G.Lascu, doresc să se implice acum, când muncitorii şi-au luat soarta în propriile mâini. Rezultatul protestului a arătat că doar unirea muncitorilor poate determina conducerea combinatului să cedeze. Din surse apropiate conducerii, am aflat că  primarul Cuclea şi vicele Cristea ( fost angajat la combinat până să devină viceprimar) au propus ca o delegaţie de muncitori, condusă de V.Truşcă şi S.Barbu, să negocieze la Primărie cu conducerea combinatului. Implicarea politicului în această acţiune "este mai mult decât o greşeală, e o crimă". Domnule Cuclea, "după  bătălie, mulţi viteji se arată"! De ce n-aţi făcut nimic până acum pentru muncitorii de la Donau Chem? Nu cunosteati problemele? Scriem de un an despre ceea ce se întâmplă la combinat, dumneata eşti orb?

Sperăm ca muncitorii turneni să nu se lase păcăliţi de lingăii conducerii ( recte, sindicatul Turnuchim) şi să îşi dea seama că singura cale de continuare a protestului este aceeaşi: blocarea şoselei în acelaşi loc. Orice alte propuneri sunt trageri de timp, nu pot aduce nimic pozitiv. Pe lângă încercarea de confiscare a protestului, au apărut şi ameninţări. Aşa cum scriam într-un alt articol, cei care au fost în prim-planul protestelor au primit ameninţări cu darea afară sau cu trimiterea în judecată.

 Acum, s-a trecut la un alt nivel: ameninţarea tuturor membrilor familiilor celor care au fost cei mai vehemenţi. "Vezi că îţi poate rămâne soţia sau copiii fără loc de muncă", sună una dintre noile ameninţări. Au primit telefoane de la şefii de secţii zeci de muncitori. Aceşti şefi încearcă să rupă protestul, să insufle teamă celor mai slabi de înger. Le amintim acestor şefi că le vom publica numele în fiecare zi, pentru ca si copiii celor care vor fi concediaţi de la combinat să ştie cine sunt cei care le-au lăsat familiile  fără pâine. Suntem, ca şi până cum, alături de toţi cei care vor suferi consecinte din cauza faptului că  cer drepturile ( pentru ei şi pentru colegii lor). Avem semnale că se pune la cale, luni dimineaţă, plecarea unor muncitori înainte de ora 6.00, pentru că aceştia să ajungă în combinat şi să nu participe la protest. Credem că solidaritatea muncitorilor chimişti turneni va funcţiona şi nu vor cădea în capcana conducerii.

Comentarii (9) Adaugă comentariu
dejeu pe 21 Mai 2014, 20:05
#9
cic
sef de paza nelepcu george
donau chem pe 19 Mai 2014, 16:11
#8
petculestii
nu ne intereseaza viata personala a petculesei.vrem sa stim cum de o tine cuclea in functia de director cu 50 mil lei vechi pe luna?cand era viceprimar ii reprosa lui mahanu ca o tine acum el sta si se uita cum pleaca toata lumea ca nu se poate lucra cu ea .dar noi stim de ce o tine ca ea aduce voturi de la amaratii care beneficiaza de ajutor social carora le spune ca daca nu voteaza cum trebuie nu-i masi pune prezenti la presatatiea obligatorie.a obtinut performanata sa angajeze o ing la sera si aceasta sa plece dupa doua saptamini.a schimbat 5-6 contabili sefi,au plecat oameni buni pentru ca nu au putut face fata la plocoanele pe care le pretinde,la chetele de bani pe care le face periodic la insultele si jignirile pe care le are fata de salariatisi cuclea tace ca isi primeste si el partea leului!
IOAN NICI-O-LAIE pe 19 Mai 2014, 00:24
#7
SUNT SI RAMAN NR 1 IN TARA
CLARA E MICA SI SURDA,NU PREA INTELEGE CA EU FAC BANI DIN DONAUCHEM CEL MAI BINE CU CASTIG DE 400%.BANI CARE NU II CASTIG NICI DIN AGRICULTURA,NICI DIN SPORT.ADIK DIN BANII CASTIGATI DIN CHIMIE CUMPAR JUCATORI SCUMPI PE CARE STEAUA CARE ARE VECHIME-TRADITIE SI SPONSORI NU ISI PERMIT EU II CUMPAR DIN CASTIGUL CHIMIEI CARE M-A FACUT MULTIMILIONAR IN EURO.ASA CA PRIMUL GEST PE CARE IL FAC IN ACEASTA SITUATIE CU GREVA SPONTANA ESTE CA EU SA INFURII TOTI SEFII IMPOTRIVA MUNCITORILOR PRIN ORICE METODA SA NU MAI APARA LA TV CU STIRI NEGATIVE SI APAR DOAR EU CU STIRI BUNE CUM CA ASTRA CASTIGA CAMPIONATU SI NU PLATESC LA PAZA DE LA DONAUCHEM DEPLASARILE,DIURNELE PT MECIURILE LA CARE AU FOST SI LA MUNCITORII DE LA DONAUCHEM SA NU LE MAI DAU NIMIK TIMP DE 1 AN PT GESTUL CARE LAU FACUT VINERI.ORICUM AR FI EU SUNT TARE SUPARAT PT SITUATIA DE VINERI SI ROG PE ACEASTA CALE CA TOTI CATEI MEI DRESATI,,PELEA-BAN ETC,, SA IA AVANT SI SA TREACA LA AMENINTARI SI REPRESLII CA DE AIA II PLATESC BINE.
marocanu pe 18 Mai 2014, 22:03
#6
Clara
Astăzi, Clara făcea propagandă că cei de la amoniac şi de la Uzinal au fost beţi, şi li se vor desface C.M.Idem despre cei ce au lucrat 20 de ore şi care au refuzat să oprească amoniacul.Am lucrat în combinat şi ştiu risc*rile unei opriri în stare de oboseală. Acel ordin era pur şi simplu un atentat la crimă cu premeditare.
mijlocas pe 18 Mai 2014, 20:30
#5
pentru protestatar
corect, trebuie sa fie un sindicat care sa stie sa negocieze si sa organizeze proteste legal, exista prevederi legale prin care se pot obtine drepturile.
o mama pe 18 Mai 2014, 19:30
#4
muncitorii din combinat
Bravo nu va lasati calcati in pioare voi sunteti puterea toti uniti
AMC-istul pe 18 Mai 2014, 18:40
#3
javre PSD-iste,nu ne mai credeti prosti !
Nu va lasati inselati de javrele PSD-iste Petculescu si Lascu. Indemnati de Cuclea,vor incerca din nou sa va minta,in disperarea lor dupa voturi. Dar pana acum nu au stiut care este situatia in combinat ? Petculescu are un salariu de 50 de milioane, pensie aproape 20 de milioane,lunar . Pe langa asta are si indemnizatie de consilier PSD, de aproape 6 milioane. De asta isi permite sa va batjocoreasca si sa va minta. Plus de asta,el este de partea lui Cuclea,pentru ca nevasta lui lucreaza in primarie. Sa mai plece acasa acest taran prost,care daca avea ceva in cap,nu se insura cu o cu**a .Petculeasca,in timpul casatoriei cu Claudiu Constantin,isi dadea intalniri cu unul,pe la G-uri. Despre nemernicul de Lascu,ce sa mai spunem ? E setat de PSD-isti,sa ameninte si sa faca promisiuni mincinoase. Nu ne lasam ! Nu mai suportam ! Sa plece acasa javrele PSD-iste,iar piticul Cuclea, sa nu ne creada prosti. Ne-am saturat de minciunile lor.
salariat pe 18 Mai 2014, 18:01
#2
lingai
Afara cu pensionari ei sant antodeauna multumiti ori ce sar antanpla, acum au si functi de conducere gen Pisica.
Protestatar. pe 18 Mai 2014, 14:18
#1
Vrem drepturile noastre
Luni o sa fie la fel ca vineri pentru ca numai asa putem sa ne castigam drepturile si sa fim respectati. Daca se merge in combinat o sa ajungem in aceeasi situatie ca pana acum. Ne-am saturat sa rabdam si sa fim bataia de joc a unor hoti. Numai uniti avem sanse sa ne castigam drepturile. Trebuie alt sindicat ca sa avem putere in orice negociere.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.