INHGA: Cod Galben pe Dunare între Porțile de Fier și Zimnicea, începând de sâmbătă; de luni se instituie Cod Portocaliu.

18 Mai 2014, 01:37 | 2225 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Inundatiile de luna trecuta au facut ravagii in unele zone din Teleorman.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor anunță instituirea, începând de sâmbătă, ora 6,00, a Codului Galben de inundații pe Dunăre, pe sectorul aval SHEN Porțile de Fier (sector îndiguit aval Gruia) - Zimnicea (județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman), acesta urmând să fie transformat, de luni, ora 6,00, în Cod Portocaliu. 'Având în vedere situația hidrologică actuală și prognoza evoluției situației hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în țară (secțiunea Baziaș), se prognozează producerea de creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de apărare pe sectorul românesc al Dunării (aval de SHEN Porțile de Fier)', precizează reprezentanții INHGA. Avertizarea vizează intervalul 17 mai, ora 6,00 — 26 mai, ora 18,00.
  

In zona Tr. Magurele, deocamdata nu sunt probleme. Soseaua care duce spre Islaz a fost inundata din nou, din cauza deschiderii unor baraje, insa circulatia nu a fost intrerupta. Prognoza debitelor maxime pe Dunăre la intrarea în țară are un grad ridicat de incertitudine în acest moment din cauza variațiilor foarte mari din ultimele zile ale prognozelor de debite maxime primite de la Centrul de prognoze hidrologice din Serbia pentru afluenții Dunării, generate de severitatea excepțională a fenomenelor hidrometeorologice, mai ales din bazinele hidrografice ale afluenților principali ai Dunării (Sava și Morava). Menționăm că ploile torențiale deosebit de însemnate cantitativ care s-au înregistrat în ultimele zile în bazinele hidrografice din Serbia și din Bosnia — Herțegovina au generat viituri excepționale, care în multe bazine hidrografice au atins sau chiar au depășit valorile maxime istorice, ca urmare a acestor fenomene periculoase deosebit de severe fiind instituită în Serbia și Bosnia — Herțegovina, la nivel național, Starea de Alertă, se mai spune în avertizarea postată pe site-ul Institutului de Hidrologie.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.