Parada Europei: strălucire şi bani mulţi. CN "Unirea" - locul 1, Liceul Teoretic "M.Preda" - locul II. Premii împărţite pe "mustaţă"

11 Mai 2014, 00:20 | 5689 vizualizări | 27 comentarii
Car Universal
C.N. Unirea pleaca la Bruxelles.

Sâmbătă, 10 mai, la Rosiorii de Vede, s-a desfăşurat o nouă ediţie a competiţiei intitulate( impropriu) "Parada Europei". A fost  un spectacol de sunet şi culoare, ce a mulţumit spectatorii ( cam puţini) roşioreni, adunaţi în faţa Primăriei din localitate. Juriul a împărţit premii cu nemiluita, astfel că puţine licee au ieşit nepremiate.

Premiul special a fost câştigat de Colegiul Naţional “Anastasescu” Rosiorii de Vede - Grecia. Elevii din Roşiori vor merge în excursie în ţara pe care au reprezentat-o. Locul întâi a fost împărţit de 4 licee: Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Rosiorii de Vede – Marea Britanie, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria – Franţa, Liceul Teoretic Zimnicea – India, Colegiul Naţional “Unirea” Turnu-Măgurele - Portugalia. Premiul este reprezentat de o excursie la Bruxelles. Locul al doilea a fost ocupat de : Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria - Ungaria, Liceul Teoretic Videle – Spania, Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu-Măgurele – Germania. Premiul constă într-un sejur de o săptămâna la mare. Locul trei a fost obţinut de  Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca – China; Colegiul Naţional “Al D Ghica” Alexandria – Austria; Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria (Danemarca). Premiul constă într-o vacanţă de o săptămână la munte. Restul liceelor participante au fost răsplătite și ele cu premii. Elevii de aici vor merge într-un sejur de trei zile la  mare.

După cum vedeţi, liceele turnene au fost, din nou, în prim-plan. Trebuie să spunem că cei de la Unirea au realizat un spectacol atrăgător, cu un scenariu foarte bun, fără o recuzită foarte bogată. Cei de la Marin Preda au obţinut un loc II cam nemeritat, după ceea ce s-a văzut şi după "vocea străzii". Oricum, un sincer "bravo!" pentru elevii celor două licee turnene. Celelalte două, Sf. Haralambie " şi "D.Praporgescu" s-au cam făcut de râs, cu un plus, la capitolul derizoriu, pentru aşa-zisa prezentare a României realizată de cei de la SF.Haralambie. Bani mulţi, realizări aproape de zero. D.Praporgescu, fără sume mari cheltuite, s-au prezentat onorabil, fără pretenţii la locurile fruntaşe.

 Clasamentul are parte şi de o surpriză, Colegiul Naţional “Al D Ghica” Alexandria fiind clasat doar pe locul trei. Cum a terminat fata lui L.Dragnea liceul, cum s-a terminat şi cu locurile întâi ale acestui liceu! Edificator! Referitor la personalităţile prezente la Roşiori, remarcăm o ... mare lipsă: Liviu Dragnea, iniţiatorul acestui concurs. Dumnealui a fost prezent în campanie electorală prin ţară, nu a avut timp să vină la "Paradă". Dacă erau alegeri locale, nu pleca Dragnea din judeţ. E interesant de observat că şi în acest an s-au cheltuit sume uriaşe pentru aceste spectacole, sume care, din păcate, fac diferenţa între premianţi şi restul.

Citeşte şi
Comentarii (27) Adaugă comentariu
Blindman pe 17 Mai 2014, 10:04
#27
pentru a
Exact asta am vrut sa zic, ceea ce spui tu. Doar ca nu am formulat limpede. Normal ca Scarlat a copiat de la Unirea si au luat un loc I nemeritat.
a pe 16 Mai 2014, 21:34
#26
Franta copiata de la Alexandria?
Cineva mai jos a zis ca Franta a fost copiata de la un liceu din Alexandria..poate ai vrut sa zici din Turnu Magurele...adica Colegiu National"Unirea",liceul ce a facut cel mai frumos numar al Frantei de cand a aparut Parada Europei in 2006 si pana in acest an
Alina pe 16 Mai 2014, 20:48
#25
A
Toti au muncit foarte mult, au fost foarte pregatiti, felicitatii tuturor pentru toata munca depusa, felicitarii tuturor de pe locul I, l-ati meritat. LOL
alcibiade pe 13 Mai 2014, 14:06
#24
aceeasi meteahna.........
nu cred ca sa castigat pe bune, nu ne lasam de joc*ri de culise,de trafic de influenta, nici nu se terminase bine conc*rsul/parada ca se stiau castigatorii,rusine, daca am ajuns sa implicam si elevi in mocirla damboviteana atunci suntem la capat de lume.
Blindman pe 13 Mai 2014, 13:00
#23
Buni, dar nu cei mai
ai dreptate Adi, Spania merita locul I mai mult dec\t Marea Britanie(Rosiori-economic, ce smecheria a fost cu astia)sau decat Franta copiata de la Alexandria. Dar n-a fost mai bună decat Portugalia.nu e vorba doar de bărcuta Spaniei pe langa Corabia Portugaliei ci de valoarea programului in ansamblu.Si la Spania, scuze

dar cantece cu textul in engleza??? Oricum programul merita clar un loc in plus dar cei mai buni....nu
Adi pe 13 Mai 2014, 00:33
#22
sfds
Cei de la Videle care au reprezentat Spania au fost cei mai buniiii raspberry
ionela pe 12 Mai 2014, 17:20
#21
pt.toti conc*rentii
Felicitari tuturor organizatorilor pentru spectacolele realizate-nu este usor sa organizezi un asemenea spectacol, iar pentru la anul propun carcotasilor sa se ocupe ei si sa ne demonstreze de ce sunt ei in stare.
Un privitor pe 12 Mai 2014, 16:59
#20
Felicitari!
Felicitari tuturor profesorilor si elevilor implicati in organizarea acestei parade. Despre potentialul Liceelor Unirea si Marin Preda stiam, o surpriza placuta a fost Liceul Sf. Haralambie,chiar daca nu au fost si pe placul autorilor acestui articol, care probabil au vazut alta parada. Din pacate acest fumos spectacol a devenit foarte politizat, iar sumele cheltuite sunt imense.

Mihaela pe 12 Mai 2014, 14:06
#19
lOGIC
Toate liceele sunt de apreciat pentru ca sa vazut cat de mult au muncit Elevii cat si Cadrele Didactice ... dar sa fim Foarte Seriosi si cei De la Liceul Tehnologic ' Sfantul Haralambie ' au mucit si au lucrat Foarte mult si trebuia sa Castige si ei macar locul III

CaeIndru pe 12 Mai 2014, 09:39
#18
ce aia mă?!?!
Cum mă!?! 13 premii speciale 27 premii întâi, 75 premii doi și 101 premii trei?!?!

Halal conc*rs!
adi pe 11 Mai 2014, 22:24
#17
ptr eleva Unirea
Nimeni nu a criticat programul vostru,a fost unul foarte bun.Felicitari!Tot ce voiam sa spun e ca mie mi-a placut cum au reprezentat cei de la Haralambie Romania,si chiar daca au avut si ei un program bun,au fost licee care au luat premii cu un program mai slab ca ei(fara sa dam nume ca nu e frumos),oricum ii felicit pe toti copiii care au participat la aceasta parada ptr munca depusa.

eleva Unirea pe 11 Mai 2014, 19:17
#16
!
intelegeti ca Unirea mereu lupta pentru premiile pe care le castiga si noi nu primim nimic pe ochi frumosi,sau pe numele liceului asa cum zic altii...(3) si totusi daca ziceti ca Unirea castiga premii de pe urma numelui..nu va ti gandit cumva cum si au facut acest "nume"...nu cumva prin munca,premii,victorii??municiti si voi sa ca faceti un nume mai rasunator liceului!Toti avem sanse egale!Oricum felicitari "Unirea",felicitari Marin Preda...felicitari tuturor liceelor! smile
eleva Unirea pe 11 Mai 2014, 19:15
#15
!
daca veneati cu o saptamana inainte de parada in c*rtea liceului vedeati cum ei lucrau la aceasta banca...de la a o construi pana la a da cu vopsea pe ea...a fost facuta in totalitate in c*rtea liceului cu multa munca...si nu doar barca,dar m am legat de ea pt ca a fost specificata mai sus....si la costume au participat...nu a venit nimeni cu costumele gata facute...fetele au cusut la ele...niste costume superbe....s-a muncit mult pentru aceasta parada asa ca nu mai atacati CNU aiurea!!!Oricum orice premiu ar castiga Unirea la aceasta parada mereu or sa existe voci ce or sa spuna ca nu e corect si ca nu meritau premiul respectiv...anul trecut cand am luat premiul 2 la Franta am fost atacati desi absolut toata lumea stia ca numarul nostru a fost unic si ca meritam premiul special...cred ca toata lumea a realizat ca de cand este parada Europei nimeni nu a facut Franta asa cum a fost facuta de CNU anul trecut si nici nu cred ca cineva o sa poata intrece spectacolul de anul trecut...
eleva Unirea pe 11 Mai 2014, 19:13
#14
!
Specific inca de la inceput ca sa nu existe discutii...sunt eleva la CNU...dupa fiecare parada exista aceste discutii...de ce oare nu putem sa ne buc*ram toti de premiile noastra si sa renuntam la aceasta disputa stupida?!in special,PREDA-Unirea...sunt 2 dintre cele mai bune licee din judet si trebuie sa ne mandrim...si e normal sa existe rivalitate,dar totul pana la un punct....de ce va luati de recuzita celor de la Unirea?!barca aia nu a fost suficient de mare>?a fost ceva mai mare la alt liceu?si nu doar barca,care app a fost facuta de baietii de la Unirea...(1)
N-au sustinere? pe 11 Mai 2014, 18:10
#13
pt.adi # 11
Adi, te cheama la fel ca pe domnu Adi Gadea, Presedintele Cons Judetean aflat si in juriu. Sotul profei de geografie de la Haralambie.Asa ca nu prea sti ce vorbesti...
Sar pe 11 Mai 2014, 16:42
#12
Bravo tuturor!
Felicitari CNU pentru Locul 1 si celorlalte de asemenea dar totusi am ceva de reprosat... Spui ca Marin Preda nu merita Locul 2 dar tu habar ai cat s-a muncit pentru ceea ce au facut. Cred ca toate liceele merita premiile castigate cu mici exceptii.
adi pe 11 Mai 2014, 16:41
#11
parada
Nu-i mai criticati pe cei de la Haralambie,ca au avut un program frumos si muncit insa nu au renume si sustinere politica.
CaeIndru pe 11 Mai 2014, 15:32
#10
Parada p%lii
Tragic este că parada asta face parte din propaganda de deznaționalizare a tinerei generații. Dacă îi întrebai ce altă semnificație are ziua de 9 mai cred că mai mult de jumătate nu știau ce să spună.

Pe mine mă lasă rece acest spectacol jalnic și nu îl urmăresc. Din întâmplare i-am văzut pe cei care au avut de reprezentat statele unite ale americii. Sub orice critică. Adică din tot ceea ce însemnă america tu nu ai putut decât să te referi decât la cântăreți și dansatori?!
ionel pe 11 Mai 2014, 14:35
#9
elev
Ce articol penibil!Cum poti sa spui ca cei de la Praporgescu si Haralambie s-au facut de ras?Ai idee ca profesorii si copiii au muncit foarte mult,tocmai ca programul celor de la Haralambie a fost mai special,cu recuzita.Joc*rile sunt facute la nivel inalt iar programele nu sunt apreciate in functie de nivelul lor,ci in functie de "sustinerea liceului".
UNIREA pe 11 Mai 2014, 13:34
#8
UNIREA
Lumea-i plina de invidiosi. Nu spune tu ca nu am avut recuzita, fiindca tu nu stii cum sta treaba. Si daca tot faci pe intelectualul si postezi pe site-ul asta, spune macar ordinea corecta. C.N.U a fost prima tara de pe primul loc, s-au impartit premiile intr-o ordine, iar C.N.U a meritat locul 1!
Redactor pe 11 Mai 2014, 13:13
#7
normal
bineinteles ca nu cred ca o sa mi se publice comment-ul, dar macar tu sa il vezi.
Redactor pe 11 Mai 2014, 13:12
#6
Mai bine nu...
Nu stiu cine redacteaza articolele de pe site-ul asta, dar ar trebui sa mai invete sau sa se lase. Prietene, caterinca e caterinca, treaba e treaba. Pe voi chiar va plateste cineva sa scrieti penibilitatile astea?

Incearca sa iti mai dezvolti aptitudinile de redactare, ca nu ajungi nicaieri asa, crede-ma!

Aici nu ma refer la informatiile din articol, ma refer strict la modul de redactare al articolului.
unul pe 11 Mai 2014, 12:54
#5
intrebare
De ce in barca nu au fost Dragnea si Ponta ? Nu era maturat,se murdareau pe pantofiori,sau au lipsit jandarmii care sa-i impinga ?
R pe 11 Mai 2014, 12:47
#4
Unirea
As dori sa va spun ca acea „putina” recuzita, in mare parte, a fost realizata de copiii CNU. Ei singuri au muncit la costume, decor, barca, si alte chestii marunte. Felicitari CNU, pentru locul 1! Se putea si Portugalia.
turn 20 pe 11 Mai 2014, 11:51
#3
RECUZITĂ
Autorule cred că glumești că Unirea n-a avut recuzită sau poate nu știi ce nseamnă cuvântu.Te sfătuiesc să revezi spectacolul. Corabia aia a fost cel mai mare și impunător obiect din conc*rs, de exemplu, și a fost făcută de băieții din paradă, ei singuri au făcut-o.Si au fost multe costume pe multi copii, nu așa pe 2-3. Tocmai că față de alte licee a fost multă recuzită, și diversă.
M pe 11 Mai 2014, 10:34
#2
marin preda
Sa mori tu ca nu-l meritam?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.