Muncitorii de la Donau Chem nu şi-au primit salariile nici în această săptămâna. Chimiştii turneni aşteaptă Paştele cu înfrigurare.

14 Aprilie 2014, 00:04 | 2572 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

La Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele se lucrează, însă salariile tot nu sunt plătite. E adevărat că, din cauză ca se foloseste doar amoniac de  la Kellogg, cantitatea de îngrăşăminte produsă este mai mică. Lipsa amoniacului este cauzată de închiderea altor combinate chimice patronate de InterAgro. Depozitele de îngrăşăminte chimice din combinatul chimic turnean au fost golite, astfel că, se poate spune, sunt bani pentru plata salariilor. Din păcate pentru angajaţiii de la Donau Chem, nu se întâmplă aşa. Abia acum 2 săptămâni s-au plătit 50 % din salariile pe februarie, însă acum s-a întârziat şi cu plata pentru luna martie.

   Muncitorii sunt neplătiţi de o lună şi jumătate, însă n-ar fi o mare tragedie dacă măcar ar fi primit bonurile de masă. Acestea nu au mai fost date din luna decembrie, motivându-se cu  problemele financiare ale grupului Interagro. Fabrica Bio Fuel de la Zimnicea a fost închisă şi umblă zvonuri că şi unitatea economică turneană ar putea avea acelaşi destin. Deocamdată, sunt doar zvonuri, însă nu se ştie ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Muncitorii chimişti turneni aşteaptă cu groază Paştele, pentru că nu ştiu dacă vor primi măcar ceilalţi 50 % din luna februarie.

E o tragedie pentru cei care au doi membri ai familiei care lucrează în combinat, însă şefilor de la Donau Chem nici că le pasă. A plecat directorul Tabără, e pe picior de plecare şi Mihalcea, însă nu aceste înlocuiri rezolva problemele chimistilor turneni. Dacă directorul general Ioan Ban nu poate asigura nici măcar salariile muncitorilor, atunci de ce mai stă în funcţie?  O demisie de onoare ar fi de aşteptat, însă de unde onoare la Ioan Ban? Dacă nici în Săptămâna Mare nu se vor primi salariile sau părţi din ele, atunci va fi deranj mare la combinat. Să sperăm, pentru binele celor care lucrează acolo, că nu se va ajunge la lucruri grave.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
xy pe 19 Aprilie 2014, 13:37
#5
Nicolae
Ti...u an ziua de paste tot totti**n ramane ti**n ramane
ioan nici o laie pe 16 Aprilie 2014, 06:41
#4
am invatat sa vorbesc de la directori
cand un kellog face ammoniac si nu se ajunge pt procesare la uree adik linie ambalare pt cel care a facut aceasta stire e pacat faptul ca el traieste si nu poate selectia naturala sa il aduca in starea sa naturala vierme sau parazit .intre timp mai trebuie invatat prea putina chimie elementara 1 on 1 .nici o-laie are profit 100 la 500 din chimie si petrochimie inclusive procesare gaze.astfel spus o pisica grasa devine si mai grasa cand statul ii acorda scutiri si subventii ca urmare a procesarii gazelor pt a sustine angajatii si procesarea gn.
ixulescu pe 14 Aprilie 2014, 14:56
#3
Afara!
Este vremea ca si acest...ban,fara valoare,sa plece dracului de unde s-a cocotat!Caciula este mult prea mare...!Si inca ceva:fisila aia nenorocita de Pelea,ar fi cazul sa plece acasa!Nu-i ajunge domnule?Il cauta aia cu coasa si el se ascunde in pavilion!A fost un mare ciubucar toata viata!Da ingrasaminte pe spaga...D-le Niculae,luati-l d-le la goana de acolo!
Florin Mircescu. pe 14 Aprilie 2014, 11:53
#2
Inca putine vorbe.
-Stimate Turn cu stiri, in Combinat nu lucreaza numai muncitori, ci si salariati care AU FACUT PROSTIA SA URMEZE NISTE AMARATE DE UNIVERSITATI CU PROFILE TEHNICE SI ECONOMICE SI PE CARE LE-AU LUAT IN SERIOS. IN LIMBAJ POPULAR I-A PUS DRACUL SA INVETE CARTE!. NU STIU CE VARSTA ARE AUTORUL ARTICOLULUI SI CE STUDII, DAR EU II SPUN CA NUMAI PE VREMEA LUI CEAUSESCU SE FOLOSEA LIMBAJUL DEMAGOGIC DE PROSLAVIRE A CLASEI MUNCITOARE. - NU AR FI MAI BINE SA-I LUATI UN INTERVIU DLUI DIRECTOR BAN?. DE CINE VA TEMETI?. ASA CREATI IMPRESIA CA SUNTETI UN SITE ILEGAL!! ( AM VORBIT CU TOATA SERIOZITATEA!!).
Florin Mircescu. pe 14 Aprilie 2014, 07:28
#1
Domnule director ION BAN .
CU STIMA SI RESPECT VA SPUN :AJUNGE!!. PRIMA MASURA ESTE SA REDUCETI NUMARUL POSTURILOR DE CONDUCERE,IAR CEL MAI MARE SALARIU SA NU DEPASEASCA 10000 ron.( AL DIRECTORULUI).ALTA MASURA raspberryENSIONARII SA POATA LUCRA NUMAI PE POST DE CONSILIERI SI NUMAI DACA SUNT STRICT NECESARI SI SA NU AIBA SALARIU MAI MARE DE 1000ron.LA COMBINAT SALARIATII NU AU SALARII DE FOTBALISTI CA, DINTR-UN SALARIU SA POATA TRAI DECENT SASE LUNI!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.