Domnule primar, s-a furat stratul de uzură! Prietenul Petre Pitiş ştie de ce. Probabil şi secretara ştie. (Foto)

25 Februarie 2014, 00:06 | 2836 vizualizări | 15 comentarii
Car Universal
Nici pe Strada Castanilor nu s-a turnat stratul de uzura.

În anul 2013 s-a turnat asfalt pe mai multe străzi din Turnu-Măgurele. Primarul şi toţi pesediştii s-au lăudat ca şi cum au făcut un lucru minune sau, altfel spus, parcă au inventat ceva. În acte a fost trecută firma fratelui Danei Pitiş, Dan Barcaru, în realitate a lucrat Teldrum-ul cumnatului, Petre Pitiş. Mai contează, asfalt să iasă şi s-a turnat un asfalt negru. La o simplă privire se poate observa că asfaltul este destul de poros( vezi foto), ceea ce nu este în regulă. Unde este stratul de uzură? S-a turnat şi a fost furat de turneni sau s-a furat şi nu a mai fost turnat de Teldrum? Din motive tehnice şi economice, asfaltul se aplică pe mai multe straturi (strat de bază, binder, strat de uzură), care poate alterna cu straturi de beton. Grosimea acestor straturi depinde de gradul de solicitare (presiune, erodare) la care este supus.

Bunul simt spune că trebuia turnat un strat de uzură de cel puţin 2 cm, care să protejeze asfaltul. Stratul de uzură este mult mai fin decât ce se vede pe străzile recent asfaltate şi este necesar pentru că protejează asfaltul de eroziunea de orice fel. De exemplu, fiind mult mai fin, apa nu se poate infiltra iar la îngheţ asfaltul să crape. Ce să mai zicem de majoritatea străzilor care sunt plombate  după ureche! Aici nu se mai pune problema stratului de uzură, pentru că au ajuns să fie uzate moral. Să nu înţelegeţi greşit, moralul nu este încă un strat de asfalt, acesta ţine de straturile obrazului şi grosimea lui. Se mai toarnă stratul de uzură sau peste câţiva ani ne trezim că trebuie turnat alt asfalt. Nu mulţi ani,  doar după ce expiră garanţia lucrării.

Citeşte şi
Comentarii (15) Adaugă comentariu
ghici ? pe 03 Martie 2014, 18:01
#15
lui Anton Mudarinos
Bai Antoane,tu eşti "cu capul" ? Păi nu ai scris tu că ai vorbit cu Cuclea şi ti-a spus că răspunderea o poartă Consiliul Judeţean ? Adică, a dat de înţeles,că banul e la Dragnea şi tot ce se fură intră tot în buzunarele lui. Ce dracu' nu pricepi ? Sau faci pe prostul? Pot sa fie 100 de consilieri care reclama calitatea lucrarilor,tot jupanul dicteaza. Stii tu pe altcineva care a papat banul public in ultimii 20 de ani, in afara de Dragnea? Hai, sa fim seriosi ! Ca ai tu ceva cu Cracea, Duma, Neagu, asta e alta poveste. Da ia fa mataluta niste sesizari si la alti consilieri. La aia de la putere,de exemplu... Ori nu ai c*raj ? Ia sa vedem cum te rezolva ei.......Ca sunt mai multi.
Anton Mudarinos. pe 02 Martie 2014, 16:06
#14
Inca o precizare (ma rog, cateva...)
Ca sa priceapa totii cazutii in cap :-ma adresez lui cracea,neagu si duma pentru ca PE DIPLOMELE LOR SCRIE INGINERI si cred ca un naiv ca au si cunostintele necesare ; - fiind consilieri locali,NU TREBUIE SA STEA LA PANDA CA SA POATA STA DE VORBA CU PRIMARUL CAND ESTE DISPONIBIL,ASA CUM SE INTAMPLA CU UN CETATEAN OBISNUIT,CA MINE. IN PLUS, EI SE BUCURA DE MAI MULTA ATENTIE CA MINE! .-NU AM GASIT IN MATERIALELE CONSILIULUI LOCAL NICI O INTERVENTIE A LOR PE TEMA ASFALTARII. DE AICI DEDUC CA-I DOARE DIRECT IN CUR DE ACEST ORAS SI MA INTREB DE CE NU RENUTA LA INDEMNIZATII??
Anton Mudarinos. pe 02 Martie 2014, 15:37
#13
bai,//ghici//.
Unde ai citit tu ca am scris ca sunt prieten cu Cuclea?? Am spus foarte clar ca ma cunosc bine cu el . CE N-AM PRECIZAT ESTE FAPTUL CA NU MI-E TEAMA SA SPUN CE GANDESC,DAR IN MOD CIVILIZAT!.SI UITE CA NU M-A MANCAT!!
ghici ? pe 01 Martie 2014, 10:16
#12
lui Anton Mudarinos
Antonica, hai las-o jos, ca macaie ! Pai daca tu spui ca esti prieten cu Cuclea, care vorba aia, e valetul de casa al lui Dragnea si ti- a zis ca e de vina Consiliul Judetean,pentru lucrarile prost facute de Teldrum,de ce insisti in prostia ta ? Ce tot o tii una si buna ca le-ai sesizat lui Cracea, Duma sau Neagu ? Ce putere au ei, atata vreme cat Dragnea e la butoane ? Eu zic sa o lasi mai moale, se vede clar ca ai o problema personala cu Cracea, Duma si Neagu..... Pai cum vine asta, esti bun prieten cu Cuclea, dar vrei sa rezolve altii problemele ? Rusinica, rusinica ..........Adica,tu chiar crezi ca toata lumea e proasta,numai tu esti destept? Te-ai mai si dat de gol ca prostul !
Anton Mudarinos. pe 28 Februarie 2014, 11:31
#11
LUI #5 .- tango asfalt.
Ma mai adresez odata tie cu speranta ca va pricepe si //regele asfaltului// ( asta probabil are asfalt in loc de creier) . Eu ma cunosc foarte bine cu Danut Cuclea,i-am sesizat problema si mi-a spus ca TOATA RASPUNDEREA O POARTA CONSILIUL JUDETEAN .(daca se vor constata degradari in termenul de garantie ORICE CETATEAN ARE DREPTUL DE A FACE SESEZARI,INCLUSIV LA PARCHET. ACEST DREPT IL ARE SI DRAGOMIR!!).Cand se executau lucrari pe str. maresal Antonescu si i-am atras atentia unui tip de pe motocompresor -unul Stroie- ca face compactarea de mantuiala si ca il chem pe PRIMAR mi-a spus ca i se rupe lui sula de acesta si aproape ca sarit la bataie. CRED CA PRICEPUT SI DRAGOMIR CA DE rege ma indoiesc.
Ilie de la scularie pe 28 Februarie 2014, 08:45
#10
@Regelui Asfaltului
Apropo de c*raj, de ce nu te duci matale sa-l iei pe Cuclea de guler si sa-i ceri cont despre calitatea asfaltului? Hai, ca te vad cu gura mare la adresa altora, dar pun pariu ca daca printr-o intimplare o sa fii fata-n fata cu Cuclea nu ridici ochii din pamint. Cunosc eu,,c*rajosi" din astia, ca-i pamintul plin de ei.
regele asfaltului pe 27 Februarie 2014, 16:23
#9
lui Anton Mudarinos
Ha,ha,ha...........Băi Antoane,băi prostanacule !!! Ştii ce este foarte amuzant la tine? Faptul că de câte ori vine vorba despre vreunul din primarie,imediat te gandesti la Sorin Duma. Treaba e că toată lumea ştie cum se taie frunză la câini prin birourile patronate de Cuclea,la fel şi modul în care se face recepţia lucrărilor. Ia du-te tu frumuşel la Cuclea, dacă eşti aşa viteaz si cere-i socoteală,nu mai scrie ca prostul pe acest site.Să vedem şi noi cât eşti de c*rajos.
franchestain pe 26 Februarie 2014, 21:39
#8
petru Anton,Gigi,turneanu pacalici si regele
Invatati,invatati si invatati frate de la fratele Ilie care va invata gratis,ca care profesor da meditati gratis pa prafu asta,norocosilor?Mare de tot,frate Ilie.Tot respectu meu.Ca cînd noi mai scrie dumneata nici ca mai potez ceva pa situ asta.Asa sa ne ajute Dumnezeu.Buna seara!
Anton Mudarinos. pe 26 Februarie 2014, 17:21
#7
LUI #5 .
Bai sorin duma,cap sec cu fata de porc,NU SUNT DE LA NICI UN TELDRUM, tu chiar nu pricepi nimic ?? EU V-AM CERUT VOUA SA SESIZATI ORGANELE DE CONTROL CA NU SE RESPECTA CALITATEA LUCRARILOR,ATUNCI CAND ACESTEA ERAU IN CURS DE DESFASURARE !!! VOI SUNTETI CONSILIERI SI ATI FI FOST LUATI IN SEAMA. DACA FACEAM EU SESIZAREA,SAU ALT SIMPLU CEATATEAN,CINE PASTELE MATII IMI DADEA ATENTIE??? . ACUM NU MAI EXISTA SECURITATEA,AL CAREI INFORMATOR ERAI SI,PROBABIL, NU STII UNDE SA MAI TORNI SI MANANCI RAHAT PE ACEST SITE,FOLOSIND MAI MULTE NUME CONSPIRATIVE.
Ilie de la scularie pe 26 Februarie 2014, 08:58
#6
@Regele asfaltului
Haida-de! Nu vedeam asa ceva? Poate ca era mai rau, ca PD-L si Cracea au cam facut foamea, si e foame de bani taticu'... Pe cine vrei sa imbrobodesti tu cu fumigenele astea? Crezi tu ca ar fi facut altfel Cracea? Pai ce, el nu are partidul in spate, si partidul are firmele lui de casa? Alea nu trebuie sa pape (fure) din banutul public? Ce numai PSD fura? Problema e ca voi inca nu ati putut din cauza faptului ca PSD este infipt bine in cascaval.
regele asfaltului pe 25 Februarie 2014, 17:42
#5
lui Anton Mudarinos
Bai Antoane, cred ca tu esti de-al Teldrumului si nu din ala care toarna in c*r beton ci din ala care primeste. Ia intreaba-l pe piticul vesnic indragostit,nu era Mavru Stefan cel care se plimba pe strazi si,chipurile,facea receptia? Puneti-l sa citeasca articolul de fond, poate afla si el tehnologia pentru asfaltare.Mare idiot esti,Antoane ! Ce ai fi vrut sa faca Cracea, sa se puna in fata masinii de asfaltat ? Daca iesea Cracea primar, nu vedeai tu asemenea lucrari de proasta calitate.
turneanul pacalit pe 25 Februarie 2014, 14:03
#4
parerea mea
Parerea mea este ca,orice s-ar intampla si oricate sesizari s-ar face,pe Dragnea,Cuclea si clica lor nu-i doare nici macar in ........ trei litere. Singurul lucru pe care ei stiu sa-l faca si il fac foarte bine,este sa fure. Asa ca, nu conteaza cine si ce sesizeaza, ei isi vad in continuare de buzunarele lor. Iar singura palma pe care cetatenii le-o pot da, este sa mearga masiv la vot si sa le arate ca nu mai pot fi prostiti de minciunile lor.Cate loc*ri de munca a creat Dragnea de cand e la Buc*resti? Niciunul. Dimpotriva, a saracit judetul si mai mult, astfel incat a ajuns pe primul loc (din coada), in ceea ce priveste somajul. A minti si a furat tot ce i-a stat in cale, iar prostimea a crezut mereu in acest sarlatan. Cat mai rabdati ? Voi, cei tineri aratati-i baronului ca aveti c*raj,ca nu mai suportati sa traiti din pensiile parintilor si bunicilor ! Incercati sa-i faceti sa inteleaga pe toti ca nu se poate trai vesnic in minciuna.
george pe 25 Februarie 2014, 12:55
#3
gigi_cutaru.yahoo.com
ce bine ar fi sa-i doara in fund....de adevaratelea! LOL
Ilie de la scularie pe 25 Februarie 2014, 08:56
#2
Asfalt
Bai fratilor, asta vede oricine. Toti stim ca asfaltul turnat este fara calitate. Nu trebuia acest articol sa aflu ca Teldrum fura ca-n codru. Important este cum combatem acest fenomen. Eu ca simplu cetatean ce pot face? O sa-mi spuneti ca sa votez cu ceilalti. Ce garantie am ca nu sunt si aia ca astia de azi? Prestatia lor la vot cam denota altceva. Cirdasie cu PSD cind interesul o dicteaza. Daca voi sunteti mai cu initiativa, faceti plingeriu pe la DNA, aduceti televiziuni sa faca reportaje, sa scoateti la cunostinta publica jaful de aici. Hai ca mai de c*rind unul dintre comentatorii din corul laudacilor PD-L mai avea putin si spunea ca turnucustiri este preluat de agentii de stiri. Uite, va dau eu o idee. Invitati unul sau mai multi reporteri de la B1TV sa faca reportaje despre situatia din oras. Aratati-le cum arata strazile, monumentele si cladirile de patrimoniu, despre saracia si coruptia din oras. Asa trebuie luptat cu aceasta mafie, nu cu doar articole critice.
Anton Mudarinos. pe 25 Februarie 2014, 07:00
#1
Deh,mai Dragomire !
Te trezisi si tu,acum cand este prea tarziu,sa vorbesti despre calitatea asfaltului . Numai tu nu ai vazut cate semnale de alarma au tras cetatenii despre modul mizerabil in care lucreaza Teldrum. Tu nu citeste nici ce scrie pe acest site. EU PERSONAL I-AM SESIZAT PE DNII CONSILIERI CRACEA,DUMA SI NEAGU SA SOLICITE ANCHETA,DAR,CONFORM OBICEIULUI LOR. I-A DURUT DIRECT IN FUND ! SI MAI VOR PUTEREA !!SCUIP PE EI!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.