L.Dragnea poate fi acuzat de subminarea economiei locale. Fosta fabrică de conserve şi investiţia Pirelli, mostre ale incompetenţei şi corupţiei celor ce conduc zona Tr. Măgurele din 1996.

23 Februarie 2014, 00:05 | 2719 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Fosta fabrica de conserve.

Liviu Dragnea, jupânul Teleormanului, este cel care stăpâneşte această zonă din anul 1996, fiind direct răspunzător pentru tot ce s-a întâmplat aici. Dacă ar fi să îl judecăm, virtual, deocamdată, putem să îl acuzăm de subminarea economiei locale. Economia locală a fost distrusă în câţiva ani, de parcă nici nu ar fi existat, iar populaţia s-a afundat în sărăcie. Mai grav, zona s-a depopulat atât de mult, încât locuinţele părăsite sunt tot mai multe de la an la an. Când ciocoii care conduc din anul 1996 promit locuri de muncă,  trebuie să le reamintim ce au făcut până acum. Fosta fabrică de conserve a fost căpuşată şi distrusă de oamenii puterii locale: Simionescu, Vladutu, George Sandu, Sandu Tatiana, Geambazu Stelian, Cojocaru, Enculescu. Putem să le reamintim momentul când au fost depistaţi de Guşă că au cumpărat utilaje incomplete pentru fabrică, utilaje pe care le ascundeau, să nu fie văzute de acesta. Când utilajele au trebuit montate, nu funcţionau. Enculescu, cu ajutorul lui Cojocaru, a mutat peste gard ce avea nevoie pentru noua lui făbricuţă.

Cât a fost director Simionescu, Conservturris Turnu-Măgurele a livrat marfă gratis la multe firme, una dintre ele, SC Marine SRL, aparţinând lui Marinaş  Florinel, cumnatul lui Dragnea. Lovitura de graţie a fost dată de desfiinţarea fermelor, pentru că Dragnea pusese ochii pe terenul agricol. Uite aşa s-a ales praful de o fabrică ce avea sute de angajaţi permanenţi iar vara ajungea, cu zilieri, chiar la o mie de angajaţi. Fosta fabrică avea mulţi clienţi la intern, dar şi exporta, ceea ce era un lucru extraordinar. Piaţa de desfacere este cheia unei afaceri create în zeci de ani, de care Dragnea şi oamenii lui şi-au bătut joc. Au distrus industria locală, dar  nu au pus nimic în loc.

Cazul investitorului Pirelli a intrat deja în folclorul local ca fiind un exemplu de cum procedează stăpânii zonei. Producătorul de anvelope a avut de ales, pentru a deschide o fabrică, între mai multe locaţii,  printre care şi Turnu-Măgurele. La Turnu, firma italiană  nu a primit niciun ajutor, nicio înlesnire fiscală, mai mult, li s-a cerut şpagă pentru a deschide fabrica. Investitorul a plecat fără să se uite în urmă şi s-a dus la Slatina. În modul acesta a fost subminată economia locală iar populaţia are de suferit.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 24 Februarie 2014, 13:14
#8
Aducere aminte
Georgica, ia fa matale un exercitiu de memorie. In 1996 Dragnea cel injurat azi, ca si Mohanu cistigau la Teleorman din partea PD. Eu te intreb intre 1996 si 2000 cum a fost Dragnea? Corupt? Pai daca da atunci si voi sunteti autorii morali ai acestui dezastru, fiindca nu-i asa, temelia puterii acestor ciocoi s-a pus sub drapelul PD. Daca nu a fost atunci corupt, ci doar dupa ce a devenit membru PSD, iti transmit doar sa fii rezonabil. Mafia nu are carnet de partid ci doar interese care transced politicul. Dovada este si cazul Bocioroaga, cel pe care-l dezbateti azi.
Anonim deocamdata pe 23 Februarie 2014, 21:08
#7
boicotul rezolva totul
Cea mai redutabila arma este boicotul, sa nu mai cumparam decat produse fabricate in Turnu Magurele, Teleorman si Romania, si va garantez ca in cel mult 1 an vom rezolva toate problemele social-economice. Aceasta lupta reprezinta adevarata revolutie si evolutie a unui popor, adica nationalismul asa cum le place "lor" s-o numeasca. Sa incepem prin boicotul supermarketurior si in mod aproape automat vor renaste aprozarele, pietele, bacaniile, micii mestesugari, iar taranii vor incepe sa-si cultive pamantul cu tot ceea ce se va vinde in oras (legume, fructe, zarzavat, leguminoase... si chiar vinul si tuica sanatoasa si ecologica). Exemple ar fi foarte multe, insa ma voi multumi cu cel mai important, vital as spune eu, acela al alimentatiei, hranei, primordial si indispensabil de altfel.
franchestain pe 23 Februarie 2014, 15:56
#6
si Teleorman si Turnu încep cu acelasi T
Foarte grav,frate,foarte grav si de preocupatie
franchestain pe 23 Februarie 2014, 15:51
#5
Teleorman cu T de la Tîmpit etc
Teleorman e cu T de la Tîmpit,Tîmp,Tont,Tontoman,Tolomac,Tontalau,Tembel,Tare de Tuga si de Troaca si de nue asa sa zica care ceo vrea,frate, ca cum va vaetati voi doar fara sa faceti nimica ca sigur la anu tot asa va vaetati si tot dacelasi jupin frate cu ceata lui dintoadauna.Asa sa va mentina Dumnezeu si cît mai departe de noi,frate,ca cît de cît mai gîndim.Daca cumva nu stiati bateti toate recordurile naspa din România,frate.Daca comenteaza cineva la mine sai fie rusine si sasi aminteasca ca e cu T de la ...
Vio pe 23 Februarie 2014, 12:31
#4
TRAITI CUM ATI VOTAT
Se apropie primavara,iar pentru a descoperi mai bine bunastarea si prosperitatea promisa de PSD,mergeti si luati-va tarnacoape,sape,cazmale si lopeti,si dati-i drumul pe camp dupa fier.Prostia in Teleorman a fost ridicata la rang de virtute.Un judet de betivi si de puturosi care in loc sa intrebe: Cand ne dati de munca?intreaba din ce in ce mai des:Da noua,ce ne dati?Am ajuns de rasul intregii tari.Cand se vorbeste de Teleorman,se vorbeste de primele loc*ri la somaj,la lipsa ininvestitiilor,la mortalitate,la cea mai mica rata a natalitatii,la cele mai mari preturi la apa si gunoi,intr-un cuvant,la saracie si mizerie.
hypolita pe 23 Februarie 2014, 08:06
#3
mai documenteaza-te
articolul acesta sufera de multe lacune, numele si faptele is impletite ...adevar cu fictiune, nu toti cei insirati ca nume au o vina, si nu este trecuta toata gasca pradatoare, asa ca sa nu omitem sau sa blamam oameni !si sa scriem articole doar de a ne afla in treaba !
franchestain pe 23 Februarie 2014, 01:00
#2
ce jupin prost frate
Nu vreau sa jignesc,ca care ma cunoaste stie,nui asa frate Ilie de la scalurie?Zicea unu la carcera,ca carcera cine nu stie e un loc unde sa nvata mai bine ca la scoala,frate, daca carte nai ìnvatat cînd trebuia-zicea ala lu unu tontoman din Teleorman:"Ba,daca cumva nu sti Teleorman incepe cu T de la tîmpit."Cacus dabia,incep io sa nteleg ca camaradu avea cît decît dreptate,frate.Ca cîte a facut jupinu vostru pacolo si tot mai face.Asa sa va dea Dumnezeu,frate.Vise placute fara jupin!Franchestain
pop pe 23 Februarie 2014, 00:17
#1
yui
mergem cu ziua,ce sa facem confused
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.