Donau Chem Tr.Măgurele stă pe un butoi de pulbere. Muncitorii sunt hotărâţi să oprească lucrul în semn de protest. Cuţitul a ajuns la os!

17 Februarie 2014, 00:05 | 2627 vizualizări | 18 comentarii
Car Universal
Donau Chem Tr.Magurele a devenit un ring de box intre muncitorii si conducere.

Cea mai mare unitate economică din oraş, combinatul chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele, stă pe un butoi cu pulbere. Din cauza neplăţii salariilor de aproape trei luni, angajaţii au ajuns la capătul răbdării. Creditele pe care le au la bănci sunt cea mai mică problemă a lor, pentru că au ajuns să se împrumute la prieteni şi vecini şi nu ştiu când şi dacă vor mai returna banii. Pâinea cea de toate zilele a ajuns o delicatesă, pentru că nu sunt bani. Conducerea combinatului îi minte pe muncitori că îşi vor primi salariile, însă aceste vorbe nu sunt urmate de fapte. Ioan Ban, directorul general, minte probabil şi când respiră. Muncitorii nu-l mai iau în serios, pentru că a devenit un personaj de poveste, regele mincinoşilor.

Sindicatul Turnuchim, cel care ar trebui să apere interesele muncitorilor, nu a făcut absolut nimic. G.Dimancea, un semianalfabet care a fost propulsat şef de către conducerea pesedistsa a oraşului, e o marionetă a conducerii combinatului. În loc să lupte, cu toate mijloacele, inclusiv greva, pentru ca salariaţii să-şi primească banii, Dimancea îndeamnă la supunere şi la tăcere. De ce mai sunt afiliaţi acestui sindicat muncitorii de la Donau Chem? Oare, nu văd că Dimancea încasează sume uriaşe şi îşi bate joc de ei?

E vremea ca muncitorii să se retragă din sindicatul Turnuchim şi să se organizeze într-un alt sindicat, independent de politică, şi care să apere drepturile membrilor săi. De ce se plăteşte cotizaţie sindicală? Pentru ca Dimancea şi apropiaţii lui să meargă la munte şi la mare gratuit? După decesul lui C.Navodaru se pare că Ban, Pelea, Petculescu şi ceilalţi "călăi" vor aproba, în sfârşit, plata salariilor către muncitori. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, muncitorii trebuie să constientizeze că doar uniţi pot reuşi să-şi apere drepturile. Credem că apariţia unui nou sindicat e un bun început pentru că asemenea lucruri groaznice ( decese, neplata salariilor timp de luni de zile, etc) să nu se mai repete.

Citeşte şi
Comentarii (18) Adaugă comentariu
floridor pe 20 Februarie 2014, 08:29
#18
intre bun sau rau
Nea Ilie,de luni de zile aud aceiasi obsesiva fraza candva l-ati laudat pe Nicolae,acuma nu mai este bun ? Poate era rau si atunci si azi,numai ca atunci platea salariile la oameni,angajatii pe-atunci erau invidiati, azi sunt deplansi,cat despre faptul pe cine a sponsorizat sau sponsorizeaza,nu-ti fa probleme sunt sigur ca a dat si cu dreapta si cu stinga,sau si la dreapta si la stanga,asa ca...

S-auzim de bine.
nicoleta pe 19 Februarie 2014, 20:22
#17
decizie
Doamna Paulina Catana a salvat S.C. DONAU CHEM S.R.L.,a facut investitii, ordine, disciplina,etc.

Ar fi cazul sa revina cat mai repede pentru a salva ce se mai poate salva. Tine-ti cont de acest lucru, altfel......
Ilie de la scularie pe 18 Februarie 2014, 12:13
#16
Cenzura
D-lor redactori, am postat doua replici la comentariul lui XYZ. Sa inteleg ca numai unii pot posta aici? Faptul ca l-am facut pe Iliescu cirpa KGB-ista si criminal notoriu sa va fi facut sa cenzurati postarile? Ca urmasii celor care ne-au distrus tara si orasul sunt acum puternicii zilei? Ca ne conduc sec*ristii? Sau ca sec*ristii de ieri azi sunt mari patroni care au luat gratis de la stat totul, dar au uitat sa plateasca? Faceti-ma sa inteleg.
xyz pe 18 Februarie 2014, 07:28
#15
PRECIZARE IMPORTANTA !
Amicul meu MIRCEA FILIP nu este inginerul de la combinat ! Asa ca nu mai FACETI PE TAMPITII CU COMENTARII JIGNITOARE la adresa lui. OBSERVATIE PENTRU ILIE DE SCULAMENTARIE: ESTI COMPLET IDIOT,NENICULE CU K.G.B.-ul TAU ! AFIRMATIILE TALE SERIOASE CRED CA SUNT COPIATE (PLAGIATE) DE LA OAMENI INTELEPTI,PE CAND //GARNITURA // CU CARE LE SERVESTI PE NET ESTE FORMATA DIN EXCREMENTELE CE-TI IES DIN TIUGA CARE-TI STA PE UMERI!
Ilie de la scularie pe 18 Februarie 2014, 07:24
#14
@Lute
Asa cum am spus, accept polemica buc*ros, dar la atac*ri murdare raspund pe masura. In alta ordine de idei, imi place sa fiu drept, chiar cu riscul de a fi perceput drept simtatizant al unei parti. Nu, toti au gresit, toti au un deget bagat in aceasta placinta, deci toti trebuie aratati cu degetul. Imi displace, si ma revolta ca adevaruri care dor, si care s-au vrut uitate, odata readuse in amintirea publica provoaca reactii vehemente. De ce? Cine fuge de trecut? Oare, daca esti cu constiinta c*rata ai ceva de ascuns? Iata, situatia din combinat este rodul actiunilor si jafurilor celor care ne-au condus din 1990 incoace. Si-au recunoscut vreunul greseala facuta? Dar simpatizantii lor? Iti mai aduci aminte cum Nicolae era laudat aici pe acest site in primavara lui 2012? Atunci era prezentat drept salvatorul orasului. De ce? Doar ca a cotizat si la PD-L? Mafiotul asta a cotizat si la USL, doar nu e prost sa nu joace la doua capete. Si-a cumparat linistea. Acum, face ce vrea.
UN REVOLTAT pe 17 Februarie 2014, 23:43
#13
UMILINTA
Ma miscat pina lacrimi strigatul de ajutor al SPERANTEI.De ce Dragnea si Cuclea va umiliti votantii si nu intreprindeti nimic ca salariatii combinatului sa puna pe masa o piine pentru copii lor .De ce Nicolae iti umilesti muncitorii pe spatele carora ti-ai facut o avere incomesurabila Aveti un scop;EUROPARLAMENTARELE,atunci le veti da salariile.
SPERANTA pe 17 Februarie 2014, 20:08
#12
CLAUDIU NAVODARU
AJUTOOOOOR!...... OAMENI CARE NE REPREZENTATI CU RUSINE, CLAUDIU N-A MURIT.... CLAUDIU TRAIESTE IN STRIGATUL DE DISPERARE AL FIECARUIA DIN NOI....CLAUDIU ESTE CONFRATELE NOSTRU PE CARE-L VOM UITA INTR-O SAPTAMINA, PT CA INCA UNUL DIN NOI VA MURI....RAPUS DE INDIFERENTA CELOR CE NU NE DAU VOIE SA PUNEM PE MASA COPIILOR NOSTRI BUCATA DE PIINE DATATOARE DE VIATA....DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE CLAUDIU, SA TE AIBA LA DREAPTA LUI, IAR CELOR CE NE CONDUC DORIM CA OBRAZUL TAU SFISIAT DE ASFALTUL DE CARE SA IZBIT IN CADERE, SA DEVINA COSMARUL DE FIECARE SEARA ....PENTRU NOI CEI DE-O TEAPA CU TINE, ACELEASI RANI, VOR DEVENI ICOANA CE NE VA INDEMNA SA NE CEREM DREPTURILE.....ATI FURAT VIATA LUI CLAUDIU, NU O FURATI SI PE A NOASTRA



SPERANTA pe 17 Februarie 2014, 20:08
#11
CLAUDIU NAVODARU
POATE CA MOARTEA MULT PREA TIMPURIE A ACESTUI OM, VA TRAGE SEMNALUL DE ALARMA CA INCET DAR SIGUR VOM INCEPE SA MURIM PE RIND DIN CAUZA STRESULUI, A GINDURILOR CARE NE MACINA.... DRAGI COLEGI, NU ESTE NECESAR CA INIMA NOASTRA SA INCETEZE SA MAI BATA PT A NE CISTIGA DREPTURILE PT CARE TRUDIM POATE DE MULTE ORI NEMINCATI.....STRIGAM IN SPERANTA CA CINEVA NE VA AUZI...AJUTOOOOOR!!! NU VREM SA MURIM ASA CUM A MURIT CLAUDIU IN BRATELE SOTIEI SALE IN PLINA STRADA !!!! NU VREM SA NE RAMINA COPII ORFANI CA FETITA LUI...
Lute pe 17 Februarie 2014, 17:30
#10
@ Ilie .......
Jos cu palaria asa mai vii de acasa Ma jur pe barba mea ca nu o sa mai zic vorba rea . Daca tii minte am indemnat sa il vedeti pe marele Cracea in tarile calde cu consoarta si flancat de doi papagali. Zic nostalgici ? Vezi pe Filip Mircea *cerem in mod imperios * nu cunoasteti limbajul ?
Ilie de la scularie pe 17 Februarie 2014, 16:39
#9
@Lute
Lute, de trecut nu poti fugi. Roadele actiunilor de atunci se culeg acum. Nu sunt nostalgic deloc, chiar deloc, familia mea a suferit pe timpul comunistilor. In ceea ce sunt de acord cu tine este faptul ca toata clasa politica este corupta, fara viziune, cu rea credinta as putea spune. Si din pacate total aservita intereselor celor din afara, care sunt stapinii lor. Daca vrem o c*ratenie morala a politicienilor romani, trebuie ca cei de astazi, de la putere si de la opozitie sa faca pasul inapoi. Acest sistem corupt si imoral si-a terminat resursele de credibilitate, fiind uzat moral. Trebuie regindit totul din temelii, inclusiv o noua forma de stat. Cel de astazi este muribund de facto. In c*rind si de jure.
Lute pe 17 Februarie 2014, 16:22
#8
nostalgii
Cum le zici tu Ilie ca la carte ca un nostalgic (si din pacate cati mai sunteti ) Poporul roman trebuie zguduit putin sa i si ia seama singur dupa aceia ori hamu ori carlanu . Au facut ce au facut dar asta e de domeniul trec*rului . Dar o imagine de perspectiva o viziune de viitor nu au saltaretii noatri politicieni ? Daca nu chiar se alege prafu de sandramea Pacat de oameni pacat de tara !
Ilie de la scularie pe 17 Februarie 2014, 12:21
#7
@Dumitrescu
D-le Dumitrescu, ingroparea industriei turnene a inceput sub conducerea,,inteleapta" a guvernului FSN, condus de Petre Roman, azi mare liberal. El, impreuna cu altii, printre care putem aminti si pe groparul infrastructurii romanesti - Traian BaSSescu, marele cirmaci de azi, strins uniti in jurul batrinului bolsevic KGB-ist, si criminal, Ion IlieSScu, au dat semnalul distrugerii industriei romanesti. Va mai aduceti aminte d-le Dumitrescu maxina celebra a lui Petre Roman: Industria romaneasca este un morman de fier-vechi? Acesta a fost pretextul lichidarii a tot ce avea Romania in top in materie de industrie. De la noi au disparut o seama de obiective economice din acest motiv. UVCP este unul dintre exemplele celebre. Apoi, cei care au urmat au desavirsit opera de distrugere. Nu uitati ca intre 1996 si 1999 Teleormanul a fost pe mina PD-ului, prin conducerea,,inteleapta" si mai ales,,cinstita" a lui Liviu Dragnea. Rezultatele se vad azi. A ramas doar ce n-a putut fi furat.
CIA pe 17 Februarie 2014, 11:13
#6
Pt. D-l Dumitrescu
Domnule cine este Filip asta, a lucrat cumva pe la IME....cred ca este bolnav saracul debiteaza numai baliverne...

Sa auzim de bine domnule.

Cu respect,

CIA
Dumitrescu pe 17 Februarie 2014, 11:01
#5
Domnului Filip Mircea
Domnule,esti intreg la minte? Cred ca ar fii"IMPERIOS"sa ceri cercetarea TRUSTULUI DE PRESA INTACT CU ANTENELE LUI SI A JURNALULUI NATIONAL si al RTV(GHITA).Bruma asta de industrie ramasa e tot a celor care au distrus cealalta patre a ei.Adica a comunistilor rezultati de salvatorul FSN.Care interese sraine,cine sunt aceia?Daca intradevar industria din romania incapea pe mina stainilor,atunci se retehnologizau si ramaneau profitabile,nu erau devalizate de catre marii "oameni de afaceri" si lasate de izbeliste.Daca vrei sa cunosti adevaratii vinovati de distrugerea Romaniei,trimite o plangere penala catre DNA cu nume de politicieni din PDSR-PSD si te vei lamuri cam cine a inceput jaful si furtul in aceasta tara.
un salariat pe 17 Februarie 2014, 09:54
#4
comentariu
mirceo, terorista e mata care te-a facut sa gandesti asa nesimtitule, si aia cu burta plina care te-au pus sa scrii aberatiile. Lasa-i si pe cei care au ramas cu buzunarele goale sa-si spuna parerea despre golanii care conduc industria romaneasca.
CIA pe 17 Februarie 2014, 09:35
#3
Pentru Mircea
Mai Mircea chiar ma sochezi cu gandirea asta a ta comunista.Aveam o impresie mai buna despre tine.Omul ce spune in articol are dreptate.Nimeni nu vrea sa distruga industria romaneasca,industria romaneasca a fost distrusa de sec*risti precum Nicolae, Catarama si altii esalonul doi al partidului comunist.Mentalitatea ta este la nivel de Turnu Magurele, nu impresionezi pe nimeni daca scrii un articol cu litere mari.Apropo unde lucrezi in combinat? Ai mai lucrat si pentru alte firme sa vezi cum isi platesc angajatii.Daca ai c*raj si te crezi interesant publica CV-ul pe site..sa vedem ce iti poate capul.

Filip Mircea . pe 17 Februarie 2014, 06:51
#2
Doamna Prim proc*ror!!
Cerem in mod IMPERIOS CERCETAREA IN STARE DE AREST A REDACTORILOR ACESTUI SITE TERORIST,PUS IN SLUJBA UNOR CERCURI DE INTERESE STRAINE CARE VOR SA DISTRUGA SI BRUMA CE A MAI RAMAS DIN INDUSTRIA ROMANEASCA . IN CURSUL ZILEI DE AZI CEREM RETINEREA ACESTEI PUTORI ORDINARE CARE SEMNEAZA ARTICOLUL .
nicoleta toncea pe 17 Februarie 2014, 04:19
#1
decizie
Incepind cu 1 martie 2014,revine ca Director General al S.C.Donau Chem SRL,doamna Paulina Catana.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.