Cod roşu de şomaj în Teleorman. Cea mai mare rată a şomajului de la Revoluţia din 1989.

16 Februarie 2014 | 2145 vizualizări | 4 comentarii
Cod rosu de somaj.
Cod rosu de somaj.

Trăim momente istorice, unice pentru nivelul sărăciei în care ne afundăm. Uşor, uşor, de la şomaj măsurat cu o cifră, la sfârşitul lui 2013, am trecut la 10%, iar acum suntem la 11,01%. În Teleorman, şomajul este dublu faţă de rata la nivelul ţării. Trebuie să-i mulţumim jupanului, care în ultima campanie electorală ne ameninţa că o facă mai multe locuri de muncă decât este nevoie. În momentul când am auzit aceste vorbe, am zis că jupânul o să ne oblige să avem mai mult de un loc de muncă. Doar puturoşii vor avea doar un loc de muncă, majoritatea o să muncim pe rupte în fabricile apărute ca ciupercile. Din păcate pentru teleormăneni, şi din fericire pentru Dragnea( votul o să fie mult mai ieftin, iar manipularea mult mai uşor de făcut) şomajul este în floare şi vine primăvara când în loc să scadă şomajul iar florile să crească, la noi vor creşte şi florile şi şomajul.

Comentarii (4) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 16 Februarie 2014, 12:30
#4
Consecință
Domnilor, sărăcia poate fi folosită electoral, dar este o armă cu două tăișuri. Tradițional, zonele sărace precum Teleormanul, au vederi politice de stînga. Pe asta și mizează PSD. Dar tot atît de adevărat că sărăcia poate fi și vectorul apariției extremismului de dreapta. Cu toate consecințele lui. Deocamdată nu se pune problema de așa ceva, dar pe viitor nu se știe. Oamenii dezamăgiți de politicienii actuali se vor îndrepta către cei de extremă stîngă, dar și către cei de extremă dreaptă, care deja au început să scoată capul. Iar consecințele vor fi cumplite. Sărăcia este o bombă socială cu ceas. Și ceasul deja ticăie.
vasile pe 16 Februarie 2014, 10:59
#3
procent de pop**atie activa
Somajul ca somajul... Dar care e oare procentul pop**atiei active in tinutul lui Dragnea?!
un cetatean pe 16 Februarie 2014, 10:51
#2
votanti
ce ati ales ati cules
Ilie de la scularie pe 16 Februarie 2014, 08:50
#1
Autorului
Mișule, pe fond ai dreptate. Dar tu, și comitetul de redacție al acestui site care este de o orientare opusă PSD ar trebui să știi că și voi ați fost la putere niște ani. Din 2009 pînă în anul 2012. Eu vă întreb, ce-ați făcut voi pentru județ și pentru țară? Că PSD și Dragnea n-au făcut nimic. Și oamenii își puseseră nădejdea în voi. Și? Nimic! A, puteți spune că a fost criză. Și? Aveați fondurile europene. De ce nu i-ați folosit? Combaterea șomajului și a sărăciei se face atît prin facilități acordate investitorilor (aici într-adevăr Dragnea și Mohanu sunt de vină), cît și prin investiții guvernamentale mari, care să fie motorul dezvoltării economice atît pe orizontală, cît și verticală. Ori aceste investiții lipsesc din 1990 încoace. Adevărul este că zona este neatractivă politic, fiindcă Teleormanul este un județ și sărac, și depop**at. Și va fi din ce în ce mai rău, ritmul depopulării accelerîndu-se. Poate pe asta se și mizează, cine știe?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.