Judecătoarea Olimpiea Creţeanu, zisă Lipita, atacă procurorii DNA şi încearcă să-l facă scăpat pe M.Necolaiciuc, aşa cum s-a întâmplat cu Ioan Niculae!

09 Ianuarie 2014, 00:08 | 6016 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Judecatoria Sectorului 1.

Judecatoarea Olimpiea Creţeanu, zisa Lipita, continuă să ne facă de râs la Bucureşti, ducând mai departe faima că pe la noi, prin Teleorman, este una din cele mai mari corupţii. După ce l-a achitat pe Ioan Niculae, doamna judecător încearcă să îl salveze şi pe Mihai Necolaiciuc. Fostul director al CFR este acuzat în mai multe dosare, unul dintre ele fiind judecat de O.Creţeanu. Nu ştim exact cum a ajuns Lipita la Judecătoria Sectorului 1, locul unde sunt unele dintre cele mai importante dosare, cert e că oameni foarte cunoscuţi, acuzaţi pentru tunuri mari, au nevoie de astfel de magistraţi. O.Creţeanu este omul potrivit la locul potrivit. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au depus la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) o cerere de stramutare a dosarului in care Necolaiciuc este judecat alaturi de alte cinci persoane, printre care fosti directori ai companiei CFR, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

In documentul citat de Mediafax, procurorii arata ca "lipsa de obiectivitate fata de reprezentantul Ministerului Public - Directia Nationala Anticoruptie" rezulta din faptul ca "la termenul de judecata din 16 octombrie 2013, magistratul-judecator Creteanu Olimpiea a manifestat un ton de repros fata de solicitarile reprezentantului Ministerului Public - Directia Nationala Anticoruptie - atunci cand, dupa punerea in discutie a cererilor formulate de acesta si ascultarea avocatilor inculpatilor, doamna judecator a facut afirmatia "ce vreti, asa sunt unii procurori", aspect care se poate proba cu inregistrarea audio a sedintei".Principalele motive ale demersului anchetatorilor sunt lipsa de impartialitate a judecatorului, derivata dintr-un repros facut unui reprezentant al DNA, si lipsa de inconsecventa in admiterea unor expertize in caz, dar si din cauza unei expertize admise pe baza unor premise juridice eronate, acceptate tacit de catre magistratul de caz la initiativa avocatului fostului director comercial al CFR Mihail Gabriel Misir.De notat ca judecatoare Olimpiea Creteanu este cea care i-a achitat, in noiembrie 2013, pe Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu, in dosarul "Mita la PSD".Astfel, a fost abandonata solemnitatea sedintei de judecata, iar magistratul care conducea sedinta a lansat acuzatii voalate care nu se regaseau in acel cadru procesual la adresa activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a arata astfel ca pactizeaza cu inculpatii referitor la punctul de vedere exprimat de catre procuror.

Lipsa de obiectivitate rezulta si din faptul ca activitatea doamnei judecator a facut obiectul a doua sesizari ale inspectiei judiciare din partea Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in documentul citat.Procurorii precizeaza, in cererea de stramutare, ca aceasta era singura cale de a muta dosarul de la acest magistrat, in contextul in care magistratii-procurori nu pot face cerere de recuzare impotriva magistratilor-judecatori.
Un alt argument prin care procurorii arata lipsa de impartialitate a judecatorului, prezentat in documentul citat, este acela ca "instanta de judecata cauta sa dispuna prin orice motive amanarea cauzei, prin discutarea repetata, la fiecare termen de judecata, a cererilor de probatorii".Un alt argument pentru dovedirea lipsei de impartialitate a judecatorului prezentat de DNA este acela ca "proba cu expertiza contabila in ansamblu a fost respinsa anterior in cinci randuri de instanta, pentru ca a sasea oara sa fie admisa".Acest dosar de coruptie este pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 din 16 februarie 2009, cand fostul director general al CFR a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, printre care si fosti directori ai companiei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2002 - 2003, in calitate de director general al CN CFR, Mihai Necolaiciuc ar fi semnat 23 de comenzi de achizitii de piese pentru instalatii feroviare catre SC General Com Electrica SA Bucuresti. Aceste comenzi ar fi fost semnate ilegal, in lipsa unor acte din care sa reiasa necesitatea si oportunitatea achizitiei, furnizorul nefiind neautorizat de catre Autoritatea Feroviara Romana, organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor desemnat sa asigure autorizarea si supravegherea tehnica a furnizorilor interni de produse si servicii in domeniul feroviar.

Comenzile ar fi fost semnate fara derularea unor proceduri de achizitii publice si fara incheierea unor contracte prevazute in mod obligatoriu de lege, potrivit procurorilor DNA.
Ulterior, Necolaiciuc ar fi semnat instrumente de plata in valoare totala de 55,6 miliarde de lei vechi, reprezentand contravaloarea unor marfuri inutile si cumparate la suprapret si ar fi acceptat semnarea nelegala de catre alte persoane a unor instrumente de plata.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Catavencu pe 13 Octombrie 2020, 15:11
#12
Sluga
Cine e Olimpea?
Stefi pe 28 Decembrie 2017, 19:36
#11
Durac marus
Vreu sa aflam de durac marus si noi
au pe 18 Noiembrie 2017, 01:09
#10
ce caca e pe aici
http://91.195.7.4/ancheta-8493405-dosarul-achizitii-lux-1-mihai-necolaiciuc.htm
liz pe 26 Mai 2017, 12:19
#9
nu hartuiti judecatorii
Lasati in pace judecatorii.Daca un judecator e inteligent, pregatit si gandeste cu propria minte nu cum ii canta DNA, voi divizia presa sariti sa sfasiati ca si cainii, imaginea publica a judecatorului respectiv, nu mai aveti rusine.Ce faceti voi e ilegal si imoral si nu faceti decat sa distrugeti intentionat onorabilitatea putinilor judecatori care mai au coloana vertebrala.Cautati sa ii denigrati public, sa ingenucheati JUSTITIA, sa o aserviti intereselor voastre meschine- dar intr-o zi va va venii randul,si va veti trezi executati de un judecator-marioneta asa cum vreti voi sa tot formati.Ghici de ce? Pentru ca Dumnezeu e ironic.
ELTON pe 11 Ianuarie 2014, 19:50
#8
OK!
Tema justitiei, dupa mine, n-ar trebui sa nasca polemici intre cetatenii obisnuiti.Pentru mine este foarte clar ca si in trecut si in prezent s-a intervenit,politic si nu numai. Astazi observam mai bine pentru ca ne ajuta si presa.Peste tot, in lume, este la fel, suntem naputinciosi!!!
Ilie de la scularie pe 10 Ianuarie 2014, 12:05
#7
@Turnean
Tu te-oi fi uitat in olglinda si ma confunzi cu propria-ti persoana. Culca-te si tu ca esti obosit.
Turnean pe 10 Ianuarie 2014, 09:33
#6
Ilieeee !
Ilie, esti prost.
Ilie de la scularie pe 09 Ianuarie 2014, 22:29
#5
@Gicu
Du-te la culcare ca esti obosit rau.
GICU pe 09 Ianuarie 2014, 18:09
#4
BASINOSULUI ILIE
Nea Ilie, matale esti prea destept bre. Eu te-as pune in guvern.
Ilie de la scularie pe 09 Ianuarie 2014, 14:25
#3
@Unului
Amice, tu chiar crezi ca sunt ca Chuck Norris, sa fiu in trei loc*ri concomitent? Chiar crezi ca in spatele oricarui postac se afla subsemnatul? Daca da, atunci este grav. Foarte grav. Cit despre expresia sictir, te invit politicos s-o folosesti cu cei care te-au educat atit de bine, sau cu cine te tragi de bracinari, nu cu mine. Daca vrei sa polemizam, te invit s-o faci, dar decent. Asta daca ai notiunea termenului. Ceea ce ma indoiesc sincer.
Unul pe 09 Ianuarie 2014, 11:47
#2
ora 6:44,posteaza Ilie
Ca de fiecare data te bagi ca chilotii in c*r.Dupa logica ta toti sunt niste prosti,numai tu esti cel destept si le sti pe toate.\"Nu cunosc,nu ma bag\",in schimb afirmi ca Justitia e o\"INSTITUTIE DE TIP MAFIOT\".Pai bine mai Ilie,atunci dna Creteanu Olimpia unde presteaza,ai,pe la vreun aprozar?Ramai acelasi diversionist dement.Sictir si mars!
un cetatean. pe 09 Ianuarie 2014, 06:44
#1
DNA nu-i DUMNEZEU!
Prin acest comentariu nu vreau sa credeti ca ii iau apararea judecatoarei Creteanu .N-o cunosc,nu ma bag in treburile justitiei(litera mica!),intrucat in Romania nu exista JUSTITIE,CI NUMAI O INSTITUTIE DE TIP MAFIOT .DAR TU, ALEXANDRO, CATE DOCTORATE SI IN CATE DOMENII AI DE TE DAI PRICEPUTA IN TOATE . ESTI URMASA VREUNUI JUDECATOR DE LA //TRIBUNALUL POPORULUI // DE PE VREMEA LUI STALIN .??
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.