Liviu Dragnea are un alt dosar penal: pentru evaziunea fiscală de la Hotelul Turris din Tr. Măgurele!

22 Noiembrie 2013, 00:09 | 2528 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal

Liviu Dragnea mai are un dosar în lucru la procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Este vorba de un dosar penal pentru evaziune fiscală în care este cercetată Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului  Liviu Dragnea. Dosarul, aflat în lucru la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Teleorman din noiembrie 2011, a fost declinat către Parchetul General în decembrie 2012, după ce Dragnea a fost numit vicepremier în cabinetul Victor Ponta 2.
Totul a inceput in 2009, atunci cand  Bombonica Dragnea s-a îmbogăţit cu active de 25 de milioane de euro evaluate la 50.000 de euro

La inceputul anului 2009, Bombonica Dragnea a devenit acţionar majoritar, cu peste 95% din acţiuni, al societăţi comerciale Hotel Turris SA din Turnu-Măgurele. În acelaşi an, Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii comerciale a decis să-i "restituie" acţionarul majoritar mai multe imobile aparţinînd Hotel Turris SA, printre care şi clădirea unui hotel, principalul activ imobiliar al firmei. Conform declaraţiei de avere completate de către Liviu Dragnea în iunie 2009, valoarea imobilelor "restituite" soţiei era de 110.770.151,33 lei. Adică o sută zece milioane de lei, echivalentul a peste 25 de milioane de euro (vezi facsimil). În contabilitatea Hotel Turris SA, însă, bunurile "restituite" Bombonicăi Dragnea erau evaluate la doar puţin peste 240.000 lei, adică abia vreo 50.000 de euro. De 500 de ori mai puţin decît adevărata valoare a activelor.

Schema imobiliară pusă la cale de consoarta actualului vicepremier a atras atenţia Fiscului. Subevaluarea activelor, a decis Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), s-a făcut cu scopul neplăţii impozitelor pentru bunurile restituite. Taxele eludate de Bombonica Dragnea au fost stabilite de Fisc la aproape patru milioane de euro, adică peste 17 milioane de lei, aferente valorii de 25 de milioane de euro a activelor "restituite". Din 2010 pînă în prezent, Bombonica Dragnea nu numai că nu a plătit nici un leu din cele 17 milioane de lei, sumă stabilită de ANAF ca impozit datorat statului, dar a şi contestat în instanţă decizia Fiscului. După ce a cîştigat un prim proces prin care contesta impozitul impus de Fisc, la Tribunalul Teleorman, Hotel Turris SA a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti, anul acesta.

În acest moment, suma pe care o are de plătit  SC Hotel Turris SA  către ANAF este de peste 36 de milioane de lei: peste 17 milioane este impozitul "pe profit" (Fiscul considerînd înstrăinarea activelor prin "restituire" doar o modalitate de evitare a plăţi taxelor aferente tranzacţiilor imobiliare cu Bombonica Dragnea) iar alte peste 18 milioane de lei reprezintă "penalităţi şi dobînzi de orice fel". ANAF a decis şi începerea procedurii de executare silită pe bunurile Hotel Turris SA.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu s-a rezumat doar la o acţiune administrativă, de impunere a plăţii unor taxe. În 2011, aşa cum reiese dintr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti (referitoare la litigiul în contencios administrativ şi fiscal între Hotel Turris SA şi ANAF), Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a sesizat Parchetul de pe lîngă Tribunalul Teleorman (prin adresa 6624 din 25 noiembrie 2011) în legătură cu o posibilă evaziune fiscală care s-ar fi produs prin "restituirea" imobilelor de la Hotel Turris SA către Bombonica Dragnea. Dosarul s-a aflat în lucru la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Teleorman un an de zile, pînă în decembrie 2012, cînd a fost declinat către Parchetul General.
Aşadar, este în acest moment vicepremierul Liviu Dragnea cercetat penal pentru evaziune fiscală, după ce în posesia familiei sale au ajuns imobile de peste 25 de milioane de euro de la Hotel Turris SA? În urma unei solicitări a "României libere",  Parchetul General a confirmat doar existenţa dosarului, însă nu a oferit alte amănunte. Iată răspunsul complet primit de la PÎCCJ: "Dosarul la care faceţi referire se află în lucru la procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), fiind în faza actelor premergătoare, context în care, în temeiul dispoziţiilor art. 21 – 27 din Ghidul privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media, coroborate cu dispoziţiile art. 12 lit. e din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, furnizarea altor date la acest moment nu este oportună, întrucât ar impieta asupra bunului mers al anchetei.".

Dar ce putem şti fără ca PÎCCJ să ne comunice este că, pentru ca un ministru să fie cercetat penal, ar fi nevoie de acordul preşedintelui României. Pînă în acest moment, nu există nici o informaţie care să confirme că Parchetul General ar fi cerut acordul Cotroceniului pentru urmărirea penală a lui Liviu Dragnea. De altfel, chiar răspunsul primit de "România liberă" de la PÎCCJ arată că, de fapt, nici o persoană nu a fost pusă sub acuzare, cîtă vreme dosarul se află "în faza actelor premergătoare". Practic, deşi Parchetul de pe lîngă Tribunalul Teleorman şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului General tocmai pentru că nu-l putea ancheta pe vicepremierul Liviu Dragnea, Parchetul General nu a făcut nimic în acest dosar într-un an de zile. Nu s-a atins, deci, de Liviu Dragnea, dosarul fiind în acelaşi stadiu din decembrie 2012.
Încercările noastre de a-i contacta pe soţii Dragnea pentru a comenta pe marginea acestui dosar au rămas fără răspuns.



sursa:romanialibera.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
eu pe 23 Noiembrie 2013, 08:43
#2
mafiotul Dragnea
Apare acest nesimtit,pe numele lui Liviu Dragnea pe la toate televiziunile si spune ca ANAF-ul este vinovat de incasarile slabe la buget.Pai,da,normal! ANAF-ul este vinovat pentru ca nu o executa silit pe Bombonica,pentru evaziunea fiscala de milioane de euro,de la Hotelul Turris.Ia sa vedeti atunci bani ce ar intra la buget.....Mai nou,vad ca se verifica terenul cumparat de fata lui Basescu. Dar ma intreb:pe Dragnea,cine l-a verificat vreodata pentru miile de hectare de la ferma Dona,de la I.A.S. Lita si toate celelalte?Cum au fost achizitionate aceste terenuri? Tot prin credit bancar? Nu de alta,dar cred ca el,care a fost mai toata viata bugetar,nu putea indeplini conditiile de creditare. Atunci,inseamna ca a furat,nu? Doar nu suntem copii,sa credem minciunile din declaratia lui de avere. Toata lumea stie ca nu poti patrunde la Teldrum si celelalte firme,fara acordul jupanului.Chiar daca el nu recunoaste ca sunt ale lui,ascunse pe la diversi prieteni.
Dumitrescu pe 22 Noiembrie 2013, 11:46
#1
DNA a auzit si lucreaza
Aici e vorba despre TRAFIC DE INFLUENTA,referitor la modul cum a fost,,preluat,,initial Hotelul TURRIS.Mai departe,s-au constatat infractiuni de FALS IN DECLARATII,EVAZIUNE FISCALA,SPALARE DE BANI,infractiuni dintre cele nai grave.NU ERA DE MINTEA BOMNONICAI SA FACA ASEMENEA INGINERII FINACIARE SI TOT FELUL DE TRANZACTII DIABOLICE PT.ASCUNDEREA ADEVARULUI.Nu o mai suspectati de inteligenta sau smecherie pe Bombonica,ea nu este decat o simpla analfabeta cu probleme pshihice si atat.Si la final,va vine sa credeti ca la un momentdat,hotelul TURRIS din Turnu Magurele a fost in proprietatea unei firme a soferului Madalin?????????????????Si astea sunt o mica parte din faptele,,bune,corecte si legale,,a prea cinstitului om politic Dragnea.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.