Dragnea împarte pe şest România baronilor USL. Cine împarte, parte-şi face!

02 Octombrie 2013, 00:08 | 1753 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Dragnea imparte Romania baronilor pesedisti.

Maurul“ Liviu Dragnea este pe cale să-și facă datoria pentru care a fost propulsat de către baronii PSD în funcția de vicepremier al Guvernului Ponta cu responsabilități în administrație și al cărui mare proiect politico-administrativ este reorganizarea teritorial-administrativă a României. Fost președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și totodată „șef pe viață“ la CJ Teleorman, Dragnea va împărți pe sub mână puterea baronilor USL care până în 2016 vor avea timp berechet să-și fortifice micile imperii locale. Chiar dacă Dragnea a mimat transparența, organizând dezbateri tematice în toată țara pe problematica reorganizării teritorial-administrative și provocând certuri pe putere la nivel local, vicepremierul teleormănean nu a avut în cap decât o schemă simplistă de a-și duce la îndeplinire planul de a transfera puterea din plan central spre baroniile locale. Concret, Dragnea a pregătit un proiect al descentralizării care ar urma să fie adoptat prin OUG de către Victor Ponta. Proiectul lui Dragnea este esențial, deoarece modifică nu mai puțin de 21 de acte normative în care sunt descrise toate nivelurile de predarea a puterii dinspre centru spre periferie, cu tot cu activele din dotare. Astfel, pe 24 septembrie, Dragnea a dat drumul prin țară la o circulară privind propunerea legislativă intitulată "Ordonanță de Urgență a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competențe exercitate de ministere și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale".
Dragnea a fost presat constant de baronii locali pentru a le conferi mai multă putere prin prisma descentralizării iar declarațiile acestuia au fost tot timpul constante cum că are ca „deadline“ pentru săvârșirea acestui proiect sfârșitul acestui an. Asta în condițiile în care, din punct de vedere juridic îi este imposibil după ce CCR a decis că reorganizarea teritorial-administrativă se poate face doar după modificarea Constituției, iar acest lucru se poate realiza doar prin referendum la nivel național și nu mai devreme de toamna anului viitor. Blocat de CCR, Dragnea a decis să treacă la planul B și să meargă pe ordonanță de urgență de la Ponta. La rândul său, chiar dacă se împotrivea acestei metode, Victor Ponta este decis să cedeze și el presiunilor baronilor și să accepte planul lui Dragnea. Intenția că procesul descentralizării se dorește a fi realizat imediat, începând cu 1 ianuarie 2014, se regăsește chiar în preambulul proiectului de OUG, unde se vorbește despre necesitatea demarării procesului de elaborare a legii bugetului de stat pentru anul 2014 și, subsecvent, a bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale, cu respectarea calendarului bugetar prevăzut de Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare și de Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice. Dragnea este atât de grăbit cu acest proiect, încât baronii locali au avut timp de amendamente doar o săptămână, ieri expirând termenul până la care aceștia trebuia să trimită eventuale completări către Dragnea.
Conform proiectul de reorganizare propus de Dragnea, mai poate prerogativele centrale vor pleca spre fortărețele locale ale baronilor USL care se pregătesc pentru domnii lungi și autoritate. În flancul sudic al țării, baronii PSD vor fi îndestulați cu un control total asupra porturilor de la Dunăre. Astfel pesediști precum Adrian Duicu(șef CJ Mehedinți), Gheorghe Bunea Stancu (CJ Brăila) sau Nicolae Dobrovici Bacalbașa (Galați) vor fi primi în custodie porturile de la Dunăre. Așadar, porturile de la Dunăre trec în subordinea Consiliilor Județene în raza cărora se află. Acestea sunt în număr de 10 și vor gestiona împreună 31 de porturi. În altă ordine de idei, în subordinea Consiliilor Județene vor fi transferate o serie de servicii deconcentrate de la ministere și agenții, conduse de persoane numite de președintele CJ. Astfel vor fi reorganizate în subordinea CJ oficiile județene de agricultură, direcțiile județene pentru cultură și patrimoniu, unitățile teritoriale de promovare turistică, direcțiile județene de sport și tineret, centrele județene de resurse și asistență educațională, casele corpului didactic, agențiile județene de ocupare a forței de muncă, agenția de plăți și inspecție socială, agențiile județene pentru protecția mediului, direcțiile județene de pescuit și acvacultură și direcțiile de sănătate publică. Cu alte cuvinte, totul. Ar mai rămâne doar unitățile militare de pe raza diferitelor județene, dar și pe acelea le-ar putea baronii dacă amendează în acest sens proiectul lui Dragnea.
Consiliile Județene vor prelua de la Ministerului Tineretului și Sportului direcțiile județene pentru tineret și sport/municipiul București, casele de cultură ale studenților și infrastructura aferentă, Complexul Cultural Sportiv Studențesc "Tei", bazele sportive de interes județean, taberele școlare și centrele de agrement de interes județean, cluburile sportive de interes local, taberele școlare și centrele de agrement de interes local. Prin toate acestea, Dragnea încearcă să-și asigure tot suportul și influența baronilor locali în perspectiva dosarelor de la DNA care l-ar putea pune după gratii pentru câțiva ani și care l-ar priva de dreptul de mai activa în viața politică și în administrație.

sursa:curentul.ro

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
JEAN VALJEAN ZIS CIOCAN pe 03 Octombrie 2013, 22:55
#7
BAI BAIETI TURNU CU STIRI
SE VEDE CA NU LOCUITI IN TURNU!!, E O BEZNA SEARA SI DIMINEATA PE LA 6-7 CIND MERG OAMENII/FEMEILE LA MUNCA DE TREBUIE SA IESIM CU LANTERNA..PENTRU CE MAI PLATIM LA IMPOZIT IN PLUS FATA DE ALTI ANI ILUMINATUL PUBLIC?, PRIMAR/PRIMARIA NU-SI FAC DATORIA FATA DE CETATENII ORASULUI, N-AU PIC DE RUSINE, CIT DE NESIMTITI POT SA FIE???, PT. CE DRACU ISI IAU SALARIILE DACA NU FAC NIMIC? NU SCRIETI NIMIC DE PROBLEMELE DE ZI CU ZI ALE ORASULUI/TURNENILOR!, PE MAGURELE LA FEL, STRADA INDEPENDENTEI LA FEL!
jon pe 02 Octombrie 2013, 21:49
#6
e greu cu astia
Omul lui POnta, proc*rorul general PSD-ist NITU tocmai i-a matrasit astazi pe proc*rorii incomozi Papici si Alexandru, periculosi pentru DOSARUL DRAGNEA.Vorba lu VARANU, n-au toata puterea daca nu controleaza justitia.
usl pe 02 Octombrie 2013, 15:38
#5
pentru nestiutori
GINGIS-HAN A fost minciuna pe langa L.DRA...A
LION pe 02 Octombrie 2013, 13:17
#4
N-AI VZT ESENTIALUL
EL VREA SA AIBA SI CONTROLUL ASUPRA POLITIEI!!, PRACTIC LA ALEGERI AR FURA CU POLITIA STAND DE 6..!SI AR DOMNI PE VIATA APOI CA MONARHII SUCCESIUNEA...NU CRED CA ROMANII VOR ACEASTA REGIONALIZARE, DACA SANT CORECTI FATA DE POPORUL CARE I-A ALES EU ZIC SA FACA REFERENDUM..!!!, DACA ROMANII VOR SAU NU REGIONALIZAREA!!
Vornicu pe 02 Octombrie 2013, 12:31
#3
Ssssst,DNA lucreaza zi si noapte !
Pai nu ne spunea Liviu Dragnea ca daca nu se face regionalizarea pana la 1 IANUARIE 2014,nu se va mai putea realiza niciodata?E,cam asta se va intampla pentru ca acest monstru orbit de putere,nu pentru mult timp,va sta acolo unde a stat si mentorul lui,Nastase.Numai ca pentru ceva mai mult timp.E foarte aproape momentul,si sunt sigur ca se vor descatusa multe energii care au stat ascunse din diferite motive,si care vor iesi si vor spune cat de rau si infam a fost acest mic dictator.Si uite asa i se va pune frana \\\"carierei politice\\\" de binefacator si stapan al tuturor prostilor si lingailor de pe meleagurile noastre,marelui Dragnea.DOAMNE,AJUTA-NE SA SCAPAM DE MIZERIE SI SARACIE !
Superbăse pe 02 Octombrie 2013, 09:44
#2
Bun
Bun articolul -evident prea lung pentru cei care citesc doar tabloide gen Click. Reflectă foarte bine intenţiile păpuşarului malefic Liviu Dragnea, cel care se ghidează după principul Dezbină şi stăpâneşte al lui Machiavelli, un autor preferat al Baronului.
dode pe 02 Octombrie 2013, 07:03
#1
...
lung si prost.invatati jurnalistica!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.