Protest spontan la Donau Chem Tr.Măgurele. Ioan Niculae, cel mai bogat român, nu şi-a plătit angajaţii turneni de 3 luni.

20 Septembrie 2013, 00:20 | 2821 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Joi, 19 septembrie, după terminarea programului de lucru, angajaţii Donau Chem au mers în faţa pavilionului să îşi ceară drepturile. Protestul a fost prea respectuos fata de situaţia disperată in care se gasesc acestia.  Muncitorii trebuie să lupte dacă vor să mai vadă vreun ban de la conducere şi patron. În orice caz, după o perioada în care au fost mintiti, angajaţii au ajuns la capătul răbdării şi pentru început e bine că îşi arată nemulţumirile.  Protestul trebuie să fie vizibil la nivel naţional, fiindcă numai aşa se poate întâmpla ceva bun. Preşedintele sindicatului TurnuChim, Gabriel Dimancea, nu a fost la miting, fiind prins cu alte treburi. Mai bine pentru el că nu a fost, căci primea numai huiduieli. Din păcate, nu s-a rezolvat nimic pentru ca directorul general Ioan Ban nu poate, nu ştie sau nu vrea să găsească soluţii. Ţinând cont de acest fapt, singurul în măsură să vorbească angajaţilor este patronul.

Printre cerinţele salariaţilor a fost trecerea în şomaj. Da, muncitorii vor şomaj, din cauză că aşa nu se mai poate. Nu mai are rost ca aceşti oameni să vină la combinat dacă nu sunt plătiţi. Şi aşa sunt din ce în ce mai mulţi angajaţi care, pur şi simplu, ajung cu greu la combinat. Adevărate drame sunt în familiile chimiştilor care nu ştiu de unde să se mai împrumute ca să reziste. Un protest ca cel de ieri trebuia făcut cu mult timp în urmă, iar după aceea altele, de o amploare mult mai mare, astfel că nu se ajungea în situaţia de acum. Toată ţara trebuie să ştie că cel mai bogat român nu îşi plăteşte angajaţii şi că îi tratează ca pe nişte sclavi.

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
C.F.U. pe 17 Octombrie 2013, 14:31
#13
perversa
afara cu Pisica perversa huaaaaaaaaa............
Vasile pe 22 Septembrie 2013, 18:45
#12
salariu
Trebuie sa chemam vreo televiziune la mitingurile noastre sa afle toata tara cum ne umileste miliardarul cu drag de fotbal.Cum ne ameninta handicapatul de Ban, un mare nerusinat,un mare prost . Ne minte aces parvenit, care n-a plecat parca niciodata de unde l-a cacat masa.L-a dresat si pe betivanul de lider, care nu stiu cu ce c*raj mai vine in combinat.Acestia trebuie opriti sa mai conduca unitatea, si cu cateii de sefi de sectii care-i spijina.
mirela pe 20 Septembrie 2013, 20:20
#11
pentru combinat
sa le fie rusine celor de sus la fel k si cel de mai sus tatal meu lucreaza aklo de 30 de ani si este unicul care intretine familia si in perioada asta este foarte greu sa ajuns la limita puterilor numai sunt bani pentru mancare si cheltuielile casei sa intrerupt telefoane si in sc*rt timp se fa intrerupe si c*rentu SA LE FIE RUSINE pacat ca sunt atatea oameni care au lucrat aklo o viata intreaga si akm cersesc propriul salariu\\n\\n
un pensionar pe 20 Septembrie 2013, 18:16
#10
ptr ban
ce boschetar mai esti de scri pe acest site, mai dute dreacu in p... mea de aici, toti angajatii din combinat sa o f.... pe mamica ta, dar daca esti unul din combinat poti sa ne sugi p.... la toata sectia amoniac in frunte cu seful meu, de ce sa ne fie frica bai boschetarule de tine oricare ai fi, dute dreacu de nesimtit, acum de terminare sa-ti trag la m...... tarane.........
ban pe 20 Septembrie 2013, 16:52
#9
aveti rabdare
Care-i treaba bai fraierilor,voi nu stiti de frica?
daniel pe 20 Septembrie 2013, 16:28
#8
Tatucul primarilor
Uitati-va mai jos cum le da Dragnea puteri j**urilor de primari comunali si vrea sa-i faca notari pe analfabetii de secretari comunali\\n\\nhttp://www.hotnews.ro/stiri-esential-15612237-cadoul-lui-dragnea-catre-primari.htm
Un fost inginer pe 20 Septembrie 2013, 13:52
#7
Pentru anonim
Domnule sunt un fost angajat al combinatului si am plecat in anul 2004 din acea mizerie spirituala, acum lucrez pentru o companie englezeasca.Locuiesc in afara tarii si te rog sa ma crezi in fiecare zi citesc ceea ce se scrie despre combinat.....sunt impresionat de ceea ce ai scris si te cred pe cuvant ....au mai fost perioade din astea in anii 90...au fost momente cand nu mai aveam bani pentru paine. Nu stiu cum te cheama dar iti dau un sfat...pleaca domnule si sa nu te uiti in urma.Sunt loc*ri pe pamant unde se poate trai in demnitate.Sa nu uiti ceva daca te vei uita in urma vei avea impresia ca urci pe o scara in cer si s-ar putea sa ai frica de inaltime.De accea iti recomand pleaca din Turnu si fa-ti un alt viitor.Tu nu vezi ca miroase a mort in Romania anilor 2013 ....\\nDaca ai ceva probleme poti sa ma contactezi prin Turnu cu stiri poate te pot ajuta.\\nBafta si sa iti ajute Domnul.
Paulina pe 20 Septembrie 2013, 13:39
#6
Pentru BAN
Domnule mai bine ramaneai dracului la pensie ca si asa nu ai fost bun de nimic.Acum la sfarsit de cariera sa te huiduie lumea.Ai fost un infumurat toata viata.\\nSa iti fie rusine
anonim pe 20 Septembrie 2013, 11:35
#5
sclavie umana
Tatal meu lucreaza de 20 si ceva de ani in acel combinat,iar el e singurul care intretine familia noastra...pur si simplu nu mai avem bani nici pt c*rent... + ca face naveta in fiecare zi 25 de km,astea sunt cheltuieli,iar \\\"CEL MAI BOGAT OM DIN ROMANIA\\\"nu se deranjeaza nici sa ofere angajatilor macar cate un salariu restant / fiecare luna....ARE DUMNEZEU GRIJA DE EL!!!!
ion vinacru pe 20 Septembrie 2013, 09:52
#4
combinat
Nesimtirea si nepasarea trebuiesc sparte. Incompetenta lui Ban care statea cu botnitele la cules de struguri sa ramana acolo brigadier pe conacul lui Nicolae. La combinat vrea sa va bage calus in gura. Acest ingamfat nu este in realitate un director de ingrasaminte chimice ci mai degraba de dejectii, adica un director de cacat.El nu vrea sa se implice pentru nevoile salariatilor, fiindca trebuie sa-si pastreze postul cu cei peste 200 de milioane pe luna.Clatinati-l mai bine pe bortosul de Pelea care are mare influienta la Nicolae, dar si el sta pe maldarul de un miliard pe luna si oricum el a desconsiderat oamenii din zona.Ramane ca tot cei amarati sa protesteze, dar zi de zi pana la rezolvarea problemelor salariale. In Dimancea nu va puneti sperante, el acum se reface dupa o betie pe cinste. Dar aveti grija,fiti uniti, caci unii au fost concediati pentru astfel de proteste.Succesul depinde doar de noi.
NICULAE... pe 20 Septembrie 2013, 08:49
#3
din pacate nu si IOAN
Daca omul pe care il injurati si blamati, zi de zi,inchide combinatul ... se stinge lumina la TURNU MAGURELE. Din \\\"fericire\\\" orasul este mic si nu o sa observe nimeni. Fiti macar rationali ca a fi destept nu mai este la moda!SUCCESURI !
Ilie de la scularie pe 20 Septembrie 2013, 06:53
#2
Jeg moral
Turnucustiri.ro, ia faceti voi un exercitiu de memorie. Ia revedeti voi un articol postat aici la data de 6 februarie 2012. Stiti voi dragilor ce reprosati atunci Primariei? Ca nu acorda sprijin bietului Nicolae. Atunci Nicolae era prezentat drept salvatorul orasului, ca rupe norii nu alta. Acum acelasi Nicolae este omul negru. cind ati fost sinceri, atunci sau acum? Cind a cotizat la PD-L pentru campania electorala a fost ok, iar Nicolae era zeu. Acum ca nu mai da bani e omul rau. Pina acum nu era acelasi om? Nu se stia ca e un sec*rist notoriu? O, ba da, dar daca puseserati botul la arginti ati pus batista pe tambal. Acum culegeti roadele. Sec*ristul asta scirbos si-a cumparat linistea de la puternicii zilei - PSD local, si e bine merci, iar oamenii sufera.
un mchimist pe 20 Septembrie 2013, 06:05
#1
huooooooo
nicolae e un ti**n sec*rist fara scrupule .vom continua protestele in fiecare zi dar sa fim uniti.\\n\\n
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.