Comerţul în Turnu-Măgurele: produse scumpe, calitate proastă!

06 Iulie 2013, 00:18 | 2043 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Tarabele, centru comertului din Turnu-Magurele.

Deşi partea din sud a judeţului este cea mai populată, comerţul este subdezvoltat. Locuitorii din această zonă au parte de un comerţ scump din lipsa concurenţei şi a faptului că nu se rulează multă marfă.

Mulţi locuitori nici nu mai caută haine sau încălţăminte în magazinele din oraş deoarece sunt siguri că nu au de unde alege şi preferă să meargă în Alexandria sau Bucureşti. Acest lucru se întâmplă din cauză că marfa adusă în Turnu-Măgurele este cumpărată din Bucureşti, în general. Până şi cei care vând în piaţă produse agricole fac acest lucru, adică merg la Bucureşti de unde cumpără, din en-gros-uri, produse turceşti la preţuri foarte mici. E o afacere profitabilă, mult mai profitabilă decât cultivarea acestor produse acasă. S-a ajuns la acesta situaţie din simplul motiv că aceste produse străine nu sunt impozitate aşa cum ar trebui, astfel că preţul lor de vânzare este uneori mai mic decât preţul de producţie al produselor româneşti. De fapt, acest lucru este valabil şi cu produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Din acest motiv, banii româneşti se duc pentru subvenţionarea agriculturii turceşti şi a industriei uşoare chinezeşti. Trebuie să învăţăm că dacă vom cumpără produse străine, banii noştri se duc în străinătate şi nu rămân în România pentru a ajuta la dezvoltarea ţării. Vă dau un exemplu: cele două supremarketuri din Turnu-Măgurele fac parte din lanţuri străine de magazine. Chiar dacă noi cumpărăm mai ieftin un produs de-acolo, trebuie să fim conştienţi că cea mai mare parte a profitului se duce în afara oraşului sau chiar a ţării. Mulţi bani din oraş se scurg în buzunarele unora care nu investesc nimic în oraş. Ştiţi că în ţările occidentale asemenea supermarketuri sunt la câţiva kilometri de oraş? De ce? Pentru ca micii comercianţi locali să nu fie falimentaţi.

Din păcate, la noi, în Turnu-Măgurele, aceste supermarketuri sunt în centrul oraşului. Primăria a dat autorizaţie pentru ele, negandind vreo clipă că "omoară" comerţul local.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
LEONIDAS pe 06 Iulie 2013, 14:10
#2
asa e in vest..
DAR SI LA BUCURESTI CARFOUR ARE MAG. IN SPATE LA UNIRII ASA CA NU E UNCAZ IZOLAT..!
OVI pe 06 Iulie 2013, 13:24
#1
Care comert????
Ceea ce numiti voi acum comert in Turnu Magurele,este un fel de iarmaroc din anii 50\\\'.Pentru cei care ati fost intr-o tara din UE,unde ati vazut atatea produse alimentare perisabile,vanzandu-se pe jos,pe trotuare si in jurul pietei si altor cladiri,prin parcari si chiar din prtbagajele masinilor?Oare mai exista control sanitar veterinar,si cu ce se ocupa?Domnule primar,cereti verificarea tuturor certificatelor de producator si instituiti odata regulile legale de vanzare a tuturor produselor oferite spre vanzare.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.