3442 de elevi din judeţul Teleorman încep astazi probele scrise la examenul de bacalaureat. Absolvenţii vor fi supravegheaţi atât cu camere video cât şi de profesori.

01 Iulie 2013, 00:04 | 1343 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Salile de examen sunt pregatite. Absolventii sunt?

Probele scrise încep astazi, luni, cu limba şi literatura română, marţi urmează limba maternă, miercuri va fi prima probă obligatorie (matematică sau istorie) în funcţie de profilul şcolii, iar în 5 iulie, proba la alegere în funcţie de profil. Sunt montate în sălile de clasă aproximativ 560 de camere video. În fiecare sală de clasă sunt câte două camere, aşezate în aşa fel încat să cuprindă toată încăperea. Există camere de supraveghere şi în camerele unde se multiplică subiectele şi la locul unde se predau subiectele.

În fiecare sală sunt câte doi profesori supraveghetori plus profesorii care supraveghează pe holuri. Profesorii stau de o parte şi de alta a sălii, ei nu au voie să stea unul lângă altul.

Absolventii de liceu trebuie sa stie că pe uşile sălilor de clasă sunt afişate listele cu aşezarea în bancă, aceasta fiind obligatorie. Elevii nu se aşează în bancă după cum doresc, ci în funcţie de liste.

Există şi o sală specială unde se depun obiectele care nu au ce căuta în sala de examen: telefoane, cărţi şi alte obiecte personale. Orice persoană care încearcă să copieze este dată afară din examen. Se pedepseşte inclusiv intenţia de a copia prin eliminarea din examen şi două ediţii nu participă apoi la examen.

Luni dimineaţă la ora 8.00 vor fi trimise subiectele la fiecare centru de examen, se deschid, se multiplică şi apoi sunt repartizate elevilor care încep examenul la ora 9.00.

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii vor fi cunoscute în 12 iulie. Candidaţii care nu reuşesc să promoveze examenul în această sesiune mai au o şansă la toamnă, când va fi organizată cea de-a doua sesiune din acest an.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
anonim pe 02 Iulie 2013, 19:19
#4
bac
comisia nu are voie sa perchezitioneze elevul, cu atat mai mult sa-l caute in timpane dupa dispozitive. Perchezitia corporala o poate face doar poilitia. Iar dispozitivele din timpan nu cred ca se scot asa simplu,bagand degetul in ureche!
Anca pe 01 Iulie 2013, 22:16
#3
Se copiază pe rupte!
....folosindu-se căştile lipite de timpate cu transmitere prin telefon mobil!Unde sunt dispozitivele de bruiaj?Comisia ştie de aceste metode de copiat,se face că nu vede pentru că aşa trebuie?
Piper Ciprian pe 01 Iulie 2013, 20:59
#2
bac
bafta elevilor din mun.Turnu-Magurele wink
alex pe 01 Iulie 2013, 08:42
#1
bac
bafta multa tuturor\\n
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.