35 de milioane de lei vechi, preţul unor "oale OZN". Cum au fost păcăliţi trei bătrâni din Tr. Măgurele să cumpere cu un preţ astronomic un set obişnuit de vase de bucătărie.

30 Iunie 2013, 00:08 | 7148 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Setul de oale, pentru care trei batrani din Turnu au platit o avere. foto:evz.ro

Pentru trei localnici din Turnu Măgurele o invitaţie la un eveniment care se anunţa salvator pentru sănătate s-a transformat într-o înşelătorie: au fost convinşi să plătească 3.500 de lei pentru un set de oale. Ilie Dragomir, Elena Eftimie şi Ilie Doncea au fost fericiţii câştigători ai unei tombole organizate într-un mediu festiv la Turnu Măgurele, unde participanţi au fost în special persoane de vârsta a treia.

„Am fost invitaţi la un restaurant din oraş, la o aşa-zisă întâlnire unde se va discuta despre sănătatea pensionarilor. Câţiva tineri puşi la punct ne-au distribuit la începutul întâlnirii tichete de participare”, dezvăluie Ilie Dragomir, în vârstă de 82 de ani. Timp de o oră, discuţia s-a învârtit în jurul alimentaţiei sănătoase. „Nu am aflat nimic nou. La un moment dat însă, a fost dezvelit un set de vase de bucătărie, care au fost lăudate în fel şi chip: că sunt o minune pentru sănătate şi sunt făcute dintr-un material care este folosit şi de NASA la staţiile orbitale. Ne-au luat minţile. Iniţial, ne-au spus că preţul lor este de 8.500 de lei”, rememorează bărbatul.

Trei dintre participanţi au fost traşi la sorţi drept câştigători ai tombolei. „O fostă profesoară de 94 de ani, eu şi încă un bătrân din oraş, Ilie Doncea, trecut şi el de 80 de ani. Festiv, toţi cei din sală au fost întrebaţi dacă merităm să fim premiaţi. Răspunsul a fost evident că da. Premiul consta într-un preţ promoţional de 3.500 de lei pentru oale, plus un set de tacâmuri şi un aspirator”, mai povesteşte bărbatul. Fericiţii câştigători au fost însoţiţi acasă de reprezentaţii firmei organizatoare, care le-au transportat şi premiul. „Am semnat un contract cu ei şi le-am plătit banii, cei 3.500 de lei. Când am deschis setul de oale am constatat că mai aveam ceva asemănător cumpărat de la un vânzător ambulant. Când a venit fiica noastră acasă şi s-a uitat pe internet a găsit că ar costa doar 300 de lei”, mai povesteşte Ilie Dragomir.

Cum în contract scria că în şapte zile se pot răzgândi şi pot returna obiectele, toţi trei câştigâtori au făcut cerere de reziliere a contractului încheiat cu firma Doffcare SRL. „Ieri, a venit curierul şi mi-a ridicat oalele. Acum aştept banii plătiţi. Îi ţineam pentru înmormântare: şi eu, şi soţia suntem trecuţi de 80 de ani, iar iarna trecută era să o pierd”, mai spune printre lacrimi bărbatul. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor recomandă prudenţă atunci când faceţi cumpărături de la ambulanţi. „Dacă achiziţionarea se face la negru, nu mai există nicio şansă de recuperare a banilor. Altfel, la genul de comerţ făcut la Turnu Măgurele cumpărătorii au dreptul să se răzgândească în termen de şapte zile, termenul este gândit în ideea că nu eşti pregătit să faci achiziţia”, spune avocata Anca Nedelcu, de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

sursa:evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
Rusu Ioan pe 01 Decembrie 2017, 00:11
#13
Ticalosii actioneaza din nou
De data asta pe raza judetului Cluj in Turda mai exact am avut noroc pentru ca I-am prins la a 2 prezentare si am recuperat paguba
Costy pe 29 Martie 2017, 00:59
#12
tano_hard@yahoo.com
Vedeti ca baietii actioneaza din nou prin tara, dar de data aceasta sub alta firma BERLINGER CLEAN SRL si cu alt produs ZILLINGER (made in China - 3500 RON).

Nu le picati in plasa acestor tepari!
voicu pe 01 Noiembrie 2016, 17:45
#11
Mare tapa
au fost in FAGARAS si mama mea a cumparat 3500 lei big surprise. am mers inapoi cu ele si am primit banii. norocul nostrul este ca au mai avut o prezentare si i am mai gasit acolo.

aaa pe 04 Iulie 2013, 15:05
#10
CNA
se injura aia pe click, cancan, apropo, etc de mama focului in comentarii si nu mai intervine niciun CNA...vºati trezit voi ca ar trebui sa arunce un ochi aici inspectorii aia...vai viata voastra
A pe 04 Iulie 2013, 06:50
#9
35 de milioane?
Păi, nenea pensionarilor, eu nu v-aș returna nici un ban înapoi. Știu, sunt un nenorocit! La un salariu mediu local sub 1000 de lei, voi dați aproximativ 4 salarii pe un set de oale? Dar ce, erau de întinerire? Ceea ce a vrut să spună ”utilizatorul cu votul” este că, din cauza unor oameni ce doar acționează și nu gândesc, trăim în acest sistem mizerabil și în această societate ce decade încet. Am 20 de ani, dacă în 80 de ani nu au învâțat să cearnă binele de rău, au o mare problemă! Plus că o consider o sfidare să dai 1.000 de dolari (din nou: 4 salarii!!!!) pe un set de oale. Poate nu sfidare (față de cei peste 50% din locuitori ce fac foamea la propriu), dar cu siguranță un act de parvenism și nesimțire cruntă. Și cine spune ”ne merităm soarta” e acoperit de zicala ”Gura păcătosului, adevăr grăiește!”. Acestea fiind spuse, nea pensionarii, lua-ți-vă Ferrari, S-Klasse, ele costă mult, dar în maxim 100 de milioane vi le dăm noi! O să fiu blamat, știu, dar cum prostia domnește...accept!
Liviu Mircescu .. pe 02 Iulie 2013, 18:22
#8
Cu respect,Ilie!
Eu cred că nu este nevoie să intervină C.N.A. pentru a fi oprită invadarea Turnului cu știri cu toate porcăriile unor retardați mintali care aruncă cu noroi peste noțiuni sfinte de civilizație și bun simț! Dl Dragomir -administratorul acestui site - să facă bine SĂ RESPECTE CONDIȚIILE PUSE COMENTATORILOR .DUPĂ CUM VĂD,UNA SPUN ȘI ALTA FAC!!
Ilie, dar nu de la scularie pe 01 Iulie 2013, 16:22
#7
Liviule!
Frate, dar nu exista si CNA-ul ala de amendeaza posturile de televiziune anti-anti, si tot ce tine de mass-media? De ce nu amendeaza si acest site unde jignirile c*rg ca Dunarea la Cazane? Ia sa le rada o amenda din aia babana, sa vezi ce atenti vor deveni administratorii acestui site cu vocabularul celor care posteaza aici!
Liviu Mircescu .. pe 01 Iulie 2013, 06:36
#6
RUȘINE,TICĂLOȘILOR ...
Domnule Dragomir, cum permiți publicarea unor asemenea comentarii TICĂLOASE,ALE UNOR DEBILI MINTALI ??? EU ÎI CUNOSC ȘI PE DL DRAGOMIR ȘI PE DNA EFTIMIE,SUNT OAMENI DE CARACTER ȘI AU MAI MULTĂ MINTE DECÂT IMBECILII DE LA #I, 3, 4 ȘI,mai ales, CRETINUL DE LA #5 !BĂI,HANDICAPATULE, CE LEGĂTURĂ ARE VOTUL CU PĂȚANIA ACESTOR OAMENI ??!!EU ÎȚI UREZ SĂ AJUNGI CÂT MAI REPEDE CA OALA LUI T.T.(#3) . DACĂ NU,DU-TE-N MĂTA,LEPĂDĂTURĂ,EVENTUAL CU T.T.!
lamaia ucigasa pe 30 Iunie 2013, 21:34
#5
bosorogi
ganditi-va ca unii din astia voteaza hotarandu-ne viitorul.va mai mirati ca sobolanii rosii ne conduc de 20 de ani
jr pe 30 Iunie 2013, 18:08
#4
:
Dar de ce este inselatorie?probabil ii trebuiau banii ficei smile)
T.T. pe 30 Iunie 2013, 15:26
#3
judecata de varsta a treia.
Daca banii erau pt. inmormintare, la ce va folosea setul de oale ? O oala de pamant va era suficienta !
INSELACIUNE ! pe 30 Iunie 2013, 12:52
#2
INSELACIUNE!
INSELACIUNE!
g pe 30 Iunie 2013, 11:48
#1
g
nebuni la cap sunt aia care au dat 35 de milioane pe oale,, grin
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.