Galaction Stângă, episcopul Alexandriei şi Teleormanului, are o colecţie impresionantă de medalii şi plachete cu Mihai Eminescu.

13 Iunie 2013, 00:03 | 2008 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Expozitie dedicata poetului Mihai Eminescu. foto:agerpres

Galaction Stângă, episcopul Alexandriei şi Teleormanului, este şi un pasionat colecţionar de monede româneşti şi medalii. Episcopul este un mare iubitor al poetului Mihai Eminescu şi a strâns foarte multe medalii şi plachete ce amintesc de marele nostru poet. Galaction Stânga participă în aceste zile la o expoziţie dedicată poetului Mihai Eminescu, expoziţie ce are loc la Bucuresti, cu prilejul comemorării a 124 de ani de la moartea poetului.

Galaction Stângă a afirmat, pentru Agerpres,  că a adus în expoziţia de anul acesta medalii şi plachete cu Mihai Eminescu, subliniind că indiferent de piesele care sunt prezentate de diverşi colecţionari "importantă este dragostea pe care o au faţă de poet şi interesul pentru a colecţiona şi a pune în valoare diverse obiecte care amintesc de Eminescu".

Galaction Stângă a mai mărturisit că pasiunea pentru Eminescu s-a născut prin colecţionarea de numismatică în general, monede româneşti şi medalii, după care s-a alăturat grupării de colecţionari.

Expoziţia cuprinde cărţi vechi în care sunt publicate poeziile lui Mihai Eminescu, două medalii realizate în 1947 la Budapesta, cărţi poştale - pe cea mai veche aflându-se o fotografie cu statuia lui Eminescu de la Galaţi, peste 20 de lucrări de grafică. Lucrările expuse aparţin unor colecţionari din Gura Humorului, Botoşani, Oraviţa, Alexandria, Braşov şi Bârlad. Publicul are acces liber la expoziţie, care va fi deschisă până pe 28 iunie la sala de expoziţii "Constantin Brâncuşi" a Palatului Parlamentului.

 

 

 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.