Liceenii turneni în grevă japoneză?! Motivul: neplata de către Ministerul Educaţiei a banilor de navetă.

21 Mai 2013, 00:05 | 1753 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Colegiul Unirea

Urmând exemplul elevilor din judeţul Covasna, care s-au decis să între în grevă japoneză, din cauza neplăţii abonamentelor de naveta de către ministerul Educatiei, se pare că şi liceenii turneni se gândesc serios la această soluţie. Sunt mulţi elevi care provin din familii sărace, pentru care banii de naveta reprezentau un ajutor important.

Abonamentele de transport pentru elevii săraci care străbat zilnic zeci de kilometri pe tren sau microbuz ca să ajungă la  liceele din oraşul Turnu-Măgurele  sunt ultima grijă a celor de la ministerul Educaţiei. L.Dragnea, cel care organizeaza Parada Europei, l-a adus la Zimnicea pe R.Pricopie, ministrul Educatiei, insa nu a facut nimic pentru ca liceenii teleormaneni săraci să-si primească banii de naveta. Se stie că de peste jumătate de an copiii vin la şcoală pe banii lor, iar fiecare zi de întârziere a decontărilor îi aduce tot mai aproape de abandonul şcolar.

Deşi, oficial, inspectorilor li s-a promis că vor primi sumele restante pentru decontări, surse din minister au declarat că situaţia este chiar mai rea decât pare. „Pur şi simplu, banii pentru transportul elevilor navetişti nu au fost alocaţi în bugetul pe acest an. Se poartă discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a găsi o formulă. Vor fi nevoiţi, cel mai probabil, să facă o rectificare bugetară, să taie din altă parte”. Asta e grija fată de om, mult clamată de Dragnea si compania.

Vom vedea dacă liceenii turneni vor urma, pană la urmă, exemplul celor din Covasna. Si răbdarea lor a ajuns la limită.

 

 

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Vasile pe 21 Mai 2013, 15:29
#4
O secatura de elev esti, Gogutzule,Ilie etc
Maaai,inteligentule,nici nu mi-am propus sa ajung la nivelul tau,,si nu numai,,,dar invata sa scrii si incearca sa-ti mai schimbi opiniile alea obsedante si paguboase.Si A P R O P O S,de cand ai tu competenta sa judeci un om ca Funeriu,cu bacalaureat ca sef de promotie si doctorat coordonat de un laureat al Premiului NOBEL, in Franta la institutul \\\"Louis Pasteur\\\".Studiile au fost recunoscute in SUA,JAPONIA si Germania,unde a ocupat functia de lider al grupului de cercetare de excelenta \\\"MRIE CURIE\\\" al Universitatii Tehnice din Munchen,fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.Amarat esti tu si cu cel care i-a dat doctoratul lui Ponta,Nastase,Catalin Voicu si celorlalti \\\"grei\\\" din PSD.Se vede ca nu ai primit nici tu banii de abonament pt.naveta.Hai sictir!!!
Fost elev pe 21 Mai 2013, 10:33
#3
@Teo
Mai amaritule, trebuie sa mai treaca ceva apa pe Dunare ca sa ajungi la nivelul meu de instruire scolara. Si nu numai.
Teo pe 21 Mai 2013, 10:01
#2
!!! Fost elev???
Da,fost elev,ca absolvent,nu cred.Si APROPOS,daca chiar ai terminat liceul,acum unde esti student,la Spiru Haret,Biotera sau la Valahia din Alexandria?Chiar,tu ai primit banii de naveta sau ai stat acasa?Din cauza manevrelor facute de actuala opozitie si reducerea salariilor profesorilor,nu ai luat,tu,bacalaureatul?
Fost elev pe 21 Mai 2013, 07:50
#1
Intrebare
Dar pe timpul agramatului de Funeriu, care nu se stie ce treaba avea el cu scoala, s-au decontat aceste cheltuieli? Mi se pare ca nu, daca stam sa ne gindim la faptul ca si salariile dascalilor au fost reduse cu 25 %. Astea-s doar niste manevre prin care opozitia actuala ( fosta putere ) doreste sa arate ca exista. Nu se va intimpla nimic, nu ca n-ar fi bine, dar mamaliga nu face explozie. Si apropo, n-ar fi trebuit sa felicitati si voi printr-un articol pe cei care azi isi serbeaza ziua onomastica?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.