Angajaţii turneni - sclavii patronilor! Abuzuri peste abuzuri din cauză că locurile de muncă sunt tot mai puţine. Combinatul chimic şi Teldrum nu fac excepţie.

13 Mai 2013, 00:06 | 2541 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Sclavii Teldrum.

Parca e tot mai greu să trăieşti în zona Turnu-Măgurele. Anul victoriei useliste nu a adus nimic bun, din contra, ceea ce era negru, se face şi mai negru. Cei care au crezut în vorbele lui Dragnea s-au păcălit amarnic. Bineînţeles, angajaţii primăriilor o duc bine, pentru că ei încă nu ştiu ce este ăla un loc de munca. Sunt timpuri atât de nenorocite, încât nici  la săpat gropi şi şanţuri nu te angajazi dacă nu ai o pilă cât de mică. Sunt tineri care ar vrea să dea cu târnăcopul, dar nici aici nu au noroc. Norocoşii care au un loc de muncă sunt batjocoriţi în ultimul hal.

Programul, condiţiile de muncă, salariile, în general toate drepturile inscrise in Codul Muncii, figurează doar pe hârtie, în realitate drepturile angajaţilor sunt încălcate flagrant. Angajaţii Teldrum, pe care îi vedeţi săpând prin oraş, sunt pur şi simplu sclavi. Programul de lucru începe la ora 7 şi se termină la ora 19, sâmbăta până la ora 16. Culmea este ca  în pontaj apar doar 8 ore pe zi, iar sâmbăta, liber. Plata se face doar  pentru orele din pontaj. Anul acesta s-a încercat să se lucreze şi duminica, dar patronilor le-a fost milă de muncitori şi i-a lăsat liberi, în schimb, ca să recupereze ziua de duminică, s-a mărit programul din zilele lucrătoare. Dacă totuşi se lucrează şi duminica, pentru această zi se dau 50 de lei în plus, dar, după cum scris mai sus, s-a făcut în aşa fel încât această zi este liberă.

La combinatul chimic se munceşte fără bani, pentru că plata salariilor se face cu întârzieri foarte mari. Angajaţii nu mai au curaj nici să protesteze, de teama concedierii. Familiile acestora suferă iar băncile bat la uşă şi măresc comisioanele şi dobânzile. Conducerea sindicatului Turnuchim este aservită conducerii combinatului, astfel ca muncitorii nu sunt sustinuti de cei care ar trebui sa le apere drepturile. Alegerile pentru conducerea sindicatului au fost aranjate în cel mai josnic mod cu putinţă. Ţinând cont de toate acestea, se anunţă un val de retrageri din sindicat. Abuzurile împotriva angajaţilor din această zonă se petrec din cauză ca sunt prea puţine locuri de muncă iar cererea este foarte mare. Până când nu va exista un echilibru între cerere şi ofertă, angajaţii vor avea de suferit. L.Dragnea a promis locuri de muncă, însă, din păcate nici măcar aşa-zisele locuri de muncă de la târnăcop şi lopată nu acoperă cererea pieţei. Jupânul Teleormanului nu vrea să dezvolte această zonă,  pentru că atunci nu ar mai putea manipula populaţia.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
emi pe 01 Iunie 2013, 20:27
#4
teldragnea
da este adevarat dragnea face sclavie in turnu magurele cu muncitorii santem in tara lu papura voda pentru el nu exista legedar pacat ca nimeni nu ia atitudine tot ce se intampla este pentru ca acceptam noi\\n
ionut pe 13 Mai 2013, 22:12
#3
ce gandiri bolnave...
bai handicapatule(cetateanul de la bloc),te asigur eu ca nu toti muncitorii de la teldrum sunt analfabeti. crede ma,sunt unii din ei care pur si simplu au ghinionul de a trai aici si nu au altceva mai bun de munca. vezi muncitori ca olaru sau bibescu si o sa ti dea lectii de scoala in orice materie doresti tu idiotule. daca voi votati pt o galeata si o sticla de ulei,unde dracu vrei sa munceasca amaratii aia? gandeste in plm inainte sa mananci cacat cretinu dracu,ca nu toti din turnu sunt retardati care se vand pt o bricheta si o sapca psd.
NICU ZIDARU pe 13 Mai 2013, 12:22
#2
Tango degeaba ...
Un singur comentariu și care spune mai multe decât 10 articole de la T.S. Nu le arde de muncă la tinerii noștri ! La săpături sunt și alte firme,nu numai Teldragnea . De Wirom ai auzit,bibicule ?? Că Dragnea este un bandit ca și Videanu, este aceeași mărie,dar cu altă pălărie !
cetateanul de la bloc pe 13 Mai 2013, 12:01
#1
o sclavie meritata
Nu este deloc anormal. Oamenii astia nu prea stiu sa faca nimic. Dorm in picioare iar cand ii intrebi ceva sunt zmei. Este soarta pe care si-o doresc! Daca prin absurd cineva le-ar svhimba-o in mai bine atunci sa vezi vaiete si plansete. Asa stiu ei sa traiasca deci sa ii lasam asa, e dreptul si fericirea lor!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.