Un simbol al oraşului Turnu-Măgurele, bustul generalului David Praporgescu, se distruge pe zi ce trece! Alo, Primăria, se aude?

23 Decembrie 2012, 00:06 | 3378 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Starea in care se afla bustul gen. Praporgescu este dovada nesimtirii crase a Primariei turnene.

După cum cunoaşteţi, o personalitate a oraşului Turnu-Măgurele este generalul David Praporgescu. Erou al Primului Război Mondial, generalul Praporgescu are un bust in faţa Policlinicii Municipale. Bustul celebrului general îţi dă senzaţia că rezistă şi el, tot eroic, în faţa nepăsării şi nesimţirii celor care conduc oraşul. Te apucă mila când vezi în ce hal este această statuie de pe cea mai circulată stradă a oraşului. Unul dintre simbolurile oraşului este lăsat să se degradeze,  dovadă supremă a modului cum e privit oraşul  de această administraţie locală. Unii vor spune că această statuie este în grija Ministerului Culturii, dar toată acţiunea se petrece în oraşul nostru, sub nasul nostru, aşa că nu există  nicio scuză.

N.Mohanu, actualul senator, n-a reuşit, în peste 16 ani, să facă o reparaţie unui simbol. După cum vedeţi în fotografia alăturată, după această iarnă putem să vorbim despre fostul bust, pentru că distrugerile sunt tot mai mari. Se aşteaptă, probabil, ca bustul să fie distrus şi  locul generalului erou să fie luat de N.Mohanu, individul care a distrus acest biet oraş. După cum se ştie, casa memorială D.Praporgescu a suferit numeroase modificări si urmele materiale ale trecerii eroului s-au pierdut. Tragem, încă odată, un semnal de alarmă către autorităţile locale: nu lăsaţi să se distrugă acest mic simbol al oraşului! Sperăm ca măcar intelectualii oraşului (atâţia câţi sunt) să încerce să sensibilizeze pe nesimţiţii de la Primăria turneană şi să se ia măsuri pentru păstrarea acestei embleme a oraşului Turnu-Măgurele. Şi după 200 de ani, Turnu-Măgurele o să fie cunoscut ca oraşul în care s-a născut gen.D.Praporgescu, nu ca cel în care au trăit indivizi ca Mohanu sau Dragnea.

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
f pe 23 Decembrie 2012, 21:47
#9
d
ba voi sa ziceti mersi ca nu l-au furat deacolo sa-l duca la fier vechi grin
poponozaurus docylus pe 23 Decembrie 2012, 21:09
#8
simboale din turu gaurele
Simbolul este Nae Mohanu, fraierilor!De peste 15 ani lupta cu nervii turnenilor pe care i-a invins intr-un final(unde v-a luypta inca 4), pe cand Praporgescu nu a prins nici macar sfarsitul primului razbel mondial.Deci, care este eroul?!
Leon Oncescu. pe 23 Decembrie 2012, 16:54
#7
ÎNCĂ CEVA .
DAR DE MONUMENTUL DE LA PARC PE CARE ÎL DISTRUG COPIII VOȘTRI NU ZICEȚI NIMIC ? DAR DE STATUIA LUI TUDORICĂ PE CARE SE JOACĂ COPIII SUB PRIVIRILE PĂRINȚILOR SAU BUNICILOR ȘI PE CARE AU VANDALIZAT-O SCUMPII NOȘTRI HOȚI DEMOCRAT-LIBERALI ȘI CREȘTINI NU POMENIȚI ?? DLE COMANDANT AL POLIȚIEI, MAI SCOATEȚI SUBALTERNII LA //AER //,DTA NU AUZI CĂ AU ÎNCEPUT //BOMBARDAMENELE //CU PETARDE ?? SCĂPARĂM DE APOCALIPSĂ ȘI NU PUTEM TRĂI ÎN LINIȘTE . POLIȚIȘTII TURNENI MAI TREBUIE SĂ IA ȘI EI UN BĂNUȚ DE LA INFRACORI ( NU DIN AMENZI,CI DIN CIUBUCURI . SAU ȘI-AU FĂCUT CUMVA //PLINUL //?)
Leon Oncescu. pe 23 Decembrie 2012, 16:39
#6
MI-E SCÂRBĂ!!
.....CÂND ACCESEZ ACEST SITE ÎMPUȚIT!! ..ȘI NU NUMAI DE CEEA CE SCRIU AUTORII (REDACTORII ) CI ȘI CEA MAI MARE PARTE A COMENTATORILOR . DAR VOI,CEI CARE PLÂNGEȚI DE MILA CULTURII TURNENE,CE PAȘTILE MAMII VOASTRE AȚI FĂCUT PENTRU EA ??!! CÂTE STATUI SE PUTEAU FACE CU BANII RISIPIȚI PENTRU ÎNTREȚINEREA ACESTUI SITE CĂCĂCIOS ????!!!
escu cel...original pe 23 Decembrie 2012, 16:14
#5
plagiatorului \"escu\"care comenteaza articolul de mai sus!
Nu crezi ca este cazul sa folosesti alt pseudonim?Ei il utilizez de aproape 2 ani si nu as vrea sa se nasca anumite confuzii!Mai pune ceva pe linga el sa nu ne confunde,mai ales ca avam pareri diferite despre unele probleme!3
Ilie de la scularie pe 23 Decembrie 2012, 14:56
#4
@escu
Ti se pare ca individul ala chiar iubeste cultura? Nu domnule, nu se pupa fraza - las-o frate de statuie cu ideea de cultura. Sunt doua valori contrare. Nu iau apararea nimanui, ci doar pe cea a omului de rind. Fireste ca si lipsurile materiale fac rau natiunii, chiar foarte rau, dar si lipsa de cultura face si mai rau. Si hai sa nu fim rai doar cu unii, la dezastrul economic al tarii au contribuit toti politicienii, inclusiv cei din opozitia de azi care au bagat si ei adinc in buzunarul cetatenilor si azi fac pe mironositele. Daca spun aceste lucruri poate deranjeaza pe sustinatorii PD-L. Dar de ce? Detin ei adevarul absolut? Ei au facut nimai bine tarii? Ei n-au facut greseli pe care le plateste poporul din buzunarul sau? Ei n-au corupti si hoti? Numai ceilalti au? Sunt intrebari la care ei si sustinatorii lor trebuie sa raspunda. Abia dupa aia pot ei sa ceara cont celorlalti. A nu se spune ca USL este mai breaz. Nu! Dar USL nu se deosebeste cu nimic de PL-L in metehne.
ESCU pe 23 Decembrie 2012, 11:39
#3
Ilie,esti peste tot si nicaieri !
Nu cred ca acest om a vorbit cu rautate despre \\\"cultura\\\" pe care o invoci tu,a vrut,si pe buna dreptate sa arate care este defapt starea municipiului Turnu Magurele.Te rog,nu mai fi aparatorul celui mai lacom,hulpav,mincinos,hot si arogant personaj din Teleorman.Dar lipsa loc*rilor de munca,lipsa unui act artistic de ani de zile in acest oras,a c*rateniei,aperspectivei de viitor pentru generatia viitoare,nu inseamna oare MOARTEA MINTII SI A SPERANTEI poporului si tarii din care facem parte ?????????Cei care ne reprezinta in parlament sau in guvern,sunt oglinda a ceea ce au lasat in urma in loc*rile de unde au plecat.Clasa politica in Romania anului 2012,este 0,iar nou ni se da mult circ si mai putina paine.
Ilie de la scularie pe 23 Decembrie 2012, 07:51
#2
@autor @ Nelu
Ioane, dar Politia ce face dragule? Ea nu trebuia sa vegheze ordinea publica din oras? In Alexandria sau Rosiori nu exista asa ceva. Acolo monumentele sunt intregi. De ce? Fiindca acolo s-au luat masuri de respectarea ordinii publice. Nu este posibil ca aia de au furat pina si metopele de pe statuia lui Tudorica sa le fi dus la fier vechi fara sa stie politia cine preda metal acolo. Politaii trebuie luati de guler in primul rind. Boon! Si acum musiu Nelu la rind. Bai necioplitule, o tara sau un oras fara statui inseamna moartea mintii poporului tarii respective. Un om fara cultura poate fi usor pacalit si manip**at. Daca oamenii au votat monstrul numit USL a facut-o din ura fata de Basescu si PD-L. Este simplu. Numai capetele patrate si seci nu vad asta. Poate pentru tine cultura inseamna Gutza sau Salam. Daca este asa, atunci este explicabila aversitatea ta fata de statui sau fata de orice inseamna cultura adevarata.
nelu pe 23 Decembrie 2012, 01:45
#1
las o frate de statuie
le mai dai si idei sa renoveze o statuie cind orasul e plin de gropi,,,multa clanta pentru Dragnea,,ati votat ca disperatii USL??..SA L su..ge..ti pe ciocoi acum,,saturati va,,si peste 1000 de ani Turnu Magurele tot oras de cacat o sa fie pina nu dispare neamul DRAGNEA
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.