Sorin Stuparu, patronul fostului depozit de instalaţii sanitare şi materiale de construcţii din Ciuperceni, arestat în dosarul evazioniştilor Butoane - Magureanu. Fratele lui L.Dragnea, Viorel, implicat şi el.

11 August 2012, 00:15 | 20361 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Teleormanul are evazionisti celebrii.

Unul din cei mai importanţi membrii ai reţelei  evazioniste Butoane - Magureanu este omul de afaceri Sorin Stuparu. Acesta, de loc din Turnu-Măgurele, este cunoscut în zona noastră prin faptul că a fost proprietarul depozitului de instalaţii sanitare şi materiale pentru amenajări interioare din localitatea Ciuperceni. Sorin Stuparu folosea drept societăţi comerciale interpuse în relaţiile de afaceri cu partenerii săi, firme care aparţineau unor membri ai Clanului Sportivilor - Florin Ivănuş şi Stelian Vintilă, ambii arestaţi, arată procurorii DIICOT în referatul prin care au obţinut arestarea mai multor membri ai reţelei. Din informatiile noastre, S.Stuparu facea afaceri si cu Viorel Dragnea, fratele lui Liviu Dragnea.

Afacerile lui Stuparu erau protejate de Dan Stroe, director de achiziţii în cadrul ANAF, cei doi fiind şi ei în prezent arestaţi. Sorin Stuparu deţine firma Ductil Rom SA Bucureşţi. "Mai mult, din datele deţinute la acest moment, rezultă că inculpatul Stroe Dan deţine cotă/parte din afacerile derulate de inculpatul Stuparu Sorin, o parte din banii rulaţi de acesta fiind ai primului. De asemenea, în diferite situaţii ocazionate de iminenţa efecutării unor controale de către diverse structuri ale ANAF, inculpatul Stroe Dan i-a semnalat acest lucru inculpatului Stuparu Sorin, iar acesta, la rândul său, prin intermediul oamenilor săi de încredere, inculpaţii Vintilă Stelian şi Ivănuş Florin (membrii ai clanului Sportivilor), i-a trimis lui Stroe Dan diverse sume de bani pentru "serviciul" de a-l fi anunţat despre control sau pentru intervenţiile la organele de control", se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Finul lui S.Stuparu, Marius Sorin Cune, a fost salvat de către Stuparu de o corecţie fizică, pedeapsa pentru neplata unei datorii către afacerişti bulgari.  Sorin Marius Cune, aflat în prezent în arest,  a înregistrat datorii către  Dyilian Georgiev de 14.000 de euro, motiv pentru care acesta din urmă l-a contactat pe Sorin Stuparu, unul din capii reţelei de evaziune, pentru a-i reclama acest aspect."Cu această ocazie, inculpatul Stuparu Sorin a insistat ca interlocutorul său să nu îi aplice o corecţie fizică inculpatului Cune Marius Sorin, angajându-se să onoreze personal respectiva datorie în locul finului său", arată procurorii DIICOT în referatul prin care au obţinut arestarea mai multor membri ai reţelei. Diliyan este un fel de interfaţă a membrilor bulgari ai reţelei transfrontaliere de evaziune fiscală, printre care se află oameni de afaceri cu greutate din Bulgaria cum ar fi Grisha Ganchev, fost luptător şi actual patron al echipei de fotbal Litex Loveci.

 

 

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Andreea pe 17 August 2012, 13:04
#2
hey Tudor
Sa inteleg ca principalul personaj in articolul tau este Sorin Stuparu, pacat ca nu e el cel din poza .... wink
ALEX pe 14 August 2012, 22:27
#1
pt, Tudor
Tu ai habar cine si ce este Viorel Dragnea, cu siguranta nu, altfel nu ai ai vorbi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.