Control al ITM la SC F Enculescu Com SRL Turnu-Măgurele. Patronul și-a avertizat angajatele să nu spună adevărul în privința programului de lucru.

19 Decembrie 2011, 00:02 | 3876 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Fabrica Enculescu, locul unde angajatele sunt sclave

Săptămâna trecută, la fabrica de conserve SC F Enculescu Com SRL, a fost un control din partea ITM Teleorman. Patronul fabricii a reușit, și de această dată, să ascundă ilegalitățile pe care le comite. Domnul Enculescu a mers  printre angajate și le-a avertizat că o să vină un control, atragandu-le atentia  să aibă grijă ce vorbesc. Enculescu  a mentionat ca nu cumva sa spuna ca programul este mai mare de 8 ore. Angajatele s-au conformat, in principal de frica pierderii locului de muncă, si  nu au spus că lucrează mai mult de 8 ore.

La această fabrică se lucrează, în medie, 14 - 15 ore pe zi. Cum am scris într-un articol anterior, atunci când se stă până în jurul orelor 23 - 24, a doua zi, programul începe la ora 9. Lăcomia l-a făcut pe patron să țină angajatele și 30 de ore. În primăvara acestui an, această firmă a fost amendată cu suma de 100.000 de lei din cauza că, tot  în urma unui control al I.T.M., au fost găsite angajate fără forme legale. Din faptul ca nu respecta nici acum Codul Muncii, se pare că patronul nu a fost afectat de amenda, dumnealui castigand mult mai mult prin programul prelungit al angajatelor.

Lipsa locurilor de muncă din zona aceasta le face pe angajate să îndure abuzurile inimaginabile ale patronilor. Chiar dacă unele încălcări ale legii se pot dovedi mai greu, așteptăm ca instituțiile statului să-și facă datoria. Se știe că patronii fac tot felul de cadouri pentru a-și rezolva problemele, dar, în ultimul timp este, din ce în ce mai complicat.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
unu\\\' pe 25 Decembrie 2011, 08:36
#8
nu se poate
bai mau nu se poate ca are cine sa aiba grija de mimi si fiica-sa.Ai vazut cat a investit nea Florin in casa lor. wink smile) smile) tongue wink
mau pe 25 Decembrie 2011, 01:11
#7
instalator
angajeaza-ma bre nea florine si pe mine la casa de pe magurele sa am grija de mimi k suntem vecini tongue wink
unu\\\' pe 20 Decembrie 2011, 18:55
#6
unde dai si unde crapa...
;-u ati deviat de la subiect.Mafiotu\\\' asta de Enculescu n\\\'are scrupule ca de altfel si coruptii din\\\"institutiile statului\\\" care sunt mana-n mana cu patroni ca astia.Asazisele controale sunt anuntate din timp asa ca zipper angajatele sunt instruite.Asta e un model de patron fara scrupule si moralitate...\\n
floarea pe 20 Decembrie 2011, 10:53
#5
pentru domnul George
Stiu ce fel de om era, stiu ce comportament a avut, asta din auzite.Mai stiu ca Marin Cune nu a fost in relatii prea bune cu batranul. Cune a trecut prin multe suferinte in viata. Poate asa i-a imprimat si comportamentul acela mai dur.Il respect pe Marin Cune desi nu mai vorbim. Este un om de calitate dar are si el greselile lui. Cu respect si pentru dvs.
GEORGE 2 pe 20 Decembrie 2011, 06:55
#4
Pentru doamna Floarea ....
Vă sunt recunoscător pentru replica dvs civilizată ! Asta demonstreză că se poate dialoga în limitele bunului simț . Cred că amândoi avem dreptate . îl știm pe dl Cune din împejurări diferite. Vă asigur că nu-i sunt adversar politic -pe mine m-a ferit Dumnezeu de asemenea pandalii -,dar CONCEPȚII POLITICE AM FOARTE CLARE-De dl Cune nu știu că face politică. Dvs .știți ce mare activist era tatăl lui pe vremea colectivizării?
floarea pe 19 Decembrie 2011, 14:42
#3
pentru domnul George
Ce legatura are ITM-ul cu DSP-ul? Ce treaba are Cune in controlul asta al ITM-ului? Il cunosc pe Cune, o fi el ceva mai zapacit, dar un om mai generos si mai dezinteresat eu nu am intalnit. A ajutat multi oameni dar nu a cerut nimic in schimb. Au fost situatii in care a scos bani din buzunar sa poata face un bine. Chiar daca de peste trei ani de zile sunt certata cu Marin Cune, chiar daca suntem ¨la cutite¨, de asa ceve nu il pot acuza. Daca sunteti adversari politici reactionati altfel! Cat despre Enculescu, este un adevarat stapan de sclavi.
GEORGE 2 pe 19 Decembrie 2011, 12:52
#2
Nu-i deloc complicat..
Sa vedeti ce simplu este la Directia de sanatate publica, mai ales pentru firmele cu profil alimentar ! Dai sacosele =doveditoare= lui Marin Cune si obtii autorizatia imediat!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.